Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » E-sport
 
 

Da hele verden er lukket ned for fysisk Bridge og BBO er overbelastet,er det ikke muligt at DBF kan lave noget lignende på den server vi har,enten ved at købe en licens hos BBO eller selv lave noget tilsvarende alle kan jo se at vi kommer ikke ud i klubberne og spille åbent hus i denne sæson, samt kommer vi i det hele taget igang til september med klubturneringer ?.

mit oplæg er at det kun skal være for medlemmer af DBF og at ens brugernavn skal være vores medlemsnummer, om det skal koste noget at spille hvis man er primær medlem i en klub kan kun kloge Åge svare på 😇😇😇💁

Hilsen og god påske

Ole Randrup

Svar

Svar

 
 
 

Det er en fin ide at efterlyse et alternativ til det overbelastede BBO. 
Om det teknisk set kan lade sig gøre at stable en dansksproget mulighed på benene kan man dog måske tvivle på.
Se bare på det bavl vi har med diverse udgaver af BridgeCentralen.
Det er naturligvis fint at opfordre DBf til at kigge på muligheden +++

Men at foreslå at en sådan platform KUN skulle være tilgængelig for medlemmer af DBf er da totalt HJERNEDØDT.

Foreningen er i forvejen sygeligt paranoid i forhold til at udbrede bridge til folk, der ikke betaler kontingent til DBf - bortset fra enkelte PR-fremstød, forstås.
Det er et så rædselsfuldt, tåbeligt signal at sende til eventuelt nye bridgespillere, at det overgår enhver fantasi.

En ÅBEN platform med adgang for ALLE vil være et kæmpeskridt i retning af at få folk til at prøve at spille.
"Er det noget for mig? Nå, det kan jeg ikke finde ud af; hjemmesiden er hemmelig. Vi prøver petanque i stedet for"

<3 <3 <3 

 

Svar
 

Lad mig bare kort gentage, at hele setup'et jo må ligge tilgængeligt på Swan Bridge, eftersom vi havde herlige danske turneringer dér for en del år siden. Jeg spiller i denne tid hver dag kl 16 på Swan. De turneringer er åbne for alle og der er overhovedet ingen tegn på overbelastning af servere eller lignende, selv om der er flere på Swan nu end tidligere.

Svar
 

Også Funbridge har den facilitet: Frankrig, Schweitz, Norge, England, Tyrkiet, Portugal, Spanien, Belgien, Tjekkiet og Polen har allerede nationale turneringer med mesterpoint etc.

Svar
 

og - efter DBf har fået aftalt med BBO, at der kan afvikles turneringer med op til 400 par, så er der også god plads på BBO. Så - derfor er behovet for alternativer noget jeg mener er lidt ...... 

Der er mig bekendt INGEN begrænsninger på BBO omkring DBf medlemsskab. 

At spille om mesterpoint på Funbridge, dét synes jeg er noget .... er det for voldsomt at bruge ordet lort?. På Funbridge spiller man med tre computere og IKKE sin makker. Så dermed bliver det mere et spørgsmål om at aflure compterspillernes begrænsninger, så man dermed kan vinde. Det har i min optik intet med bridge at gøre - men jeg er måske bare sur og gammel, og beklager i givet fald.

Svar
 

Hej Jan

Det er helt absurd, at DBf stiller mesterpoint til rådighed på den måde.

 

Svar
 
Helt hen i vejret med MP på funbridge. Især når man tænker på at man ikke får MP hvis modstanderen i en pokalkamp udebliver Kim
Svar
 

Hej Niels 

Dit indlæg om at det er hjernedødt er jeg virkelig ked af at høre,jeg kæmper en stor kamp hver dag for at komme tilbage til Bridge og hverdagslivet ,efter min blodprop i hjernen.

Når jeg mener det kun skal være for medlemmer, er det jo til erstatning for de manglende åbne huse hen over sommeren,som jo kun er for nogen der har spillet Bridge  ,din ide med at nye kan prøve spillet,er en udfordring for dig og andre at komme med et oplæg til.

Når jeg foreslår at vi skal bruge vores DBF nummer som brugernavn er jo tænkt om der kan hæftes handicap og mesterpoint på turneringerne.

hilsen 

Ole Randrup

Svar
 

Ole Randrups præmis at BBO er overbelastet, synes ikke at være tilfældet længere.


DBf's 2 daglige Danish Dynamite-turneringer på BBO fungerer teknisk rigtig godt - så man skal strengt taget bare lige have makkeren til for en gangs skyld at spille ordentlig bridge, så er alt godt. Der er to daglige turneringer, kl. 15 med parturneringsopgørelse og kl. 20 med IMP-opgørelse.


Skærtorsdag aften kl. 23 er der premiere på en ny turnering i Danish Dynamite-serien på BBO: En eliteturnering. Turneringen er tænkt til spillere med omkring handicap 20 eller bedre, men der er ingen kontrol ved indgangsdøren.

 

I øvrigt er vi 8 bridgevenner, der en fast ugeaften spiller en privat holdturnering på BBO. Det er drønhyggeligt, og det er nemt at sætte op, når man lige ved hvordan (jeg hjælper gerne).


Hvis bridge overhovedet ikke er sjovt, når der ikke er mesterpoint på spil, kan man i stedet spille BBO's ACBL-mesterskabsturneringer. Der er utallige af dem i løbet af dagen.

 

Der er ikke noget af det, der erstatter at sidde om et bord og have det hyggeligt med tre sprællevende mennesker, men bortset fra det, er der alle muligheder. DBf skal have ros for at have bragt sine medlemmer bedre kendskab til BBO. Derudover skal DBf for Guds skyld ikke begynde at udvikle nye EDB-ting som foreslået.

Svar
 

Mener tidligere at jeg har efterlyst en "nørd" som kunne lave en on-line turnering på BC3 (gerne på klub / distrikt basis) ?

Kan dog ikke finde mit indlæg på debatsiden mere ? (Der var nok ingen svar, så bliver den måske fjernet ?)

Spiller iøvrigt på en fuldstændig gratis side : PLAYOK.COM - som har en del spillere fra øst europa, men også fra alle andre europæiske lande (var tidligere en polsk side)  Men nu også på dansk

Svar
 

Til de af Jer, der har bragt BridgeCentral ind i denne tråd, vil jeg oplyse følgende:

 

BBO er et software, der fungerer ved, at en bruger gennem en webbrowser får forbindelse med en server, hvor al turneringsafvikling finder sted. Enhver kommunikation turneringen igennem mellem alle deltagerne sker ved online-internettrafik mellem alle disse brugeres lokale computere og serveren. Det vil sige, at hele turneringen er virtuelt afviklet.

 

BridgeCentral er et software, installeret på den lokale PC uden opkobling til brugerne, der deltager i turneringen. Enhver kommunikation turneringen igennem mellem alle deltagerne sker ved dataopsamling fra eksterne kilder, for det kan BC ikke selv klare, og det har hidtil heller ikke været meningen med BC. Dataopsamlingen sker i praksis ved indtastning fra papirregnskaber (sjældent) eller ved brug af støttesoftware (ofte Bridgemate Control Software), mens der ikke er nogen kontakt mellem BC og de enkelte brugere.

 

BBO og BC er udviklet til hvert sit formål og fungerer på hver sin platform. Enhver sammenligning mellem de to programmer er således meningsløs. Den har samme virkning som at sige, at en bus og et tog skal kunne det samme, for de er jo begge to køretøjer, der kan transportere mange mennesker sammen, men de fungerer helt forskelligt på hver sin ”kørevej”.

Svar
 

På siden : Playok.com er der Bridge for alle !

Link : https://www.playok.com/da/bridge/

Mvh

Jens Kristian Nielsen

Svar
 

Hallo Henning

Det der var min tanke med BBO og BC3 er følgende!

På BBO skulle hver klub under DBF kunne oprette deres åbent hus her i sommerhalvåret hvor tilmelding og betaling skulle ske gennem det system som bruges ved tilmelding i festivalturneringer, så den ansvarlige turneringsleder i klubben kan lave den turnering som nu passer til det antal tilmeldte,når turneringen er færdig spillet var min tanke så at mesterpoint samt handicap blev ajourført i BC3, da det i mit første indlæg var tanken at det kun skulle være for medlemmer under DBF med den tanke at det er vigtigt at støtte vores forbund og også lettere at finde mail/telf på de vinderesom skal have pengepræmier overført til deres konto.

Når sommeren så er gået har DBFs klubber og spillere fået en stort kendskab til systemet som kan bruges til at bygge videre på til klubaftener ,hvis den grimme virus stadig huserer,hvis den ikke gør er det bare dejligt, men men ingen kender noget til hvad der sker, så dette er et godt alternativ til holde liv i Bridgen,men så sandelig også i både klubbernes og DBFs økonomi, da der jo stadig skal betales bordafgift  og kontingent.

Dette var min tanke om Bridgens overlevelse 

Ole Randrup

 

 

 

 

 

 

 

Svar
 

Rigtig god ide ole!

Hvis den kan realiseres, vil den muligvis give mig lidt mere arbejde som TL. Men kan til gengæld redde klubbens økonomi.

Svar
 

You are joking, right, Hans Graversen?
Du skriver, at ideen vil give LIDT mere arbejde til TL.
Ja, det tør svært antydes. TL - eller hvem klubben nu udnævner - skal nemlig indskrive samtlige resultater fra BBO-spillet til Bridgecentralen.

Prøv at forstå, med andre ord end Henning Mikkelsens, at turneringsspil består af tre elementer: Spil, scoreindsamling og resultatudregning.
1) Spillet kan BBO snildt klare.
2) Scoreindsamlingen kan hverken BBO eller BC klare
3) Resultatberegningen kan BC snildt klare (inkl. offentliggørelse, mesterpoint og andet sjov)

Bemærk, hvor det halter. Vores Bridgemate-PRO plejer at sørge for proces-2. Men med det foreslåede system må 'nogen' fremover manuelt transportere scorerne fra proces-1 til proces-3.

Det er vel næppe et uløseligt problem, men som betingelserne er pt. indeholder gennemførsel af en BBO-baseret turnering via BC ikke kun LIDT ekstraarbejde for TL - især hvis resultatet skal være tilgængeligt nogenlunde hurtigt efter turneringens afslutning.

XXX

Svar
 

Not just joking!

Kære Bio!

Jeg er fra en tid, hvor Tl opgaven gik ud på (udover at tilrettelægge turneringen og være turneringsleder), først at sikre sig, at få fat i alle scoresedlerne (også dem, der var glemt i kortmapperne eller et andet sted). Så skulle man i en hyggelig aften efter turneringen gøre regnskabet op for hvert enkelt spil og tælle pointene sammen til det samlede resultat, som kunne præsenteres næste spilleaften. Når den samlede turnering var slut, skulle man udskrive og aflevere (dyrt betalte) broncekuponer til dem, der havde klaret sig bedst.

Så kom der en teknisk revolition: "BRIGDE CENTRAL". Nu kunne man bare taste de enkelte resultater fra scoresedlerne ind på sin computer, så blev alt resten klaret. Nogle medlemmer kunne oven i købet se turneringsresultatet på deres egen computer allerede samme aften eller dagen efter.

Da vi så fik "Bridge Mate" blev det (i princippet) endnu smartere. Især hvis spillerne kunne lave være med at lave fejlindtastninger. Så hvis man fik dresseret sine medlemmer, gik det rigtig godt.

--- Så kom BC3 og TL arbejdsbyrden var stort set tilbage til point NUL..

Jeg mener ikke vi som turneringsledere arbejdsmæssigt kommer længere ned med Oles forslag end vi, eller jeg er vant til.

Mvh Hans

Svar
1 2
 

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn