Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst
01. juni 2023

Sølv til damerne - og åben række var tæt på

 

Opdateret torsdag den 1. juni kl. 19.40: Danmark sikrede sig to medaljer i de "voksne" rækker ved NM: Damerne vandt sølv, mens åben række-holdet kan rejse hjem med bronze.

Sølvkvinderne er: Lone Bilde, Helle Rasmussen, Trine Bilde og Charlotte Koch-Palmund. Bronzemedaljerne vil pynte hjemme hos: Rico Hemberg, Jesper Buus Thomsen, Christian Lahrmann og Andreas Plejdrup.

Det danske damelandshold lå hele turneringen som nummer to. Inden sidste runde havde holdet en teoretisk chance for at fange de førende svenskere. Men selv om det blev til en lille sejr, var der et godt stykke op. Til gengæld var der også pæn afstand ned til de finske bronzevindere.

I butleropgørelsen over de enkelte pars præstationer blev Lone Bilde - Helle Rasmussen nummer fem med +0,74 imp pr. spil, mens Trine Bilde - Charlotte Koch-Palmund var lige efter med på sjettepladsen med +0,57. 

Holdet i åben række var snublende tæt på også at vinde sølv. Danmark mødte konkurrenterne til andenpladsen, Sverige, i sidste kamp og skulle bruge 12,13 kamppoint. Danmark vandt, men desværre blev sejren kun på 11,81 - 8,19. Få stik mere havde altså været nok til dansk sølv. De danske supportere havde ellers store forhåbninger til allersidste spil, hvor Jesper Buus Thomsen og Rico Hemberg havde vundet 6 spar doblet med et overtræk. Resultater blev imidlertid kopieret ved det andet bord, så spillet sluttede som endnu et kedeligt ligespil: 1310 point til begge sider.

I butleropgørelsen blev Rico Hemberg - Jesper Buus Thomsen sjettebedste par med +0,35 imp, mens Christian Lahrmann - Andreas Plejdrup sluttede som nummer ni med +0.09. Alle fire danske par i åben række og damerækken scorede altså over middel. Butlerberegningen i åben række blev i øvrigt toppet af islandske Jon Baldursson og Sigurbjørn Haraldsson. Baldursson var med til at vinde Bermuda Bowl for Island i 1991.

Norge vandt NM i åben række sikkert efter en afsluttende sejr over Island.

Du kan se alle resultater fra NM her.

Sideløbende med de nordiske mesterskaber for de "voksne" blev der også spillet om junior-NM. Desværre blev juniorresultaterne lidt af en skuffelse for Danmark. I U26-rækken stillede fem hold op, heriblandt to danske. De danske hold sluttede imidlertid som nummer fire og fem.

I U21-rækken var der tre hold til start. Danmark endte sidst, men kan trods alt trøste sig med en bronzemedalje.

I butlerberegningen sluttede kun ét dansk juniorpar over middel. Det var Ella Rosthøj og Julie Sigsgaard fra U26 pigeholdet, som endte på +0,26.

Sverige vandt U26-rækken, mens Norge tog guld i U21.

 

Charlotte Koch-Palmund, Trine Bilde, Lone Bilde og Helle Rasmussen kunne glæde sig over sølvmedaljer sammen med holdkaptajn Peter Westrup. (Foto: Charles)

Rico Hemberg, Jesper Buus Thomsen og Andreas Plejdrup er nummer tre i Norden. Christian Lahrmann kunne ikke være til stede. (Foto: Charles)

- - -

Opdateret torsdag den 1. juni kl. 17.30: Danmark og Sverige spiller om sølvet i åben række ved NM. De to hold mødes i den afsluttende kamp, og opgøret er reelt en duel om sølvmedaljerne. Svenskerne er lidt over fire kamppoint foran inden mødet, så dansk sølv kræver en sejr på cirka 12,5 - 7,5. Teoretisk set kan Norge, der ligger nummer et, hentes af begge lande. Men Norge, der møder Island, kan sikre sig sejren ved at score blot 7,5 point mod Island. 

Den afgørende kamp mod Sverige sendes på BBO netop nu.

I damerækken er Danmark sikre på mindst sølv. Også her har vi en teoretisk chance for guldmedalje. Men metal af fornemste karat kræver en maksimumsejr over det førende hold, Sweden Yellow, og som svenskerne har spillet, er det næppe sandsynligt.

Juniorerne spiller medaljekampe i sidste runde. Ingen af de danske hold er dog med i en guldmatch.

Du kan se alle NM-resultater her.

 

Jesper Buus Thomsen (til venstre) og Rico Hemberg er klar til den afgørende kamp mod Sverige. (Foto: Charles)

- - -

Opdateret torsdag den 1. juni kl. 14.30: Damelandsholdet vandt endnu en sejr i torsdagens anden kamp ved NM. Sweden Blue blev besejret 16,23 - 3,77. Demed blev andenpladsen yderligere konsolideret, men der er fortsat over 20 kamppoint op til førerholdet, Sweden Yellow. Danmark skal møde netop Sweden Yellow i dagens fjerde og sidste kamp. Men for at have en chance for at overhale konkurrenterne skal afstanden være mindre end 20 kamppoint ved kampstart. Projektet kræver, at Danmark scorer bedre end Sweden Yellow i den næstsidste kamp, som begynder kl. 15 i dag. Danmark møder Island, mens Sweden Yellow skal op mod Norge.

I åben række var der kun få bevægelser i anden kamp. Danmark ligger p.t. på fjerdepladsen, men både sølv og bronze er inden for rækkevidde. I den kommende runde, som er NM's næstsidste, skal Danmark møde Island, der i øjeblikket ligger nummer to. Dette medaljeslag kan følges på BBO fra kl. 15.

Se alle resultaterne fra NM her

- - -

Opdateret torsdag den 1. juni kl. 12.20: Det danske damelandshold holder fast i andenpladsen efter torsdagens første kamp. Finland blev besejret relativt klart med 13,38 - 6,62, men desværre vandt de førende svenskere, Sweden Yellow, endnu større: 19,12 - 0,88 over det andet svenske hold, Sweden Blue. Resultaterne betyder, at de danske damer p.t. har cirka 20 kamppoint op til førstepladsen, men til gengæld også luft ned til tredjepladsen.

Åben række-holdet spillede en lige kamp mod Finland, men faldt tilbage til fjerdepladsen, da Sverige gik forbi med en stor sejr over Island. Se alle resultater fra NM her.

Netop nu spiller Danmark på BBO mod Norge i åben række. Norge fører rækken, og en dansk sejr her vil give et godt skub på vej mod medaljer.

- - -

Opdateret onsdag den 31. maj kl. 20.40: Damelandsholdet ser fortsat ud til at være bedste bud på ædelt metal til Danmark ved de nordiske mesterskaber. Efter andendagen ligger damerne på andenpladsen med 14 kamppoint op til frontrunneren, Sweden Yellow. Onsdagen bød på tre fine sejre, men et stort nederlag til netop Sweden Yellow på 3,44 - 16,56 lagde en dæmper på guld-optimismen. De to hold skal dog mødes i mesterskabets sidste kamp torsdag, og hvis danskerne kan holde dampen oppe, kan der godt blive tale om en NM-finale.

Åben række-holdet tog også tre sejre, men igen spolerede et enkelt stort nederlag festen. Her var det Island, som holdt Danmark til blot 2,39 kamppoint. De tre sejre var dog nok til avancement i stillingen, så danskerne nu ligger på tredjepladsen. Afstanden op til de førende nordmænd er 19 kamppoint. Svært, men bestemt ikke umuligt.

I juniorafdelingen ser situationen ikke alt for lys ud. Danmark har tre hold med ud af otte, og efter fire kampe ligger de danske mandskaber som nummer fem, syv og otte. Bedst går det for U26-kvindeholdet, som har 32,30 kamppoint efter fire matcher.

Du kan se alle resultaterne fra NM her.

NM afsluttes torsdag med fire kampe i åben række og damerækken. Juniorerne spiller tre matcher efterfulgt af medaljekampe i henholdsvis U21- og U26-gruppen.

I hver runde sendes en kamp på BBO. Torsdag kan du følge det danske hold i åben række mod Norge kl. 12.15 til 14.15. BBO-programmet for de to sidste runder tilrettelægges efter, hvilke opgør som ser mest spændende ud.

- - -

Opdateret tirsdag den 30. maj kl. 23.50: Det danske damelandshold kom fint ud af startboksen ved NM. I første runde blev det til en sejr på 12,36 - 7,64 mod Finland, mens anden runde blev endnu bedre: 16,23 - 3,77 over Island. Samlet set rækker de to sejre til en andenplads i feltet, da det ene svenske hold, Sweden Yellow, havde endnu mere fart på fra start.

Vores landshold i åben række snublede til gengæld over første hæk, da holdet kun formåede at score 1,19 mod Finland. Men holdet var hurtigt oppe på hesten igen, da det stærke svenske landshold blev besejret 14,29 - 5,71 i runde to. Åben række-holdet ligger efter førstedagen nummer fem ud af seks, men afstanden til de foranliggende er ikke stor.

NM fortsætter onsdag med fire kampe. Onsdag begynder også juniorrækkerne, hvor Danmark stiller med tre hold.

Du kan se alle resultaterne fra NM her. Vælg række i menuen øverst.

Du kan også følge med i NM på BBO. Efter planen kommer de danske damer på BBO onsdag eftermiddag fra kl. 15 til 17, hvor holdet møder Sweden Blue.

- - -

Danmark har gode medaljechancer i flere rækker, når de nordiske mesterskaber afvikles i denne uge.

I damerækken stiller Danmark med dette rutinerede mandskab: Lone Bilde - Helle Rasmussen og Charlotte Koch-Palmund - Trine Bilde. Bilde og Rasmussen har blandt andet fire guldmedaljer i træk ved NM i 2011, 2013, 2015 og 2017, ligesom Charlotte Koch-Palmund vandt guld ved OL så langt tilbage som i 1988.

Dameholdet er nok blandt favoritterne. Men modstanden tæller blandt andet to gode svenske hold. På Sweden Yellow spiller Ylva Johansson og Louise Hallqvist, som var med til at vinde VM for Sverige i 2022. Sverige har to hold med i damerækken, da Færøerne ikke stiller hold her.

I åben række skal Rico Hemberg - Jesper Buus Thomsen samt Christian Lahrmann - Andreas Plejdrup forsøge at vinde metal til Danmark. Førstnævne par har spillet sammen i mange år og var i denne sæson kun få kamppoint fra at nå slutspillet i 1. division på Jesper Buus Thomsens hold. Lahrmann og Plejdrup er også et spændende par. 20-årige Christian Lahrmann var på åben række-landsholdet allerede sidste år i makkerskab med Lars Blakset, mens Andreas Plejdrup får debut. Plejdrup har imidlertid fine resultater andetsteds, blandt andet en andenplads ved den prestigefyldte amerikanske Vanderbilt-turnering fra 2022. Både Lahrmann og Plejdrup har også vundet DM for hold med andre makkere - Christian Lahrmann sidste år og Andreas Plejdrup i år. Kaptajn for både dame- og åben række-holdet er Peter Westrup.

Åben række-holdet skal krydse klinger med en stribe kendte navne. Eksempelvis spiller brødrene Ola og Mikael Rimstedt for Sverige, mens Island stiller op med blandt andre Jon Baldursson og Adelsteinn Jørgensen, som var med til at vinde Bermuda Bowl - bridgens fornemste trofæ - i 1991. Også Norge har et stærkt hold: Allan Livgård, Terje Aa, Tor Eivind Grude og Christian Bakke.

Ud over NM for de "voksne" spilles junior-NM, hvor Danmark deltager med tre hold: U21 (Clara Brun Pedersen - Leah Thrane, Christian Zeeberg - Frederik Zeeberg og Aron Tylvad - Nikolaj Hammelev), U26 (Daniel Tylvad - Viktor Kolding, Mathias Møller Larsen - Silas Weber og Daniels Brandgaard - Andreas Rolf-Larsen) samt U26W (Amalie Bune - Sophie Bune og Ella Rosthøj - Julie Sigsgaard). Kaptajn for alle tre hold er Emil Jepsen.

Mange af juniorspillerne har allerede erfaring fra tidligere internationale mesterskaber samt fra divisionsturneringen. Det bliver spændende at se, hvordan næste generation klarer sig i konkurrence med de øvrige nordiske lande.

NM afvikles i Örebro i Sverige fra tirsdag den 30. maj til torsdag den 1. juni, juniorrækken dog kun 31. maj og 1. juni. Damerækken og åben række spiller en dobbeltrundig alle mod alle-turnering. Juniorerne spiller også alle mod alle fulgt af medaljekampe.

Du kan se alle holdene her. Klik på den ønskede række i menuen øverst. Running scores og stillinger fra alle rækker kan følges her. Du kan også se stillinger her.

En del af kampene vil blive sendt på BBO. Du finder BBO her. Og du kan se en oversigt over BBO-kampene her.

 

Lone Bilde og Helle Rasmussen har chancen for at vinde NM-guld nummer fem sammen. (Foto: Jan Nielsen)