Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst
10. september 2023

Konow besejrer Schaltz i spændende finale

 

Opdateret søndag den 10. september kl. 17.40: Pokaltrofæet kan blive stående hjemme hos Kasper Konow et år mere efter sejr i pokalfinalen. Konow var forsvarende mester og beholdt titlen efter en tæt og spændende finale mod Peter Schaltz. 

Kasper Konow var i front lige fra første sektion - men de over 500 ugler på BBO sad hele tiden med en fornemmelse af, at Schaltz kunne slå til når som helst. Og det gjorde de rutinerede Schaltz-folk i sjette og sidste sektion, hvor Schaltz en overgang var foran. Spillene blev ikke spillet i samme rækkefølge ved de to borde, men da der var opgjort to spil, var Schaltz i spidsen. Konow kom dog igen og kunne til sidst notere en sejr på 114-101.

Ifølge rapporterne fra Blaksets Bridgecenter havde de forsvarende mestre ikke fået støvet pokalen af, inden den kortvarigt blev afleveret til turneringsleder Jacob Duschek. Men det gør selvfølgelig heller ikke så meget, når det er en selv, som tager trofæet med hjem igen.

Pokalvinderne er: Michael Askgaard, Mikkel Larsen, Kasper Konow og Sejr Andreas Jensen. Tillykke til dem! (Foto: Jan Nielsen)

Sølvvinderne fra Peter Schaltz er: Peter Schaltz, Martin Schaltz, Søren Christiansen, Dorthe Schaltz, Mathias Bruun og Jan Sejr Nicolajsen. (Foto: Jan Nielsen)

Alle resultaterne fra slutspillet er her.

- - -

Opdateret søndag den 10. september kl. 16.10: Breddepokalen blev vundet af Københavns Bridge Klub. I den anden udgave af turneringen besejrede Københavns Bridge Klub Lene Henriksen fra Aarhus med 90-50.

Københavns Bridge Klub kom bedst fra start og holdt afstand gennem hele kampen. Første sektion blev vundet 20-2, og også anden og tredje sektion gik til hovedstaden. Forspringet inden de sidste otte spil var 86-34. 52 imp er næsten umuligt at indhente på én sektion, men Lene Henriksen gjorde forsøget, og det lykkedes da også at pynte på resultatet. Henriksen vandt sidste sektion 16-4, men må tage til takke med sølvmedaljer.

Sølvinderne, der alle spiller i Aarhus Bridgeklub, er Christina Jacobsen, Lene Henriksen, Kirsten Houe og Vibe Halbirk. (Foto: Jan Nielsen)

Guldmedaljer og vandrepokal går til Københavns Bridge Klub: Magnus Baunsgaard Kristensen, Magnus Astrup Hansen, Peter Hammer og Thor Baunsgaard. Tillykke til dem! (Foto: Jan Nielsen)

Du kan se alle resultaterne fra slutspillet i Breddepokalen her.

- - -

Opdateret lørdag den 9. september kl. 21.50: Finalen i pokalturneringen 2023 bliver et arvefjendeopgør: Peter Schaltz mod Kasper Konow. Det står klart efter semifinalerne lørdag, hvor Kasper Konow besejrede Morten Stege overbevisende. Efter første sektion ud af seks var stillingen 6-6, men derefter stod der Konow på resten af kampen. Kasper Konow vandt de følgende fem sektioner og kunne til slut fejre en samlet sejr på 165-61. Peter Schaltz kom videre fra semifinalen uden kamp, da Anders Hagen måtte trække sig i sidste øjeblik, da det var umuligt at stille hold.

Schaltz og Konow har mødt hinanden adskillige gange i de seneste 20 år i både divisionsslutspil og pokalturneringsfinaler. Opgørene er som regel tætte kampe, så forhåbentlig har vi en spændende finale at se frem til søndag. Vi sender på BBO fra første stik kl. 9, og frem til en vinder er fundet omkring kl. 17.20. Du finder BBO her.

Morten Stege kunne trøste sig med bronzemedaljer. Bronzevinderne er: H.K. Sørensen, Morten Stege, Niels Krøjgaard, John Møller Jepsen, Mads Krøjgaard og Arne Mohr. (Foto: Jan Nielsen)

Anders Hagen får naturligvis også bronzemedaljer, men var ikke til stede, da holdet havde tabt uden kamp.

Mens finalen i hovedturneringen bliver et rent københavnsk opgør, klarede det ene jyske hold, som var med i Breddepokalen, sig videre til finalen. Lene Henriksen besejrede Ivan Jørgensen med 81-56 efter de 32 spil. Henriksens finalemodstander bliver Københavns Bridge Klub, som vandt sin semifinale over Tanja Christensen sikkert. Cifrene lød til slut på 79-32.

Også i Breddepokalen var der bronzemedaljer til begge tabende semifinalister: Sanne Voss, Ivan Jørgensen, Flemming Larsen og Birgitte Daugaard (billedet til venstre) samt Lotte Bomgaard, Lotte Dybbro, Linda Thelin og Tanja Christensen (billedet til højre). (Fotos: Jan Nielsen)

Du kan se alle resultaterne fra slutspillet i hovedturneringen her. Og fra Breddepokalen her.

- - -

Opdateret lørdag den 9. september kl. 13.50: Semifinalen i pokalslutspillet mellem Anders Hagen og Peter Schaltz er aflyst, og Peter Schaltz vinder uden kamp. Aflysningen skyldes, at Anders Hagen ikke var i stand til at stille hold. Det betyder, at Schaltz møder enten Morten Stege eller Kasper Konow i finalen søndag.

- - -

I weekenden har du mulighed for at se topbridge både lørdag og søndag. Vi transmitterer begge semifinaler samt naturligvis finalen fra årets pokalslutspil på BBO.

Blandt deltagerne i slutspillet er Dorthe og Peter Schaltz, der netop er vendt hjem fra Marokko med guldmedaljer fra VM i bagagen. De øvrige spillere på Peter Schaltz' hold er Mathias Bruun, Martin Schaltz, Søren Christiansen og Jan Sejr Nicolajsen. I semifinalen skal Schaltz-holdet op mod Anders Hagen, der også består af rutinerede 1. divisionsspillere: Jonas Houmøller, Lars Lund Madsen og Mikkel Nøhr foruden naturligvis kaptajn Hagen

I den anden semifinale mødes de forsvarende pokalmestre, Kasper konow, og Morten Stege. Morten Stege er eneste jyske hold i slutspillet, og med sig til hovedstaden tager Morten Stege John Møller Jepsen, Arne Mohr og H.K. Sørensen samt brødrene Niels og Mads Krøjgaard. Vinderne fra 2022 er klar i uændret opstilling: Kasper Konow, Michael Askgaard, Sejr Andreas Jensen og Mikkel Larsen.

Du har mulighed for at følge de nykårede verdensmestre og alle de øvrige fra lørdag kl. 12 og frem til kl. 20.40. Søndag er der topbridge til morgenkaffen, idet vi sender fra kl. 9, og indtil pokalmestrene er kåret omkring kl. 17.20. Klar til at formidle meldinger og spil på BBO er Jan Nielsen, Claus Lund, Amalie Bune og Michael Hvass Miller.

Du kan se tidsplanen og følge resultaterne her. Du kan også se resultater, kortfordelinger med videre her.

Pokalslutspillet afvikles i Blaksets Bridgecenter i København. Ugler er naturligvis velkomne.

Sideløbende med pokalslutspillet afvikles også slutspillet i Breddepokalen. I den ene semifinale mødes Ivan Jørgensen og Lene Henriksen, mens Københavns Bridge Klub og Tanja Christensen krydser klinger i den anden. Det er anden gang, slutspillet i Breddepokalen afvikles.

Du kan se tidsplan og resultater for Breddepokalen her. Du kan også se resultater, kortfordelinger med videre  her.

Du kan i øvrigt stadig nå at tilmelde dig begge pokalturneringer i den nye sæson. Fristen er onsdag den 13. september. Læs mere om hovedturneringen her. Og Breddepokalen her.

 

Genvinder pokalmestrene fra 2022 titlen? Fra venstre: Michael Askgaard, Sejr Andreas Jensen, Mikkel Larsen og Kasper Konow. (Foto: Jan Nielsen)

 

Den første breddepokal gik til Bornholm (Grethe Arvidsen, Kai Munch, Mariane Mortensen og Morten Jespersen fra Hasle-Rutsker Bridgeklub). Men i 2023 skal der findes nye mestre. (Foto: Jan Nielsen)