Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst
09. august 2023

Pas på falske mails

 

Opdateret onsdag den 9. august: Vi har desværre igen haft et tilfælde, hvor en klub er blevet franarret penge som følge af en falsk mail. Vi gentager derfor denne advarsel:

- - -

De såkaldte ”fake-mails” er desværre ikke noget, vi kommer udenom. Det rammer foreninger som vores, virksomheder, kommuner, enkelte borgere mv. 

Dette er en reminder til alle om at være opmærksom på de falske mails.

En af de meget brugte falske mails er den såkaldte ”CEO-fraud/direktørsvindel”, hvor det ser ud, som om formand/kasserer beder om at få overført penge, gavekort eller lignende. 

Der findes også de såkaldte ”phishing-mails", som foregår enten via e-mail eller sms. Målet er at stjæle penge fra dig, fx ved at få adgang til din netbank eller få dine personlige oplysninger som cpr-nummer, passwords mv. 

Mailene ligner til forveksling rigtige mails, og de bliver bedre og mere troværdige, desværre. Derfor opfordrer vi til, at alle medlemmer, klubber og distrikter er ekstra opmærksomme, og at I får dobbelttjekket/berigtiget sådanne mails, inden I foretager jer noget.

Her er nogle generelle råd til at undgå at blive snydt af falske mails:

  1. Send aldrig vigtige, personlige oplysninger direkte i en mail. Det gælder især login- og bankinformationer. Legitime firmaer vil aldrig spørge om dette over mail.
  2. Lad være med at reagere på mails, som du ikke plejer at få - selv om det lader til at være en pålidelig afsender.
  3. Modtager du en mail, som ligner spam, skal du ikke klikke ‘afmeld nyhedsbrev’. Denne handling er det samme som at svare på en spam-mail.
  4. Tilgå aldrig dine internetkonti via et link i en mail. Skriv i stedet firmaets internetadresse i adresselinjen i en almindelig browser og log på derigennem. 
  5. Har du åbnet en mail, som ser mistænkelig ud, så klik aldrig på links eller vedhæftede dokumenter i mailen. 
  6. Tjek afsenderens mail, da den ofte ser underlig ud, hvis det er en phishing-mail. Er du i tvivl om, hvorvidt en mail er fra afsenderen, så kontakt afsenderen direkte.

Spørgsmål kan rettes til udviklings- og klubkonsulent Louise Pedersen på 9363 8117 eller på lfp@bridge.dk.