Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Fremtiden for bridgen i Danmark

Fremtiden for bridgen i Danmark

emailnotifikationer
 
 

Vi dyrker en hobby, hvor vi mødes en gang om ugen og sidder i en afstand på under 2 meter af 2-3 mennesker hele aften. Ofte bliver to af disse mennesker udskiftet 7 til 8 gange i løbet af aftenen. 
Langt de fleste af de mennesker er 70+ år. Og så sender vi forøvrigt 52 stykker pap rundt i lokalet som berøres af mange personer.

 

Jeg kan se at hovedbestyrelsen foreslår uændret kontigent for det kommende år.
Er det fordi at man forventer det samme antal medlemmer i den kommende sæson?

 

Hvis svaret på dette spørgsmål er ja, kunne man så bede DBf om at genoverveje svaret.

 

Hvis svaret er nej, hvad er så den plan der er lagt som kan gennemføres med færre indkomster.

 

Og hvilke overvejelser har man gjort sig på vej ind i en sæson, som af åbenlyse årsager, kan blive den mest udfordrende for bridgen i Danmark nogen sinde?

 

Synes at tiden er kommet for at planerne fremlægges og diskuteres, måske de gennem diskution kan forbedres.

 

Med bekymrede hilsner
Ole Raulund

Svar

Svar

 
 
 

Hallo Ole 

Du har jo selv siddet i hovedbestyrelsen og være med til at træffe svære beslutninger , de beslutninger der skal træffes nu og fremad er nogle endnu svære beslutninger både hvad økonomi angår men så sandelig også bliver vores sport fremadrettet amputeret så meget grundet den grimme virus som hærger hele verden at det kun bliver en E-sport de næste år,og dermed at klublivet gåt totalt i stå, det kan hverken du eller andre svare på hverken idag eller i morgen.

Lad nu hovedbestyrelsen holde påskeferie i fred og ro så de derefter nok skal komme med deres oplæg til hvordan vi kommer videre 

Hilsen 

Ole Randrup

Svar
 

Lad os nu ikke lave alt for mange dommedagsprofetier!

Vi har da alle dage haft influenzaepidemier med masser af dødsfald. Jeg ved godt dette ikke er det samme og tilsyneladende også mere smitsom og med voldsomme kvaler for folk med nedsat immunforsvar og andre sygdomme. Men selvfølgelig kan vi ikke lade folk sidde indenfor i en uendelighed og vente på pandemien slutter. Det gør den sikkert, men det varer længe og skal vi blive ved at lade landet / verden være lukket helt ned og hvad vil det ikke koste af kriser og depression?

 

Jeg har bestemt ikke løsningen, men jeg håber inderligt at sundhedsmyndigheder og regering snart kan åbne mere op, og jeg glæder mig til igen at kunne sidde fysisk ved et bridgebord og det er der mange andre som gør. Lad os nu følge myndighederenes råd, og når de åbner så lad os hygge med noget fysisk bridge igen.

Svar
 

Poul Bo

Det er helt sikkert at sundhedsmyndighederne nok skal lukke op derom ingen tvivl, men som en person med samme efternavn som mig og Allan til fornavn siger, den her virus vil nok stilne af hen over sommeren og så blusse op igen til efteråret og samtidig vil der efter hans mening ikke være udviklet en effektiv vaccine som er klar til brug, han er efter min mening den person i Danmark der har mest forstand på virusser og det er det jeg bygger mine dommedagsprofetier som du kalder det jeg skriver om at det varer meget længe før vi kan sidde ved et bord med 13 kort i hånden som ikke smitter, det er det Hovedbestyrelsen skal til efter Påske at se på disse udfordringer,hvor ingen  kender dagen i morgen men bliver nød til ar rebe alle sejl fra måned til måned.

hilsen 

Ole Randrup

Svar
 

Fra en by i Provinsen.

DBFs bestemmende organer står over for en svær balancegang.
I min klub er vi 156 medlemmer, der betaler små 60.000 kr. i DBF-kontingent og bordafgift. 
Hertil skal lægges vor omsætning med Bridgeshoppen - vel andre 10.000 i kort og andet godt.
Vi har et par arbejdsramte ynglinge under 60 år, mens 90% af medlemmerne er 70+.
Ingen kan fortænke et ældre medlem i først og fremmest at tænke på sit helbred og derfor
blive passivt medlem i næste sæson. Det gælder om at overleve længe nok, så man kan få en vaccine på et tidspunkt.
Det vil godt nok blive ensomt og kedeligt at leve uden bridge, men alternativet er heller ikke rart at tænke på.
Klubben har eget hus og deraf følgende omkostninger til driften af dette.
Vi kan desinficere os ud af meget og afstandskravene kan måske overholdes, så der i princippet kunne spilles 
en masse 4-bords turneringer, mandag til fredag, om formiddagen, eftermiddagen og aftenen, men snavsede
kort vil være et kæmpe problem. (Selv om vi flittigt vasker kort i bridge 😁)
Det er heller ikke nemt at være klubbestyrelse.

Venlig hilsen
Jesper Bøgh
VBC / 2484

Svar
 

Jeg forstår til fulde de mange bekymringer og Poul Bo's optimisme.

På den kortsigtede bane er der økonomien i DBF/Bridgehuse.

På den lidt længere bane er der varigheden af Covid-19 epidemien, gennemsnitalderen for spillerne i DBF.

 

Midt i al elendigheden så skal der skal roses for initiativet med de mange DBF arrangerede turneringer på BBO - man kan håbe at det "smitter", så de mange klubbe rundt om i Danmark begynder at arrangere turneringer for egne medlemmer og måske "naboklubber" på BBO eller anden bridgeplatform.

 

Hvis nu vi ser bort fra det generelle argument med "at alle altid er bange for at nogen snyder" når vi spiller på BBO.

 

Så lav et "rigtigt DM i klubhold" til September/Oktober.

Et hold fra hver klub i Danmark(Ingen tvang) Man kan lave en lokal kvalifikation i klubben)

 

Alternativt er at man laver Vinoble formatet i stedet.

 

8 -10 spil pr. kamp

X antal kampe

Monrad

Could be fun.

 

J.

Svar
 
Svar
 

Først stor TAK for initiativerne med nogle dejlige BBO-turneringer.

 

Anledningen til dette skriv er ikke så meget økonomi, men mere det rent praktiske i forbindelse med at komme i gang igen. Vi har i dag ikke megen viden om, hvornår og hvordan vi kan komme til at sætte os ved bordene igen. Der vil sandsynligvis komme nogle informationer fra det offentlige, men om det bliver en gradvis åbning, kvadratmeter-restriktioner, antal personer i et lokale eller ----- det ved vi jo ikke noget om.

 

MEN er der nogen, der allerede nu tager initiativer - gerne nytænkning - der kan hjælpe klubberne med tiltag, der dels vil være på forkant med, hvad der ovenfra bestemmes, dels giver medlemmerne størst mulig sikkerhed og tryghed? Umiddelbart ser jeg f.eks. udfordringer i lokaler. Bør vi allerede nu henvende os til kommunerne og spørge, om der er mulighed for større spillelokaler? Kan klubberne hjælpe hinanden mere "på tværs"? Kan en klub kombinere noget virtuelt med fysisk tilstedeværelse for et mindre antal medlemmer? Kan man bruge corona-test til noget? Anbefalinger om mere udluftning af lokaler, håndsprit som noget obligatorisk, hyppig sprit-aftørring af bridgemates etc. er  nok naturlige, men skal måske indskærpes (og beskrives).

Ovenstående er ikke nogen "åbenbaring", men hvis 5-6 kreative personer sætter sig ned (forløbig virtuelt), udveksler ideer og brainstormer, kan der måske komme noget brugbart ud af det?

 

Arne Steen Sørensen, Hjerter Dame Birkerød

 

 

Svar
 
Svar
 

Intet er jo umuligt.

  1. Større borde, så afstanden mellem spillerne er ca. 2m. (Eller evt. skærme med 4 rum - (gennemsigtige i hyggeklubber))
  2. Et sæt 'rene' kort til hvert bord.
  3. + nogle af Arne Steens ideer.

Det bliver jo lidt af en investering for klubberne:

Ekstra kort, ekstra lokaleudgifter, skærme mm.

I min klub Vodskov har vi 2 klubber med samlet 5 rækker.

Det passer jo med at vi spiller en række om dagen. (ma-fre)

Andre forslag?

Mvh

Erik

 

 

 

Svar
 

Når man læser de signaler der kommer fra myndigheder og fagpersoner, så tænker jeg at det er usandsynligt at vi kan mødes i klubberne primo september. Det kan ihvertilfælde ikke skade at forberede alternativer.

Hvad gør vi for at fastholde medlemmerne?

Her tænker jeg at DBf for at overleve i rimelig stand, er nød til at vise vejen og komme med nogle løsnings forslag.

Der kan givet være mange løsnings modeller.

Jeg tænker at det ville være fint om man kunne integrere BBO/Funbridge/Swanbridge med Skype/Teams/Zoom og BC3. Jeg tager lige udgangspunkt i Skype for det er den jeg kender. Ved hver halvleg/rundeskift modtager medlemmerne en møde indkaldelse som egentlig blot betyder man (formentlig) skal skifte bord. Ved hjælp af Skype kan man tale med hinanden og eventuelt også se hinanden. Når turneringen er forbi indlæses resultaterne i BC3 og mesterpoint samt handicap udregnes.

 

Om dette er muligt, ved jeg ikke. Er BBO, Funbridge eller Swan smartest? Skal der forhandles en fælles aftale på plads for alle DBf klubber? Er Skype, Teams eller Zoom smartest? Skal der udvikles software til overførelsel af resultater til BC3?

 

Kunne man tænke sig at alle klubber, der f.eks. har klubaften tirsdag kl 19:00 spiller samme spil? At der findes en landsvinder, at vi ser et spil fra landsvinderens hånd. Eller at der kommer et forum hvor man kan diskutere spændende hænder fra turneringen. Der er mange muligheder hvis man tænker ud af boxen.

 

Jeg tænker at alt det oplagt er en opgave for DBf at undersøge. Det er nu at klubberne skal til at modtage tilmeldinger til næste sæson. Det er selvfølgeligt derfor vigtigt at medlemmerne ved hvilket tilbud de kan se frem til. Et signal fra DBf, gerne med en tidsplan, om at man ser på de muligheder, ville være en lettelse for mange klubber.

 

 

Mvh Ole Raulund

formand for One-eyed Jacks

 

PS: Danish Dynamite turneringerne er jo et skridt på vejen. Men det er da underligt at man ikke kan finde et spil fra vinderhånd blot engang imellem. Men vi venter måske på næste nummer af Dansk Bridge om små 2 måneder!

 

Svar
 

Bare en strøtanke fra en, der ikke har forstand på it: Kunne det være en mulighed, at vi sidder med hver sin Ipad ved bordene (evt. større borde) og spiller på den (kunne evt. medbinges hjemmefra. De fleste har jo nok en sådan), så behøver vi ikke berøre de fysiske kort. Kunne der findes/laves et program, der sørger for, at vi får de rigtige spil i den rigtige rækkefølge?

Men der er nok en masse kloge mennesker, der ved hvorfor det ikke kan lade sig gøre.

Venlig hilsen

Lea

Svar
 

Lea, selvfølgelig kan det lade sig gøre. Det er jo det vi sidder og gør derhjemme nu:-)

Eneste problem, jeg kan se er at få det ind i BC3 - men det er vel ikke helt umuligt.

Automatisk eller ved at indlæse en fil i BC3.

Nu ved jeg ikke om det er muligt at få kortfiler og resultatfiler udleveret fra nogle af on-line udbyderne.

Eller evt. selv lave kortfiler.

Jeg har selv meldt og indtastet resultat vha. ipad ved test af den nye kortblander: Bridgespinner, men den er jo bestemt ikke aktuel. De må jo have noget software, der kan bruges.

Mvh

Erik

Svar
 

Hej Lea

 

Det du beskriver findes i hvert fald i Ungarn. Adam Magyar fra det ungarnske bridgeforbund lavede i hvert en præsentation på en kursus jeg var til sidste år, hvor hver spiller sidder med en iPad ved bordet.

Jeg tror også at U16 (??) har prøvet systemet i forbindelse med en turnering i udlandet.

 

Er det smart? Ja utvivlsomt.

Er det dyrt? Tjah, det kræver jo en iPad eller tilsvarende pr. spiller, og det er ikke givet at spillerne kan medbringe deres egen iPad.

 

Torsten

Svar
 

Deler Ole Raulunds bekymringer.

 

Kontingentindtægterne kommer til at falde og mange klubber kommer til at få økonomiske problemer.

 

Tror ikke nærværende kanal er det rette sted at diskutere organisatoriske og økonomiske  konsekvenser.

 

Havde nedenstående spil i mandagsaften dynamit-imp, som illustrerer at gratis doblinger ikke altid er omkostningsfrie (nu håber jeg sgu mine gamle html-evner slår til. Edit: no luck. Editoren vil ikke indsætte koden som grafik, men linket ser ud til at virke):

 

https://www.bridgebase.com/tools/handviewer.html?lin=st||pn|camse2,kif2,johse61,HR4000|md|1SATHAQ5DAKQCQ9432,SQ865HJ962DJ853CT,SKJ32HK874D642CA7,S974HT3DT97CKJ865|sv|n|rh||ah|Board%2015|mb|2N|an|20-21|mb|P|mb|3C|an|am%20stman|mb|D|mb|R|an|Gode%20kl%C3%83%C2%B8r,%20forslag%20til%20at%20spille|mb|P|mb|P|mb|P|pc|HT|pc|H5|pc|H2|pc|HK|pc|CA|pc|C5|pc|C2|pc|CT|pc|C7|pc|CK|pc|C3|pc|D8|pc|S7|pc|SA|pc|S5|pc|S2|pc|DA|pc|D3|pc|D6|pc|D7|pc|DK|pc|D5|pc|D4|pc|D9|pc|HA|pc|H6|pc|H4|pc|H3|pc|HQ|pc|H9|pc|H8|pc|C6|pc|S4|pc|ST|pc|SQ|pc|SK|pc|H7|pc|DT|pc|C4|pc|HJ|pc|DQ|pc|DJ|pc|D2|pc|CJ|pc|C8|pc|C9|pc|S6|pc|S3|pc|CQ|pc|S8|pc|SJ|pc|S9|

 

Jeg kunne vist have taget 11 stik med bedre kortlæsning.

 

Pointen ved spillet er dels, at 6ut foræres, hvis øst stikker med klør konge, dels at tilsyneladende gratis doblinger godt kan blive straffet og give modstanderne nyttig information..

 

Frafald i klør i øst, betyder at vest får sine 2 majorstik i ro og mag. 

 

Vandt ikke turneringen, men stadig interessante klassiske pointer.

 

bh

Johan Hammelev

Svar
 
Svar
1 2
 

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn