Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » RE: Skjult kort på bordet

RE: Skjult kort på bordet

emailnotifikationer
 
 

I en sanskontrakt skifter modstander Ø til ny farve. Spilfører S og V spiller til, men inden spilfører angiver bordets tilspil, opdager N, at et honnørkort har gemt sig. Ø ville ikke have spillet farven, hvis dette kort havde været synligt. Skift til en anden farve havde givet ØV et bedre resultat. 

N er naturligvis forpligtet til at placere kortene korrekt på bordet, og alle kunne have rettet fejlen ved at tælle bordets kort, men kan der dømmes til fx at Ø må ændre udspillet til en ny farve?

Svar

Svar

 
 
 

Spændende problemstilling. Jeg går ud fra, at den blindes fejl er gjort uforsætligt.

Der er tale om et såkaldt 'manglende kort', og kortet gives slet og ret tilbage til den ufuldstændige hånd, når det er fundet (aktuelt under bordets andre kort), og spillet fortsætter. Berigtigelse og straffe kan komme på tale. Straf kommer f.eks. på tale, hvis det midlertidigt fraværende kort har forårsaget, at bordet (uforvarende naturligvis) har begået kulørsvigt.

Berigtigelsen er, at turneringslederen skønner over om modstanderne har lidt skade. Skønnet omfatter ikke kun det igangværende stik, men hele perioden fra bordet er lagt ned. I så fald justeres scoren ud fra dette skøn.

Svar
 
Svar
 
Svar
 

Tak, Leif. Det var helt uforsætligt, men det udelukker jo ikke en skade. 

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn