Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » RE: Makker til system SMART

RE: Makker til system SMART

emailnotifikationer
 
 

Hej

Jeg savner en makker på BBO om eftermiddagen der kan spille eller gerne vil spille systemet SMART.

Det er omtalt i DANSK BRIDGE nr. 755 og 762 (Årgang 2017)

Indrømmet, det er anderledes, men velegnet for en begynder eller en der ikke rigtigt har fanget fidusen i de normale systemer ;-)

Mvh Roland, Vodskov bridgeklub.

Spiller på BBO som Particulie.

 

Svar

Svar

 
 
 

Hej Roland

Det er en skam, at du bor så langt væk - jeg søger en lignende makker.

Vær dog opmærksom på, at SMART ikke egner sig til åbning i 3./4. hånd :-)(synes jeg)

m.v.h.

Claus - Frederikssund

 

Svar
 

Hej Claus.

Du har ret det er langt væk :-)

Skal vi prøve på BBO kl 1500 idag ?

Jeg spiller under Particulie

Roland Vodskov

 

Svar
 

Hej Roland & Claus.

Kan måske godt forstå, at nogen kan få den ide at spille et system, der ikke er helt naturligt.

Men hvis man ikke er endog meget øvet, ja så er det rent bridgemæssigt en dårlig chance!

Det er ligeledes uheldigt at forsøge det på de udmærkede BBO- turneringer, der arrangeres af DBF.

I har vanskeligt ved at forklare meldingerne til bunds. Det tar ekstra tid på enhver måde, og de mange andre urutinerede par, der spiller på BBO vil ikke synes det er spor sjovt. Kort sagt, det får I ikke mange venner af.

Jeg  spiller selv med en del åbninger på 2- trinnet, som kan være vanskelige at forsvare sig mod. Det er på mange måder ikke fair overfor de mange nye spillere på nettet. Alle kunstige systemer og konventioner er " uheldige" i de populære BBO- turneringer, lad mig slutte med et eks fra forleden dag:

Der blev åbnet med 1 klør, alert og forklaret som 3 forskellige typer hænder. Næste mand( modstander) meldte 1 sp , som gik rundt til åbner. Nu gik der nok ca 2 minutter, inden han fandt frem til 1 NT ( 17-19) , een af de 3 mulige typer. Det skulle han så til at forklare igen. Det er efter min mening ikke sådan man bør spille på nettet. Flertallet af spillere her, har aldrig spillet mod kunstige systemer. Så at møde stærk klør eller SMART,  er i sig selv træl. Hvis de så samtidig er ekstremt langsomme, ja så forsvinder fornøjelsen hurtigt. Bridge på nettet er et hurtigt spil, burde ikke være mere end 5 min pr spil i gennemsnit.

mvh,

Erik Brok.

Svar
 

Kære Roland

Jeg er helt enig med hvad Erik skriver. At spille kunstige systemer er vanskelige at forklare til modstanderne, hvad afgivne meldinger betyder. modstanderne er hele tiden i uvante situationer, hvor de skal gætte, hvad der implicit fremgår af meldinger, som de ikke forstår. Dette er meget vanskeligt og tidskrævende at formidle på skrift. 
mvh

Søren Rasmussen

Svar
 

I skal bare finde nogle modstandere der vil være med til at træne, og så spille på et lukket bord. Det er stadig turneringsbridge, for I får kort der også spilles ved andre borde, og dermed har I noget at spille om (imp eller pearpoint, alt efter hvad I vælger). Fordelen ved det lukkede bord - sammenlignet med at spille i en egentlig turnering - er at der ikke er noget tidspres, så man kan fint få afviklet forklaringerne.

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn