Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst
06. november 2022

Deltagerne i A-finalen for seniorhold er fundet

 

Opdateret søndag den 6. november kl. 19.50: Favoritterne gjorde stort set deres pligt ved kvalifikationsweekenden i DM for seniorhold. Både i vest- og østheatet sluttede ratingfavoritten bedst, men begge steder smuttede en overraskelse også med blandt de fire hold, som kvalificerede sig til A-finalen.

I Aarhus blev Steen Schou, Niels Henriksen og Georg Aatorp som ventet blandt de fire bedste. Men sjetteseedede Poul Bo Madsen klemte sig også ind i A-finalen. Vestheatet blev vundet sikkert af Steen Schou efter en afsluttende storsejr over næstfavoritten, Niels Henriksen. Holdets to par, Steen Schou - Jørgen Hansen og H.C. Nielsen - Knud-Aage Boesgaard, blev også nummer et og tre i multiholden med Erik Brok - Jørgen Priess fra Georg Aatorps hold imellem sig.

I Køge sluttede de tre topseedede hold planmæssigt i den forudsagte rækkefølge: Klaus Adamsen, Henrik Kruse Petersen og Flemming Bøgh-Sørensen. Fjerdepladsen gik imidlertid til Helge Hesselberg, der var seedet som nummer syv. Bedst i multiholden var Peter Basse - Torsten Bernes fra Flemming Bøgh Sørensens hold. Andenpladsen satte Søren Christiansen - Jan Sejr Nicolajsen fra team Klaus Adamsen sig på, mens Sigurd Lauge Pedersen - Stig Werdelin fra Henrik Kruse Petersens mandskab var tredjebedst.

Slutspillet afvikles i Aarhus den 4.-5. februar. Du kan se alle resultaterne fra seniorhold her.

 

Opdateret søndag den 6. november kl. 00.50: Det går ikke altid, som turneringslederen prædiker. Men i DM for seniorhold har forhåndsfavoritterne stort set levet op til værdigheden efter førstedagen af den indledende weekend.

I vest er favoritterne, Steen Schou og Niels Henriksen, også på de to første pladser - om end det er sidstnævnte, som lidt overraskende ligger forrest. Afstanden er dog ikke mere end to kamppoint. De seks førsteseedede hold er også på de seks første pladser efter lørdagen.

I øst er handicapfavoritter ligeledes i spids, men også her i en lidt anden rækkefølge, end bookmakerne vurderede. Tredjeseedede Flemming Bøgh-Sørensen er nummer et, førsteseedede Klaus Adamsen nummer to og andenseedede Henrik Kruse Petersen nummer tre. Samtidig er de to halvdele af feltet i øst i modsætning til i vest ikke delt pænt op. Den største overraskelse er Ole Kofoed, som kun var vurderet til at være tiendebedst, men har sneget sig frem som nummer fem.

Kvalifikationen til seniorhold afsluttes søndag. De fire bedst placerede fra både øst og vest går til A-finalen, de fire næste til B-finalen, og de fire sidste til C-finalen.

Du kan følge resultaterne her.

- - -

24 hold er klar til at kæmpe om DM for seniorhold, når de indledende øst- og vestpuljer afvikles i den kommende weekend. Meget symmetrisk stiller 12 hold op i både Køge og Aarhus.

I vest er Steen Schou klar favorit. Holdet er forsvarende danmarksmestre, og alle seks spillere var med til enten at vinde bronze ved VM eller sølv ved EM tidligere i år - Steen Schou og Jørgen Hansen endda begge dele. Dorthe og Peter Schaltz var med på bronzeholdet, mens H.C. Nielsen og Knud-Aage Boesgaard snuppede EM-sølv. Dorthe og Peter Schaltz spiller dog ikke i den indledende weekend. Førsteudfordrer til Steen Schou er nok Niels Henriksen, som består af fire rutinerede divisionsspillere: Niels Henriksen, Jørgen Anker Pabst, Morten Stege og H.K. Sørensen.

I øst ser dysten mere lige ud, idet tre hold er gode bud på førstepladsen. Ratingfavorit er Klaus Adamsen, som også har internationale medaljetagere ved bordene. Holdkaptajnen var sammen med Dennis Koch-Palmund med på begge medaljemandskaber i 2022. Adamsens øvrige mænd er Søren Christiansen, Jan Sejr Nicolajsen, Peter Magnussen og John Henriksen. Søren Christiansen vandt i øvrigt også guld ved senior-VM 2019. Næstfavorit er Henrik Kruse Petersen, der har vundet seniorhold før. På holdet har Kruse Petersen blandt andre Stig Werdelin, 84 år og still going strong. Sidste bejler til sejren i øst er Flemming Bøgh-Sørensen, som længe var med fremme i finalen i sidste sæson og sluttede som nummer to.

Hele startlisten kan ses her

I både øst og vest spilles kvalifikationen over 11 kampe a 10 spil. De fire bedste hold fra hver landsdel går videre til A-finalen, de fire næste til B-finalen og de fire sidste til C-finalen. Finaleweekenden afvikles den 4.-5. februar 2023 i Aarhus.

Ugler er naturligvis velkomne i både Østsjællands Bridgecenter i Køge og Vanggaardscentret i Aarhus.

Der er ikke BBO-transmission fra den indledende weekend. Men alle resultaterne kan følges her.