Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Afvikling af sidste weekend i 1. div

Afvikling af sidste weekend i 1. div

emailnotifikationer
 
 

Kære alle

 

Vi mangler stadig at spille sidste weekend i 1. division, og tuk har meldt ud at de vil gøre hvad der er muligt for at afvikle de sidste tre kampe. Lige nu er weekenden d. 12-13 juni sat af til formålet.

 

Vi kan ikke vide hvad der kommer til at ske i forhold til åbning af samfundet inden da, men uanset hvor vi er nået til, er der nok ingen tvivl om at det ikke vil være alle spillere, der vil være trygge ved at spille, heller ikke selvom sundhedsstyrelsen har sagt god for det. 

 

Gennem de sidste par måneder er der blvet taget rigtigt mange stik på BBO, og jeg synes man skal arbejde hen imod at få afviklet det sidste af turneringen online i weekenden 12.-13. juni.

 

Jeg kan se to gode måder at gøre det på.

 

1) Vi samles i et bridgecenter med passende plads, og derfra sidder man i passende afstand til sin skærmpalle med sit device og spiller på BBO. De to skærmpaller kommunikerer indbyrdes i forhold til forklaringer. Makkerne sidder og spiller i et andet lokale. Er der plads nok kan en stor del af kommunikationen godt være mundtlig, men ellers kan der være en skriftlig kommunikation på BBO. Da det er muligt at indlæse kortfordelinger på BBO kan alle hold spille samme fordelinger på samme tid. I dette setup mener jeg at det er sværere at snyde end det er i en traditionel afvikling, hvis man er bekymret for det. Smittemæssigt vil det også kunne håndteres fornuftigt, hvis man får tænkt forplejning og socialt samværd fornuftigt igennem.

 

2) Vi sidder alle derhjemme og spiller. De to "skærmpaller" er i konstant kontakt på Zoom/Meet/Teams både med lyd og billede. På den måde kan man sikre at der ikke er uvedkommende kommunikation og man kan kommunikere om forklaringer mv. Alle kampe spilles uden ugler, så det ikke er andre end de indvolverede spillere og turneringslederne der har adgang til bordet. Hvis man vil snyde kan man sikkert det, men det kan man også i det traditionelle setup, hvor kampene transmiteres på BBO.

 

Personligt vil jeg fortrække løsning 2, da man kan spille hjemmefra, hvor der ikke vil være nogen smitterisiko for spillere med skrøbeligt helbred. Der vil også kunne træffes beslutning om afviklingen i god tid, uden forbehold for coronaudviklingen.

 

Dbh Rico

Svar

Svar

 
 
 

Hej Michael,

Pu ha hvor har jeg mange kommentarer til det du skriver, men kan du ikke blot svare mig på om det stadigt er sportsligt ubærligt at se 1 eller flere hold få 3x0 pga. helbredsforhold? 

 

Hvis 'JA' så har du nok selv i praksis afskrevet at divisions turneringen bliver afsluttet, hvis 'NEJ' så kunne det være interessant at høre om du har ændret mening fordi du ligger på 2. pladsen?

 

Mvh...Ole

 

PS: Nu er du jo jurist så jeg har en fornemmelse af at jeg ikke kan få et Ja eller Nej. Du må meget gerne gøre den fornemmelse til skamme ;-)

Svar
 

Hej Ole

Naturligvis kan du ikke bare sådan få et "ja" eller et "nej". :)

 

Det var jo holdkaptajnernes beslutning. Ikke min beslutning. Jeg er ikke holdkaptajn og deltog ikke i kaptajnsmødet. Ordet "ubærligt" har jeg selv fundet på for at beskrive begrundelsen fra kaptajnerne, som jeg opfattede den. Jeg kan ikke besvare dit spørgsmål på holdkaptajnernes vegne, og jeg skal ikke stå på mål for holdkaptajnernes beslutning eller i øvrigt for, at der ikke blevet spillet i marts.

 

Min holdning til, hvordan vi kommer videre, har jeg beskrevet i tråden. Jeg kan besvare dit ja/nej-spørgsmål så langt, at jeg ikke vil finde det urimeligt (eller ubærligt), hvis HB/TUK melder en spilleplan ud, og hold der ikke deltager får 3x0. Forusat at spilleplanen ikke strider mod officielle retningslinjer om corona.

 

Mvh Michael

Svar
 

Hej Michael,

I disse for vort land (verden!) så alvorlige tider, så finder jeg en del underholdning i dine indlæg. Senest denne kommentar: "Det var jo holdkaptajnernes beslutning. Ikke min beslutning."

Jeg forstår den såkaldte 'musketer-ed' som at alle holdkaptajnerne var enige. Og dermed var det jo også din beslutning. Nu har du måske skiftet mening, men det betyder jo ikke nødvendigvis at beslutningen kan omgøres. For mig er det meget klart at DBf bør være optaget af vigtigere ting end divisionsturneringen (se Johans indlæg). Du har derfor en af to muligheder:

 

- find fælles fodslag med de øvrige 1. divisionshold om hvordan man kan afvikle resten af turneringen og foreslå det til TUK.

- Lad være med at udnævne en DM vinder for i år og ryk de to hold, som efter 8 kampe ligger nummer 11 og 12 ned i 2. division. Surt for dem, men et af de mindre problemer DBf står overfor. Og så er det jo ikke værre end at de to hold om 1 år er tilbage i 1. div.

 

Når vi i eftertiden skal diskutere om de rigtige valg blev foretaget i Danmark i marts 2020, så vil jeg altid ihukomme at den danske 1. division (med alle de kloge personer, der findes der), mente at hvis man blot udsatte den sidste divisions weekend lidt mere end 1 måned så var alle problemer løst. Det siger da ikke så lidt om hvor uvidende mange var, den 7. marts 2020!!!

 

Mvh...Ole

Svar
 

Jeg synes Ole Raulund har en god pointe i, at DBf ikke nødvendigvis skal bruge så mange ressourcer på 1.division.


Jeg ville ikke finde det urimeligt at dem, der ligger sidst lige nu, rykker ned, og der bliver ikke afholdt slutspil og der bliver ingen Danmarksmester. Verden bryder ikke sammen af den grund.


Og så slut med det og nu videre til de noget større problemer andre steder i bridgeverdenen.

Svar
 

Jeg har ikke nogen aktier I denne afgørelse, men set ud fra at der dels er mange andre bridgeturneringer der enten ikke er færdigspillet eller som er helt aflyst og dels at vi står I den største globale krise gennem flere årtier, virker det hele ret simpelt.

 

TUK ´s indstilling var at divisionsweekenden 7/8 marts skulle gennemføres, hvilket mig bekendt ikke kan ophæves af holdkaptajnerne. Alle hold udeblev fra at spille og dette giver 3 x 0 kamppoint til alle ifølge turneringsreglementet.

 

Så grundspillet er afsluttet med samme stilling som efter 3. weekend, og det eneste man kan diskutere, er om man vil gennemføre et slutspil eller ej. I mange vintersportsgrene mener jeg at de har stoppet sæsonen med den stilling der var, da alt blev indstillet, og det vil jeg personligt også mene er det eneste rigtige at gøre her. Så udnævn Schaltz til Danmarksmester for 19/20 og kom videre med mere vigtige ting, så som hvordan vi ALLE (elite og bredde) kan få mulighed for at dyrke vor yndlingssport I næste sæson. Nedrykkerne fremgår af tabellen efter 3. weekend.

 

mvh/JO

Svar
 

Hej.

Jeg er helt uden for systemet, men er helt enig i det som Jens Ove skriver. 

Man skal kun finde ud af om der skal gennemføres et slutspil eller ej?

Skal der være en vinder af DM hold 19/20?

Skal det ske med eller uden slut spil.

Nedrykkerne, de er fundet, ingen diskussion.

 

mvh.

Søren

Svar
 

Hvad jeg synes er vist ikke så afgørende. Vi har jo i DBf organer, der tager sig af sådanne beslutninger, så skal vi ikke lade dem afgøre tingene? 

At der er mange ting DBf skal tage sig af fremadrettet for at sikre de bedst mulige vilkår for bridge i den nære og fjerne fremtid er helt ubetinget rigtigt. MEN HVIS man har afsat en dato til en sidste runde i 1.division, så er det vel dét, der er besluttet på nuværende tidspunkt. At forsamlingsforbud og corona og regering så kan sætte en stopper for dét, det aner jeg ikke noget om før den 8. juni. MEN igen, hvad jeg mener og har af holdning er vist ikke afgørende for processen. Jeg stoler på, at DBf og de dertil indrettede udvalg klarer de formelle ting.

Svar
 
Jeg mener heller ikke at det er afgørende hvad jeg skriver Jan. Jeg prøver blot at anføre at DBF s organer allerede havde taget en beslutning inden 4. divisionsweekend. Og det var at der skulle spilles. Så mener jeg personligt at det virker forkert overfor resten af bridge Danmark evt. at lave den beslutning om, blot fordi vi taler om 1. Division. Mvh JO
Svar
 

Hej JO

Jeg er helt med, og beklager, hvis mit indlæg kunne tolkes derhen, at det ikke var tilladt for dig. SORRY 

Svar
 

Jeg er jo ret nysgerrig - så derfor lige et spørgsmål i denne tråd som Rico startede den 2. maj 2020.

Er der noget nyt i "sagen"? Er weekenden den 12.+13. juni stadig afsat?

Svar
 

Et pip fra en damedivisionspiller: Damedivisionen blev faktisk også blev ramt af Coronaen. Vores sidste kampe i begge divisioner skulle have været afholdt i den allerførste tid efter Mette begyndte at lukke Danmark ned. Og weekenden blev derfor aflyst. Meldingen fra forbundet var, at vores afgørende tre kampe istedet skulle spilles samtidigt med 1. divsion.

 

I lang tid var weekenden d. 13-14 juni udvalgt som en mulighed. Så blev det besluttet at turneringen slet ikke skulle spilles i år. Og da det igen blev besluttet at vi alligevel skulle spille, så blev d.13-14 juni igen potentiel mulig. Men vi har fornyligt fået en mail fra forbundet, hvor weekenden 13-14 juni blev endegyldigt aflyst.

 

Alt dette for at sige, at jeg dermed ville forvente, at13-14 juni heller ikke længere er en mulighed for 1. division???

Svar
1 2
 

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn