Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst
11. november 2023

Leise Hemberg fik sølv efter nerveflænsende finish

 

Opdateret lørdag den 11. november kl. 20.40: Champions' Cup for kvinder var snublende tæt på at falde i danske hænder. Leise Hembergs hold, Odense Bridgeclub, spillede egentlig uafgjort i finalen mod det franske mesterhold, 88-88. Men efter gældende regler fik franskmændene guldet, fordi de var blevet bedre placeret i den indledende alle mod alle-runde.

Efter alle mod alle-runden kom Odense Bridgeclub til medaljekampene som nummer fire og vandt semifinalen mod det tyske mesterhold 85-73 efter en stærk indsats. I finalen skulle danskerne så op mod Frankrig. Frankrig førte længe, men danskerne kom flot tilbage, blandt andet med en serie på 10, 13, 11 og fem imp. I de afsluttende spil bølgede kampen frem og tilbage, men i sidste ende manglede der desværre et enkelt stik.

Sølv ved Champions' Cup er imidlertid også et imponerende resultat, som de danske kvinder kan være stolte af. Tillykke til sølvvinderene: Leise Hemberg, Nell Rindahl, Lone Bilde, Maria Dam Mortensen, Julie Sigsgaard og Ella Rosthøj.

Champions' Cup blev spillet i Dubrovnik i Kroatien. For første gang var der også en kvinderække, og Danmark har markeret sig fornemt fra begyndelsen med sølv. Bronzemedaljerne gik til de tyske mestre efter sejr over de tyrkiske ditto i kampen om tredjepladsen.

Det danske hold i åben række, Team PharmaService, fik oprejsning i playoff-kampene efter en skuffende næstsidsteplads i alle mod alle-runden. PharmaService vandt både semifinale og finale i den afsluttede gruppe med fire hold og fik dermed en slutplacering som nummer ni ud af 12. Den sidste kamp mod Lombard fra Holland blev endda vundet overlegent med 85-44 efter en halvlegsføring på 53-5.

Finalen i åben række stod mellem Bridge Contact Club fra Schweiz og italienske Bridge Addaura ASD. Overraskende vandt det italienske hold 82-51 efter en finale, der var tæt det meste af vejen. Contact Club var foran 34-29 ved halvtid, men en god anden halvleg sendte Champions Cup til Italien. Bridgescanner fra Litauen vandt bronzekampen over Studentenes BK Trondheim fra Norge.

Alle resultaterne fra Champions' Cup er her.

 

Sølv til danske bridgekvinder i Kroatien. Fra venstre: Ella Rosthøj, Julie Sigsgaard, Nell Rindahl, Leise Hemberg, Maria Dam Mortensen og Lone Bilde. (Foto: Morten Bilde)

- - -

Opdateret fredag den 10. november kl. 22.50: Lørdag spiller det danske mesterhold for damer, Leise Hemberg, semifinale ved Champions' Cup. Odense Bridgeclub, som holdet hedder, så længe ud til at være sikre på en plads i slutspillet, men til sidst var det foruroligende tæt på at gå galt. Et stort nederlag til de kroatiske mestre i den afsluttende runde sendte Hemberg baglæns, men heldigvis vandt de polske mestre ikke stort nok til at gå forbi.

I semifinalen lørdag møder Leise Hemberg de tyske mestre. Som vindere af grundspillet havde tyskerne ret til at vælge modstandere, og valget faldt altså på Odense-kvinderne. Vinderen af denne kamp skal op mod enten tyrkerne eller franskmændene i finalen.

I åben række lykkedes det desværre ikke Team PharmaService at arbejde sig opad fredag. PharmaService sluttede som nummer 11 ud af 12 og må affinde sig med at spille slutkampe i den dårligste af de tre kvartetter. Lørdag møder danskerne Riviera fra Belgien.

Helt som forventet var Bridge Contact Club fra Schweiz overlegne i grundspillet i åben række. Mandskabet fra kontaktklubben er identisk med Pierre Zimmermanns professionelle hold. Zimmermann spiller semifinale mod Bridgescanner fra Litauen, mens de norske og italienske mestre mødes i den anden semifinale.

De afsluttende kampe begynder lørdag kl. 9.30, og der er selvfølgelig transmission på BBO.

Alle resultaterne fra Champions' Cup er her.

- - -

Opdateret torsdag den 9. november kl. 22.40: Det danske mesterhold for damer, Leise Hemberg, kom fint i gang ved Champions' Cup i Kroatien. Efter førstedagen ligger Odense Bridgeclub, som holdet hedder internationalt, på tredjepladsen ud af otte. De resterende kampe i kvalifikationsrunden spilles fredag, og de fire bedste går til semifinalerne lørdag.

Team PharmaService i åben række kom til gengæld skidt fra start. Et stort nederlag i første runde til stjernerne fra schweiziske Bridge Contact Club var svært at reparere på, og efter førstedagen ligger pharmaceuterne næstsidst ud af 12. Afstanden til de foranliggende er dog ikke større, end at Team PharmaService kan arbejde sig langt frem i stillingen med en god fredag.

Se alle resultaterne fra Champions' Cup her.

- - -

Champions' Cup er bridgens svar på Champions League i fodbold. I Champions' Cup deltager mesterhold fra en række lande i dysten om trofæet. Foruden åben række spilles i år for første gang en kvinderække, og Danmark er repræsenteret i begge rækker.

I kvinderækken deltager de danske mestre, Leise Hemberg. Foruden kaptajnen består holdet af Nell Rindahl, Lone Bilde, Maria Dam Mortensen, Julie Sigsgaard og Ella Rosthøj. Leise Hemberg er spillende kaptajn, mens Lone Bilde også fungerer som coach. I åben række forsvares de rød/hvide farver af Team PharmaService, som vandt DM for hold i foråret. PharmaService stiller op med: Søren og Henrik Caspersen, Andreas Plejdrup og Morten Bilde. Sidstnævnte er holdkaptajn.

I kvinderækken deltager otte hold, mens 12 hold er til start i åben række. I begge rækker spilles alle mod alle, hvorefter holdene deles op i grupper a fire efter placering. De fire topplacerede mandskaber spiller semifinaler og finale.

Der sendes en kamp fra hver runde på BBO. Du finder BBO her.

Forhåbentlig får vi danskere at se på BBO. Der er dog også mange spændende spillere på andre hold. Eksempelvis stiller Irland op med den internationale stjerne Tom Hanlon. Favoritter må dog være Schweiz, som er repræsenteret af Bridge Contact Club. Holdet fra Contact Club er nemlig identisk med Pierre Zimmermanns professionelle mandskab: Sjoert Brink, Bas Drijver, Jacek Kalita, Michal Klukowski og Michal Nowosadzki.

Champions' Cup spilles i Dubrovnik i Kroatien og begynder torsdag den 9. november. Alle mod alle-runden afvikles torsdag og fredag, mens der spilles semifinaler og finale lørdag den 11. november.

Resultater med videre fra Champions' Cup kan ses her.

 

Leise Hembergs hold skal nu prøve at bygge international succes oven på den danske. Fra venstre: Nell Rindahl, Leise Hemberg, Julie Sigsgaard og Ella Rosthøj.

 

Team PharmaService fik for nylig overrakt Prins Henriks Trofæ som vindere af DM for hold. Fra venstre: H.C. Graversen, Morten Bilde, Emil Jepsen, Søren Bilde og Andreas Plejdrup. Kun Bilde og Plejdrup er dog med i Kroatien. (Foto: Jan Nielsen)