Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst
08. februar 2024

Danmark slutter som nummer 14 i seniorturnering

 

Opdateret torsdag den 8. februar kl. 23.40: Det endte med den bløde mellemvare for de danske seniorer ved Transatlantic Seniors Cup, som blev afsluttet torsdag. Danmark sluttede som nummer 14 nogenlunde midt i feltet i monradturneringen. Den sidste aften blev det først til en klar sejr over Poland Bochénski og derefter et afsluttende nederlag til USA Simson.

Bedste danske par i butlerberegningen i monradturneringen blev Klaus Adamsen og Dennis Koch-Palmund med +0,55 foran Dorthe og Peter Schaltz med +0,41.

Hele turneringen var en smule skuffende, da Danmark tabte i ottendedelsfinalen. Men Transatlantic Seniors Cup var god træning og en lejlighed for Eliteforum til at observere potentielle landsholdspar.

Vinder af monradturneringen og dermed en samlet nummer tre i turneringen blev det hollandske hold NL Hok. Finalen blev vundet af Poland 1 foran Austria.

Du kan se alle resultater fra Transatlantic Seniors Cup her.

- - -

Opdateret torsdag den 8. februar kl. 10.20: Rutsjebaneturen fortsætter for de danske seniorer ved Transatlantic Seniors Cup på BBO. Onsdag aften blev det først til et klart nederlag til Swiss Cheese, 3,45-16,55, og derefter en storsejr over Scotland White, 18,53-1,47.

Resultaterne betyder, at Danmark ligger som nummer 15 ud af 22 i monradturneringen, som holdet spiller i efter at være slået ud af ottendedelsfinalen mandag. Med kun to kampe tilbage er der desværre ingen chance for at nå frem i toppen. Alle resultaterne er her.

Torsdag aften møder Danmark Poland Bochénski i den første kamp. Modstanderen i den anden findes efter den første. Det er formentlig ikke sandsynligt, at kampene vises på BBO.

- - -

Opdateret onsdag den 7. februar kl. 10.30: Onsdag aften møder Danmark holdet Swiss Cheese i monradturneringen ved Transatlantic Seniors Cup. Så må vi se, om seniorerne kan finde nogle huller i schweizerosten. Modstanderen i den anden kamp bestemmes efter den første. Det vides endnu ikke, om Danmarks kampe kan følges på BBO.

De danske seniorer fortsætter i monradturneringen, efter at Danmark tabte i ottendedelsfinalen. Vinderen af monradturneringen bliver nummer tre ved Transatlantic Seniors Cup. Danmark spillede de første kampe i monradturneringen tirsdag, og dagen begyndte fint, da Poland Olimpia blev besejret 17,34-2,66. Danmark var fremme på tredjepladsen, men i den anden kamp blev det desværre til et maksimumnederlag, 0-20, mod England - Pryor. Dermed ligger Danmark på 12.-pladsen.

Se alle resultater fra Transatlantic Seniors Cup her.

- - -

Opdateret tirsdag den 6. februar kl. 10.50: De danske seniorer tabte desværre i ottendedelsfinalen ved Transatlantic Seniors Cup. Danmark mødte det hollandske mandskab NL Seniors, og de rød/hvide førte 50-37 efter første halvleg. Føringen holdt helt frem til sidste spil, hvor det ene danske par måtte af med 800 mod 150 ved det andet bord. Slutstillingen blev dermed 67-75.

Danmark fortsætter dog i monradturneringen. De hold, der bliver slået ud af finalekampene, kommer ind i monraden sammen med de hold, der ikke kvalificerede sig til playoff-kampene. I monradturneringen spiller holdene om den samlede tredjeplads. I den første kamp tirsdag aften møder Danmark det polske hold Poland Olimpia. Det vides endnu ikke, om denne kamp vises på BBO.

Se alle resultaterne fra Transatlantic Seniors Cup her.

- - - 

Opdateret fredag den 2. februar kl. 1.10: De danske seniorer er videre til finalekampene ved Transatlantic Seniors Cup på BBO. Situationen så ellers småkritisk ud efter den første af torsdagens to kampe. Danmark tabte 20-37 til Argentina og lå på en 17.-plads - akkurat uden for de bedste 16, der går videre til ottendedelsfinalen. Men i torsdagens anden kamp blev USA Reynolds besejret med 61-4, hvilket var nok til de maksimale 20-0 og bragte Danmark helt frem som nummer syv.

Avancementet torsdag blev sikret af Dennis Koch-Palmund og Klaus Adamsen samt Dorthe og Peter Schaltz. Disse to par er også bedst i butlerberegningen blandt de fem danske par. Butleren opgøres individuelt. Her ligger Schaltz'erne som en delt nummer 33 ud af 216 spillere med +0,75, mens Koch-Palmund og Adamsen er nummer 70 med +0,39.

Ottendedelsfinalerne spilles mandag den 5. februar. Her skal Danmark møde det hollandske hold NL Seniors over to gange 14 spil. Halvlegene begynder kl. 19 og 21, men BBO-transmissionen har indlagt cirka en halv times forsinkelse. Det vides dog ikke med sikkerhed, om Danmarks kamp vises på BBO.

- - -

Danmark deltager i øjeblikket i en stærk seniorturnering på BBO. Transatlantic Seniors Cup fungerer blandt andet som træning op til EM, der afvikles i Herning til sommer.

Du har mulighed for at følge med på BBO hver aften. Det vides dog ikke på forhånd, hvilke kampe der vises på rama. Der spilles i denne og næste uge på disse datoer: Mandag til torsdag den 29. januar - 1. februar og mandag til torsdag den 5.-8. februar. De fire første dage spilles kvalifikation, mens der de sidste fire dage er kvartfinaler, semifinaler og finale samt en monrad for de hold, som er slået ud. Der spilles to kampe hver aften med start kl. 19 og 21. Der er dog indlagt cirka en halv times forsinkelse af sikkerhedshensyn.

Transatlantic Seniors Cup har deltagelse af en række verdensklassespillere fra blandt andet USA, Frankrig og Polen. Danmark er repræsenteret af disse fem par: Dennis Koch-Palmund og Klaus Adamsen, Knud-Aage Boesgaard og H.C. Nielsen, Steen Schou og Jørgen Hansen, Søren Christiansen og Jan Sejr Nicolajsen samt Dorthe og Peter Schaltz. Det er sandsynligt, at Danmarks hold ved EM skal findes blandt disse par, så turneringen er samtidig en lejlighed for Eliteforum til at observere parrene. Holdkaptajn er Peter Magnussen.

Du kan læse mere om turneringen her. Direkte link til resultaterne er her. Du finder BBO her.