Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst

Landstrænerens blog

 

Her kan du læse indlæg fra landstræneren. I perioder, hvor landsholdsaktiviteten ikke er stor, vil den ligge lidt stille, andre perioder vil der være hyppige indlæg. 

Kaptajnsrapporter kan læses under de enkelte landshold.

 

Observationsturnering for alle par i de 4 landsholdstrupper

Opdateret mandag d. 8. februar 2021

Da vi stadig har lukket ned for den gode gamle bridge omkring et bord med grønt klæde, besluttede Eliteforum, at vi måtte afholde en virtuel turnering således, at det var muligt for UK til de 4 landshold at vurdere, hvordan de enkelte pars dagsform er. 

Denne turnering blev så afholdt i weekenden den 6. - 7. februar 2021 online på den nye bridgeplatform, der hedder Realbridge. Samtlige par i de 4 landsholdstrupper deltog, og turneringen blev afholdt i god ro og orden.

På de foreløbige reaktioner fra spillere og ugler, kan det konkluderes, at Realbridge er meget velegnet til at afholde disse turneringer. Vi havde kun få og mindre tekniske problemer, og for ugler var det muligt at følge med ved et af bordene online på youtube, sat op af altid aktive Jan Nielsen. Transmissionen var med 30 minutters forsinkelse således, at ingen spillere kunne mistænkes for at ”kigge med”.

Turneringen blev vundet af seniorparret Dennis Koch-Palmund - Klaus Adamsen med seniorparret H.C. Nielsen – Knud-Aage Boesgaard på anden pladsen. Det lover godt for vores verdensmestre i seniorrækken, også mhp. de forestående Europamesterskaber i juni måned. 3. pladsen gik til åben række parret Andreas Marquardsen – John Norris.

Der er ingen tvivl om, at vi fremover vil benytte Realbridge, så længe Corona sætter begrænsninger for den bridge, som vi alle holder allermest af, nemlig face to face.

Link til resultatliste, med de samlede resultater, findes her.

 

 

Alle store landsholdsturneringer udskudt til næste år

Opdateret mandag d. 20. april 2020

Først Først forsvandt de små turneringer som German Bridge Trophy og Neighbour Challenge fra kalenderen. Nu er alle de store turneringer så også forsvundet fra 2020. Alt sammen naturligvis på grund af Covid-19 sygdommen. Pandemien med Corona virus har spredt sig til hele verden, og det er lidt svært at se en ende på den.

Først var det EM, der blev udsat til 4. kvartal 2020. EM er nu, efter anvisning fra myndighederne på Madeira, blevet udsat til juni 2021 på samme lokalitet i Funchal. European Bridge League (EBL) har så valgt helt at aflyse de åbne europamesterskaber (Transnational Championships), som skulle være afholdt i juni 2021.

Derefter blev Ungdoms VM i slutningen af juli 2020 udskudt. Dette skulle have fundet sted i Salsomaggiore i Norditalien, tæt på de 10 små byer, der først blev isoleret ved starten af pandemien. World Bridge Federation (WBF) planlægger, at disse mesterskaber skal afholdes samme sted i august 2021.

I samme meddelelse blev det også gjort klart, at også World Bridge Games, tidligere kaldt bridge olympiade, er blevet aflyst. Disse mesterskaber var planlagt til slutningen af august 2020 også i Salsomaggiore. Man stiler her mod, at disse mesterskaber skal afholdes i februar/marts 2021, men intet er sikkert. Eliteforum og UK under DBf har derfor besluttet at aflyse den udtagelse til turneringen, som ellers var annonceret til den 19. april. Der foreligger endnu ikke noget om, hvad der så skal ske med VM for hold, planlagt til efteråret 2021, men formentlig planlægger man at afholde disse mesterskaber som planlagt.

Coronavirus har ændret verdenskortet for bridge, ganske ligesom det har ændret verdenskortet for alt andet. Jeg tror, at det kan vare meget længe, inden vi som bridgespillere kan mødes fysisk på samme måde som tidligere, og det gælder desværre både for eliten og for bredden. Men nu må vi se, hvad der sker, og hvad der kommer af alternative ideer.

Vi vil løbende holde hjemmesiden opdateret med udmeldingerne fra WBF og EBL efterhånden, som de kommer.

Peter Magnussen
Landstræner
  

 

 

 

Neighbour Challenge aflyst

Opdateret mandag d. 30. marts 2020

På grund af Covid-19 krisen i Danmark og i vores nabolande er Neighbour Challenge aflyst eller måske udsat.
Neighbour Challenge er en traditionsrig turnering mellem Tyskland, Holland, Sverige og Danmarks dame- og åben række hold.
Turneringen skulle have været afholdt i år i Danmark i perioden 5. – 7. juni, men der var enighed mellem de fire nationer om at aflyse turneringen i hvert fald i dette tidsrum på grund af Covid-19 krise.

Da det også er meget usikkert om EM fra den 17. juni til den 27. juni vil blive afholdt som planlagt, afventer vi foreløbig en endelig afgørelse omkring dette. Der er tale om, at EM måske i stedet skal afholdes i november.
Hvis dette bliver tilfældet, vil vi se om det er muligt at afholde Neighbour Challenge inden som en opvarmnings turneringen.
Under alle omstændigheder har de fire nationer ikke taget endelig stilling til, om vi vil afholde Neighbour Challenge senere i år, eller om vi vil aflyse den helt i 2020. I så fald bliver det igen Danmark, der skal være vært i 2021.

På Eliteforums vegne
Peter Magnussen
Landstræner

 

German Bridge Trophy er aflyst

Opdateret onsdag d. 19. marts 2020

Danmark havde planer om at sende fire hold afsted til den traditionelle turnering i Berlin. Turneringen er imidlertid aflyst, hvilket vi i Eliteforum har stor forståelse for.

Turneringen skulle have været en opvarmning til europamesterskaberne i sidste halvdel af juni på Madeira.

De fire landshold træner fortsat flittigt på nettet i håb om, at corona situationen tillader, at EM bliver afholdt som planlagt.

Vi håber det bedste, men frygter aflysning her også.

Peter Magnussen
Landstræner

 

Indkaldelse af kandidater til bruttotrup

Opdateret d. 16. august 2019

Eliteforum har besluttet at indkalde ansøgere til bruttotrupperne til vores fire landshold for voksne: Åben, Dame, Senior og Mixed. For at komme i betragtning til et landshold lægger eliteforum blandt andet vægt på, at et par deltager i divisionsturneringer i Danmark og udlandet, at makkerskaberne er langvarige og solide, og at spillerne er villige til at træne og har udviklingspotentiale.

Du kan se landstræner Peter Magnussens indkaldelse her

 

Guld til Christina Lund Madsen

Opdateret d. 19. juni 2019

Så har Danmark fået en europamester, den første ved disse mesterskaber.

Christina Lund Madsen fuldførte triumfen og vandt guld ved åben EM i overlegen stil.

Sammen med hendes makker Bas Driver har hun fejret en stor triumf efter solidt spil i hele turneringen. Sejren i finalen var efter anden sektion aldrig i fare, og med bl.a. Christina ved roret i de sidste 2 x 14 spil var der aldrig tvivl om, hvor guldet skulle hen. En stor triumf for Christina personligt.

I de næste par dage kan vi fortsat følge Christina. Der spilles mixed EM for par, og Christina deltager med en nordmand, nemlig Martin Andresen. Forventningerne er jo høje nu.

Udover Christina og Martin deltager fra Danmark Dorte Bilde med sønnike Dennis samt Stense Farholt med ægtemand Henrik Caspersen. Det bliver et par spændende dage, og jeg håber, at jeg kan vende tilbage med flere gode nyheder.

Efter Mixed par kommer de 3 andre holdturneringer, nemlig dame-, senior- og åben række. I Åben række har vi 6 hold med danske spillere, hvoraf en del spillere er fra de danske landsholdstrupper. Vi får i damerækken igen en chance for at se vores europamester i aktion, denne gang med hendes faste makker Fie Houlberg. Det bliver et spændende par at følge, da de senere på året deltager på det danske damelandshold i Wuhan.

Alt i alt en spændende uge, der venter os, men foreløbig kan vi bare alle sammen glæde os sammen med dygtige Christina.

Peter Magnussen
Landstræner

 

Christina Lund Madsen i finalen ved EM i Mixed hold

Opdateret d. 19. juni 2019

Der afholdes p.t. åbne europamesterskaber i Istanbul. Åbne Europamesterskaber afholdes hvert andet år, forskudt i forhold til europamesterskaberne for landshold. Mesterskaberne afholdes i både hold og par samt for alle 4 rækker, det vil sige damerække, seniorrække, mixed række samt åben række. Man kan tilmelde sig på tværs af landegrænser, således at både et par og et hold kan bestå af spillere fra flere forskellige lande.

Der har indtil nu været afholdt mixed EM for hold og her har vi haft 6 danske spillere med. Der har været tilmeldt 86 hold i alt. Dennis Bilde har spillet på hold Wilson, men de blev slået ud i 16. dels finalen. Vi har haft et spændende rent dansk hold med, bestående af Dorte og Morten Bilde samt vores landsholdspar Stense Farholt og Henrik Caspersen. De klarede sig helt frem til kvartfinalen, men blev så desværre slået ud.

Og så har vi vores redaktrice Christina Lund Madsen med. Hun spiller med sin sædvanlige hollandske makker, Bas Driver, og de gør det glimrende. De er nå helt frem til finalen, som afvikles i dag, og hvis det lykkes dem at vinde, kan Christina igen kalde sig europamester, ligesom hun kunne i 2015.

Det bliver meget spændende og hele finalen kan følges på BBO fra kl. 10.00.

Efter mixed hold kommer mixed par i morgen og om nogle dage begynder så holdturneringen for åben række, dame række og seniorerne. Vi har flere deltagere og jeg vender tilbage, hvis (når) der sker noget spændende, set med danske øjne.

Peter Magnussen (Mauer)
Landstræner

 

Referat af møde mellem Eliteforum og UK

Afholdt d. 26. april 2019 - Uploaded d. 6. maj 2019

Deltagere: Peter Magnussen (PM), Bo Bilde (BB), Povl Sommer (PS), Morten Bilde (MB), Jan Nielsen (JN), Nils Mønsted (NM) og vært Rico Hemberg (RH). Ingen afbud.

Der var mellem Eliteforum og UK medlemmer enighed om, at NM, JN, og RH fortsat skal udgøre grundstammen af UK til de 4 landshold suppleret med PM. De øvrige medlemmer af Eliteforum, nemlig BB, MB og PS,  vil så deltage hver især på skift i de fire UK efter evt. kaptajnsroller, egne ønsker eller andet. PM bestemmer den endelige sammensætning af de 4 UK´er.

Med henblik på at skabe overblik og gennemskuelighed blev det vedtaget, at nedfælde de kriterier, som også fremover vil blive lagt til grund for udtagelser til de 4 landshold. Der var enighed om, at kriterierne skulle listes i ikke prioriteret rækkefølge, da kriterierne alle er vigtige, og da nogle kriterier kunne veje meget tungt, hvis man i udtalt grad opfyldte disse eller i udtalt grad ikke levede op til dem. I ikke prioriteret rækkefølge lægges disse kriterier til grund for udtagelser:

 • Langvarigt, solidt makkerskab
 • 1. Division
 • De andre divisioner i Danmark
 • Udenlandske divisioner
 • Andre udenlandske turneringer
 • Sammenspillet i klub
 • Observationsturneringer i DK
 • Eventuelle udtagelsesturneringer.
 • Træningsindsats, herunder kost, motion, mental træning, træning på BBO og Correct Contract og lignende.
 • Sociale kompetencer
 • Opførsel overfor makker, modstandere, turneringsledere og andre
 • Spillernes individuelle styrke, herunder UKs forventninger til parret
 • Udviklingspotentiale

Udfordringen med, at flere spillere ansøger om at tilmelde sig til flere trupper, en problematik der er blevet yderligere accentueret af, at mixed hold er kommet med ved de store mesterskaber, blev drøftet. Der blev opnået konsensus om, at parrene også fremover godt kan ansøge om at tilmelde sig flere trupper. Man må gerne i denne forbindelse selv prioritere, men det er UK og Eliteforum, der bestemmer, hvordan det enkelte par skal placeres. Man kan således godt ”spille på flere heste”, men man må så samtidig regne med, at man overlader den endelige beslutning om, hvilket hold man eventuelt bliver udtaget til, til UK. Dette skal meddeles de berørte par, når de ansøger om tilmelding til flere trupper.

Det blev drøftet og besluttet, at der også fremover skal være fri ansøgning om deltagelse i de 4 landsholdstrupper. De enkelte par bliver anmodet om en tilkendegivelse ved mail udsendt til samtlige kaptajner i de 3 divisioner samt damedivisionen. Vi mener, at vi på denne måde kan nå alle elitespillere i Danmark. Et opslag under ”Landshold” på hjemmesiden vil supplere dette initiativ. Herefter vil UK og Eliteforum bestemme hvilke par, der kan optages i en A – trup, hvorfra landsholdene vil blive udtaget. Resten vil blive tilbudt en rolle i udviklingsprocessen ved at blive tilknyttet en B – trup. Vi kan dog ikke udelukke, at enkelte par kan blive mødt med en afvisning. Det vil udover dette fortsat være sådan, at Eliteforum kan ”prikke” andre par med en opfordring til at melde sig.

Der blev udtrykt et meget relevant ønske om, at også officials, Eliteforum og UK kan mødes efter de store turneringer. Dette vil medføre, at i hvert fald Eliteforum og UK mødes en til to gange årligt mhp. evaluering af spilleres, kaptajners, coaches og UKs præstation. Vi har i forvejen spillerevalueringer, kaptajnsrapporter og en samling af disse hos landstræneren, men vi mangler en samlet evaluering, også set i forhold til de målsætninger og forventninger, som vi har haft til de enkelte hold, par, coaches, kaptajner og landstræneren. Det blev besluttet, at et sådant møde skal afholdes efter alle store turneringer.

Det blev drøftet, om vi har mulighed for at uddanne vores kaptajner og coaches til en endnu bedre indsats fremover. Vi har jo længe haft in mente, at spillerne skal gøre en stor indsats mhp. at udvikle deres bridge og deres makkerskab. Vi skal også fremover gøres os klart, at kaptajner og coaches rolle ved store mesterskaber også har en stor betydning. Team Danmark har mange kurser, der berører disse udfordringer, men vi har så vidt vides ikke umiddelbart adgang til disse kurser. Vi kan dog formentlig betale os fra en del uddannelse på området. Alle vil tænke nærmere over dette og eventuelt komme med forslag.

Peter Magnussen
Landstræner

 

Flot weekend i Herning

Opdateret 11. marts 2019

De 4 landsholdstrupper i Danmark samledes til en forlænget weekend i Herning. Der var seriøs træning på programmet, men der var fredag aften også tid til en meget hyggelig Pro/Am turnering, som vi kalder det, når en elitespiller bliver makker med en knap så rutineret spiller.

Vi spillede en turnering på 21 spil, som forløb aldeles gnidningsløst og med godt humør. Efterfølgende blev der serveret en lækker middag, hvor stemningen var høj og snakken gik lystigt.

Det kan nævnes, at Niels Rasmussen – Mads Krøjgaard løb med sejren foran Jeanet Normann – H.K. Sørensen, men det vigtigste var trods alt den gode stemning. Det må vi gentage.

Se de endelige resultater fra Pro/Am her.

 

Efter denne fine start på weekenden fulgte en benhård eliteturnering lørdag-søndag over 102 spil, hvor de 4 landsholdstrupper suppleret med 7 dygtige og talentfulde juniorer spillede alle mod alle. Turneringen blev på dygtig vis ledet af Henrik Hven, Peter Lilholt og Steven Basnow. Vindere blev Michael Askgaard og Kasper Konow, næppe nogen stor overraskelse. Et gammelt seniorpar, H.C. Nielsen og Knud-Aage Boesgaard besatte andenpladsen. Et juniorpar, Christian Lahrmann og Andreas Plejdrup blandede sig længe i topstriden, men faldt en smule tilbage til sidst. Flot indsats.

Se resultaterne fra træningsweekenden her.

Alt i alt en både hyggelig og givende weekend før der skal foretages udtagelse til de forskellige landshold. En KÆMPE tak til Herning Bridgeklub for dette arrangement. Fin service og excellent forplejning hele weekenden igennem. Vi kommer gerne igen:)

Peter Magnussen
Landstræner.

 

 

Pro/Am og observationsturnering for de 4 landsholds trupper i weekenden

Opdateret d. 6. marts 2019

DBf og Eliteforum afholder en såkaldt Pro/Am turnering i Herning på fredag den 8. marts.

Turneringen er lagt inden vores observationsturnering for de 4 landsholdstrupper den 9. – 10. marts

26 spillere fra landsholdstrupperne stiller op til en turnering, hvor de bliver parret med en klubspiller.

Turneringen løber over 21 spil og afsluttes med en hyggelig middag for deltagerne. 

Resultatet fra Pro/Am'en kan ses her

 

I weekenden afholdes så en observationsturnering for vores landsholdstrupper samt de bedste af vores juniorspillere, vores såkaldte ”boblere”.

Det bliver en turnering over 102 spil med 17 runder a 6 spil pr. runde.

Hele turneringen bliver bragt på BBO, idet Jan Nielsen og Claus Lund rapporterer/taster fra 2 borde i samtlige runder. Resultaterne kan også ses her.

Så hvis I har lyst til at følge med i, hvordan alle vores allerbedste par klarer sig mod hinanden i weekenden, bliver der rig lejlighed hertil.

Selve turneringen skal blandt andet bidrage til at give UK til de 4 landshold et godt grundlag for den senere udtagelse til NM i Norge i juni samt VM i Kina til september.

Der er altså meget på spil for parrene, som vi alle forventer, vil præstere på topplan, så husk at sætte tid af til at se BBO i weekenden.

Peter Magnussen 
Landstræner

 

Christina Lund Madsen vinder bronze ved åben VM i Orlando

Opdateret d. 8. oktober 2018

Igen en flot dansk indsats og placering ved VM i Orlando.

VM i Orlando er forbi, og sørme om ikke det blev til endnu en medalje til Danmark. Vores DANSK BRIDGE redaktør Christina Lund Madsen vandt i nat bronze ved VM i Orlando sammen med sit hold FERM.

Christina har gjort det utrolig godt ved VM for mixed hold. Hun har spillet på hold Ferm med sin hollandske makker, Bas Drijver. Først kvalificerede Christina sig blandt de bedste til at deltage i knock out fasen med 64 hold. Dernæst gik det slag i slag frem til semifinalen, hvor de dog måtte strække våben over for de senere verdensmestre fra hold Manfield. Efter en skidt start i kampen om bronze, kom Christina og holdkammeraten tilbage i flot stil, og de vandt kampen sikkert med 154 – 114.

Også andre danskere klarede sig fint ved Mixed VM. Mens Dennis Bilde måtte strække våben mod de senere verdensmestre fra hold Manfield i ottendedelsfinalen, kom Signe Buus Thomsen til kvartfinalen, hvor de desværre tabte til hold Wilson, der senere vandt sølv.

Alt i alt en rigtig fin præstation af de danske spillere. Og flot - Christina, vi er meget stolte over din præstation.

Peter Magnussen
Landsholdstræner

 

Dennis Bilde på Team Lavazza vinder sølv ved åben VM i Orlando

Opdateret d. 1. oktober 2018

 

Det lykkedes Team Lazazza at vinde sølvmedaljer ved åbent VM i Orlando.

Ud af 96  startende hold kom team Lavazza i finalen, hvor de desværre måtte se sig besejret af Team Zimmermann, som således blev verdensmestre. Zimmerrmann vandt med 79 imp over en finale på 2 dage med 84 spil

På Zimmerrmanns hold spillede bl.a. verdensstjernerne Geir Helgemo og Thor Helness fra Norge. Tillykke til dem og Zimmermanns hold, men også stort tillykke til Dennis Bilde, som endnu en gang viser, at han hører til i verdenseliten.

Det er dejligt, at vi har en sådan repræsentant for dansk bridge. Dennis er overalt særdeles vellidt, ikke bare for hans fremragende bridge, men også for hans meget høje etiske standard og hans behagelige måde at være på, både ved bordet og udenfor.

Godt gået, Dennis. Vi er stolte af dig.

Peter Magnussen
Landsholdstræner

 

Dame og åben række landshold til Neighbour Challenge i Frankfurt

Opdateret d. 17. maj 2018

Så er de 4 hold, der repræsenterede Danmark i German Bridge Trophy, kommet hjem med lidt blandede resultater.

Det så vældig godt ud på et tidspunkt, hvor Denmark Red (Lars Blakset - Dennis Bilde samt Dorthe og Peter Schaltz) lå nummer 1 i A rækken og Denmark Senior (H.C. Nielsen - Knud-Aage Boesgaard samt Steen Schou - Jørgen Hansen) lå nummer to også i A rækken. (se billedet) Vi fik desværre ikke så meget medvind til sidst, men det blev alt i alt til hæderlige placeringer.

 

Næste opvarmningsturnering er i weekenden. Det drejer sig om Neighbour Challenge, der foregår i Frankfurt. Danmark startede for ca. 6 år siden en tradition for landshold fra Sverige, Holland, Tyskland og Danmark, hvor vi konkurrerer i Åben række og Damerække om at blive bedst blandt disse nationer. Det bliver en meget stærk turnering, og den tjener flot sit formål som opvarmning til EM i Oostende fra den 6. juni til den 16. juni.

Der er BBO fra turnering. En kamp hele weekenden bliver dækket, som det nu forligger oplyst. Der er endvidere resultatformidling via denne hjemmeside:

 http://www.bridge-verband.de/web/news/4137

 

Jeg vender tilbage med mere nyt og oplæg til EM på et senere tidspunkt.

Fg. landstræner

Peter Magnussen

 

 

OPDATERING 2. MAJ 2018

Så skal vi i gang med den næstsidste træningsturnering, inden det går løs fra den 6. juni i Oostende, hvor europamesterskaberne for hold foregår. Vi skal til Berlin, der sædvanen tro arrangerer en stærkt besat turnering, German Bridge Trophy. Danmark stiller med 4 hold, et seniorhold bestående af H.C. Nielsen - Knud-Aage Boesgaard og Steen Schou - Jørgen Hansen, et damehold bestående af Signe Buus Thomsen - Bjørg Houmøller og Lone Bilde – Helle Rasmussen, et åbenrække hold bestående af Kasper Kunow – Michael Askgaard og Lauge Schäffer – Jonas Houmøller samt et ”blandet” hold bestående af Dorthe og Peter Schaltz samt Dennis Bilde – Lars Blakset. Vi håber, at vi ved denne turnering får en god træning og nogle fine resultater. Vi opdaterer på Facebook, så følg med der fra lørdag den 5. maj til mandag den 7. maj. Der er endvidere BBO fra hele turneringen, men vi ved ikke om, eller i givet fald hvornår, der vil være danskere at kigge på.

Vi mangler så kun en enkelt turnering, før det går løs ved europamesterskaberne. Det er Neighbour Challenge, en traditionsrig turnering med deltagelse af landshold fra Holland, Sverige, Tyskland og Danmark. Vi stiller et damehold bestående af Lone Bilde – Helle Rasmussen og Christina Lund Madsen – Fie Houlberg samt et åben række hold bestående af Dennis Bilde – Lars Blakset og Kasper Kunow – Michael Askgaard. Turneringen afvikles i Frankfurt fra lørdag den 19. maj til søndag den 20. maj. Vi forsøger også med lidt update ved denne turnering på facebook. Der vil formentlig ikke være BBO fra denne turnering.

Jeg vender tilbage med en opdatering efter hver turnering og naturligvis fra hele EM fra den 6. juni og frem til den 16. juni.

Peter Magnussen
Fg. elitetræner


 

OPDATERING 12. JULI 2017

Vores bridgedamer er eftertragtede

Udover guldet, glimmeren og glansen har EM-guldet fra Montecatini allerede givet afkast for DBf i form af en uventet, men kærkommen invitation. 3 damepar skal til Kina og spille Beijing Hua Yuan Cup 15.−22. oktober og kæmpe om 215.000 $.

Spillerne lægger ud med to dages parturnering (23 runder af 3 spil), hvor der kæmpes om samlet 50.000 $. Herefter følger 4 dage med holdturnering. Alle dage er lange bridgedage. Der spilles fra 8.30 (holdturnering) eller 9.00 (parturnering) til kl 17.50 hver dag.

Pigerne har virkelig noget at spille for udover æren denne gang. Samme dag som invitationen kom (i tirsdags), havde 5 af de 8 piger da også sagt ja til at deltage..

Modstanden bliver dog ikke den letteste. Udover medaljetagerne fra 2015 ( Beijing Hua Yuan, Itaien og Frankrig) deltager Kina, europamestrene fra England, verdensmestrene fra USA og bronzevinderne Skotland fra World Mind Games.

Pigerne skal finde spillet fra Montecatini frem og måske endda lidt mere end det, for modstanden bliver ikke bedre. Jeg er sikker på, at alle 3 par vil gøre deres yderste for tage stik hjem og måske endda ende på skamlen i Kina. Så snart det er afklaret og besluttet, hvilke par vi stiller med, bliver det offentliggjort på bridge.dk.

Turneringerne bliver formentlig transmitteret på BBO. Sker det, kommder der meddelelse herom på bridge.dk og på Facebook.

Det samme gælder planerne for træning op til turneringen. Vi vil publicere tiltagene på hjemmesiden, inkl. eventuelle planer for træningskampe på BBO. Vi har allerede følere om kampe på BBO ude hos Tyskland, Israel eller Skotland i perioden op til turneringen og vender tilbage, når der er nyt at fortælle.

Mad og ophold er betalt af værterne for op til 8 personer, og DBf skal udelukkende bekoste fly til og fra Kina. Vi sørger for og dækker flyrejse til holdet samt en eventuel kaptajn og coach. Vinder parrene præmiepenge, er den faste aftale, at spillere skal tilbagebetale 50% af deres præmiepenge, dog højst det beløb de har fået i tilskud.

Præmiepengene er dog nogle, jeg under spillerne, og de må gerne vinde mange af dem. Jeg hører jævnligt, at nu bliver der brugt så mange penge på den og den spiller fra DBfs side. Virkeligheden er desværre en anden. Vi er meget langt fra at kunne give spillerne de vilkår, de egentlig fortjener. Jeg taler ikke om tabt arbejdsfortjeneste eller lignende. Slet ikke. Normalt er vilkårene, at spillerne selv spytte i kassen for at komme ud at spille.

Ved EM i Montecatini fik hvert hold eksempelvis et tilskud på 18.000 kr. De 5.000 kr forsvandt hurtigt til indskud for turneringen. Efter transport, hotel og leveomkostninger er betalt for 4 personer i en uge, kan de fleste godt regne ud, at kontoen slutter med et minus for hver af spillerne, så de foruden ferie også selv må spæde til, hvis de vil ud og gøre DBf og hele Bridgedanmark ære.

Derfor er det både for spillerne, DBf, medlemmerne og landstræneren rart, når tilbud som denne turnering tikker ind. Medlemmerne får god bridge at se med dansk deltagelse på BBO, spillerne får en oplevelse og mulighed for at sikre sig en indkomst, så de ikke har udgifter på deres sport og Dbf og landstræneren får bedst mulig og billigst mulig træning mod topmodstand af stærkeste kaliber.

Win/win for alle parter. Det er altid den dejligste deal at få; hvadenten det er som landstræner, spiller eller medlem af DBf.

Landstræner & Sportschef

Jacob Røn

Guld til damerne ved åbent EM i Montecatini 2107 (27. juni 2017)