Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst
27. juni 2024

Peter Schaltz modtog fornem hæder af EBL

 

Peter Schaltz er optaget i det europæiske bridgeforbunds Hall of Fame som den første dansker.

I forbindelse med den officielle åbning af EM i Herning blev Peter Schaltz hyldet som nyt medlem af den fornemme klub. DBf har gennem flere år indstillet Peter Schaltz til Hall of Fame, og denne gang lykkedes det altså.

Baggrunden for at optage Peter Schaltz (født 1950) i Hall of Fame er naturligvis hans mange fremragende præstationer gennem et langt bridgeliv, men også hans altid korrekte og sympatiske opførsel ved bridgebordet. Peter Schaltz vandt sit første internationale mesterskab ved junior-EM 1970 i Dublin. Siden har han vundet talrige medaljer, senest VM i seniorrækken i 2023. Peter Schaltz har gennem årene spillet mere end 1000 landskampe. Det gør ham til indehaver af landskampsrekorden - ikke kun i bridge, men i sport i det hele taget.

Også nationalt er det blevet til et utal af danmarksmesterskaber. Så sent som i april i år vandt Peter Schaltz DM for hold - som så ofte før i makkerskab med sin kone, Dorthe Schaltz.

Foruden sine bedrifter ved bordet har Peter Schaltz også støttet bridge som sponsor ved mange lejligheder.

Som medlem af EBL's Hall of Fame kommer Peter Schaltz i godt selskab. Det europæiske bridgeforbund indstiftede Hall of Fame i 2017, og blandt de tidligere optagne er Benito Garozzo fra Italien, Paul Chemla fra Frankrig og Jón Baldursson fra Island. Du kan se hele listen her.

 

Peter Schaltz fik overrakt symbolet på sit medlemskab af Hall of Fame ved EM i Herning. (Foto: Charlotte Fuglsang)