Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst
07. juli 2024

Medier fortæller om EM i bridge

 

EM i Herning er i gang, og mesterskabet er en god anledning for pressen til at skrive og fortælle om bridge. Nedenfor samler vi nogle af de bridgeindslag, der har været i medierne.

 

Opdateret søndag den 7. juli: Tankesport kan en masse. Det fortæller TV 2 Fyn om i forbindelse med festivalen i Svendborg og afslutningen på EM i bridge, hvor stationen flere gange har skrevet om og bragt indslag med Helle Rasmussen.

Du kan læse artiklen her.

- - -

Opdateret onsdag den 3. juli: EM i Herning har været i radioen. P4 Morgen Midt & Vest har produceret en række små indslag fra Herning Kongrescenter. De to første blev bragt tirsdag i morgenfladen. Her fortæller DBf-direktør Charlotte Fuglsang om arrangementet, og frivillig Anne Olesen beretter om det store arbejde, som ligger bag EM.

Du kan høre udsendelsen her. Du finder indslagende cirka 2 timer og 40 minutter samt 3 timer og 45 minutter inde i udsendelselsen.

- - -

Opdateret mandag den 1. juli: Herning Folkeblad var forbi ved DBf's kvindeturnering lørdag. "Det gode ved bridge er, at man holder hjernen i gang, og så er der det sociale samvær," siger Lis Ingvordsen til avisen. Herning Folkeblad har også talt med blandt andre Anne Olesen, turneringsleder Poul Bo Madsen og DBf-direktør Charlotte Fuglsang.

Artiklen ligger bag en betalingsmur. Men hvis du har adgang til Herning Folkeblad, kan du læse historien her.

- - -

Opdateret onsdag den 26. juni: TV 2 Fyn har nu også produceret en artikel med fokus på Helle Rasmussen fra damelandsholdet. Tidligere har TV 2 Fyn lavet et tv-indslag med Helle Rasmussen. 

I artiklen fortæller Helle Rasmussen blandt andet om, hvordan hun kom ind i spillet, da hun som barn ville med i forældrenes bridgeklub. Helle Rasmussen beretter også om modspil, der kan være så godt, at englene synger.

Du kan læse hele artiklen her.

- - -

I et stort interview i Børsen fortæller Peter Schaltz om, hvordan han har håndteret både at være erhvervsleder og bridgespiller på topplan. Succes ved bridgebordet kræver blandt andet en evne til at koncentrere sig 100 procent.

"Ved bridgebordet sidder jeg i en osteklokke og lukker alt andet ude. Det har jeg trænet mig op til gennem mange år," siger Peter Schaltz til Børsen.

Interviewet ligger desværre bag en betalingsmur, så du skal have adgang til Børsen for at læse det. Link til Børsen er her.

- - -

Herning Folkeblad har også adskillige artikler om bridge. Blandt andet fortæller avisen om Hans Hansen, som har været projektleder på alt det praktiske under overskriften "69-årig pensionist overvejer en retur til arbejdsmarkedet".

Herning Folkeblad har også en optaktsartikel, hvor Fin Hüttel, formand for Herning Bridgeklub, blandt andet siger:

"Jeg er stolt af Herning. Og jeg er stolt af den måde, som Herning har hjulpet og budt ind i forhold til det her EM."

Artiklerne i Herning Folkeblad ligger ligeledes bag betalingsmur, så du kan kun læse dem, hvis du har adgang. Du finder Herning Folkeblad her.

- - -

Opdateret tirsdag den 25. juni: Helle Rasmussen kan ikke få nok af bridge. Det siger hun til TV 2 Fyn, som har interviewet damelandsholdsspilleren op til EM.

"Når man først er begyndt at spille bridge, holdder man aldrig op igen," siger Helle Rasmussen og fortsætter:

"Bridge er verdens fedeste spil - det kan alt, og det kan give nogle vanvittige følelser." Helle Rasmussen regner da også med at spille bridge, til hun skal lægges i graven, betror hun TV 2 Fyn.

Du kan se hele indslaget her.

- - -

Opdateret mandag den 24. juni: Ritzau har lavet et interview med Dennis Bilde, der spiller i åben række ved EM. Dennis Bilde fortæller blandt andet om livet som professionel spiller, hvor han ved en stor turnering har prøvet at sidde til bords med Bill Gates.

Selv om Dennis Bilde har sin gang i det internationale bridgemiljø, er det noget specielt for ham at spille EM.

"Min drøm er at vinde en medalje med et dansk landshold," siger han til Ritzau.

Interviewet med Dennis Bilde har været bragt i en række medier, eksempelvis Aaarhus Stiftstidende og Folkebladet Lemvig. Desværre ligger artiklerne bag betalingsmure.

- - - 

Opdateret lørdag den 22. juni: Lone og Bo Bilde er blevet interviewet af Sjællandske Nyheder på vej til EM.

"Bridge er en fælles interesse, som virkelig har styrket vores forhold. Det er noget, man kan bruge lang tid på at diskutere," siger Lone Bilde til Sjællandske Nyheder.

Lone Bilde spiller på damelandsholdet, mens Bo Bilde er coach for seniorlandsholdet og samtidig landstræner.

I interviewet fortæller parret også om, hvordan de er blevet grebet af bridge.

"Det, jeg elsker ved bridge, er, at man udfordrer hjernen. Ingen spil er ens, så man stopper aldrig med at lære," fortæller Lone Bilde.

Du kan læse hele interviewet her.

- - -

Opdateret torsdag den 20. juni: Torsdag morgen den 20. juni var Dorthe og Peter Schaltz i Go' morgen Danmark på TV 2. Schaltz-parret fortalte blandt andet om, hvordan bridge spillede en stor rolle i familiens liv. Dorthe og Peter er udtaget til seniorlandsholdet ved EM i Herning, mens sønnen, Martin, spiller i åben række. Ligeledes har begge Peters forældre spillet på landsholdet.

I interviewet berettede parret også om, hvordan de kan diskutere bridge når som helst, for eksempel over opvasken. Ligeledes blev de spurgt til aldersfordelingen i bridge, hvor der nok er en overvægt af ældre - men nævnte, at en del unge også er blevet grebet af spillet.

Du kan se eller gense interviewet, hvis du har TV 2 Play. 

- - -

Onsdag den 19. juni: Torsdag formiddag kl. 9.10 kan du opleve ægteparret Dorthe og Peter Schaltz i Go' morgen Danmark på TV 2.

Anledningen til indslaget er naturligvis, at EM i bridge begynder i Herning på mandag den 24. juni. Dorthe og Peter Schaltz spiller på Danmarks landshold i seniorrækken og var også med på det hold, som blev verdensmestre i 2023 i Marokko.

Schaltz'erne vil blandt andet fortælle om Danmarks stolte bridgetradition og stærke internationale position, deres makkerskab som elitepar og det sociale samvær, som bridge også er. 

Ægteparret Schaltz er lidt af en institution i dansk bridge. Peter Schaltz har spillet over 1000 landskampe - flest af alle danskere, ikke blot i bridge, men i alle sportsgrene. Dorthe Schaltz har - som måske den eneste i verden - optrådt på alle fem landshold: junior, dame, mixed, senior og åben. Dorthe Schaltz har endda vundet internationale medaljer som medlem af samtlige landshold på nær juniorlandsholdet.

Indslaget er planlagt til kl. 9.10, men tidspunktet kan rykke sig en smule.