Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » RE: Plan B, C, D og E

RE: Plan B, C, D og E

emailnotifikationer
 
 

Når man giver sig tid til at gennemgå de sidste måneders indlæg på debatsiden her (hvad jeg gjorde i går aftes), kan man konstatere, måske ikke overraskende, at over 90% af indlæggende handler om samspillet mellem bridge og Corona. Fælles for disse indlæg er en bekymring for, hvordan det skal gå med bridgen i disse svære nedlukningstider. Og det er jo et godt udgangspunkt

Det næste, der falder i øjnene. er en stærk polarisering omkring, hvor meget man skal passe på Corona truslen, eller hvor afslappet man skal tage det. Nu er vi jo kun nogle få hundrede tosser ud af forbundets over 20.000 medlemmer, der ytrer sig på debatsiden. Men jeg oplever den samme polarisering blandt mine nogle tusinde bridgebekendte. Så hvis min beskedne statistik og min fornemmelse er retvisende, må de bedste løsninger tage hensyn til begge parter, hvis bridgenydelsen, medlemstallet og klubbernes og forbundets økonomi skal optimeres. Det betyder, at der måske ikke kun er behov for en plan B. Men måske også en plan C, D og E. Udover den aktuelle situation kunne nye opfindelser også tjene det formål at imødekomme en evt. efterfølgende bølge, fremtidige epidemier eller endda særlige lejligheder, hvor klublokalet var brændt eller havde fået konstateret skimmelsvamp.

En tredje ting man kan konstatere i de mange indlæg, er en masse konstruktive forslag. En del tilsyneladende baseret på faktuel viden. En del baseret på forhåbninger, forslag og forespørgsler. En del er også excerpters forklaring på, hvorfor lige netop det ikke kan lade sig gøre. Forslagene fordeler sig, så vidt jeg kan se på tre områder:  1. Værnemidler, skærme, sprit osv., 2. Adfærd, meldekasser, Mitchell-turneringer, kortmapper mm. 3. edb. Bridge i forskellige afskygninger.

Udover design og produktion af plastikskærme, som nu sælges gennem forbundet, er der desværre ikke sket så meget.  Danish Dynamite og klubturneringer på BBo har været en succes og har vel for et mindretal (jeg vil tro 2-5% af medlemmerne inklusive mig selv) kunnet afværge nogle af de værste abstinenser. Men disse turneringer har også deres begrænsninger i forhold til god gammeldags klubbridge. Jeg vil tro, at de fleste bridgespillere gerne vil vinde. Nogle vil gerne blive bedre, og nogle vil gerne samle mesterpoint eller forbedre deres handicap, enkelte har sågar ambitioner om at blive danmarksmestre. Men fælles for det store flertal af danske (min erfaring fra mange andre lande, jeg har spillet i, er den samme) bridgespillere er fornøjelsen og glæden ved det sociale samvær om en fælles aktivitet på tværs af mange andre skel i samfundet. På den baggrund kunne jeg ønske mig, at en gruppe kompetente medlemmer ville indsamle, bearbejde og komme med konkrete løsningsforslag til de mange konstruktive visioner. Udover repræsentation fra forbundet kunne det fx, være en Fie, en Ib, en Jens, en Thorvald, en Thorsten, eller hvad ved jeg. Der er mange muligheder. Men hermed en slet skjult opfordring.

I mandags var jeg inviteret til at være medvirkende i en test af et nyudviklet program, der muliggør virtuel afholdelse af klubturneringer på Bc3. Det var en opfyldelse af en af de visioner, der har været efterlyst i tidligere debatindlæg. Programmet går i korthed ud på, at ved en kombination af Bc3 og Dealer 4 kan man tilrettelægge og afholde en klubturnering fuldstændigt som sædvanligt, med klubscore, broncepoint og handicap osv. Blot med den forskel, at medlemmerne kan spille hjemme på deres egen PC. Programmet er udviklet af Erik Borgen fra Tisvilde Bridgeklub. Det ser ud til at virke, men testen afslørede (som forventeligt), at der er plads til forbedringer, som der herefter arbejdes videre med.

Jeg har en forhåbning om og tro på, at vi inden længe kan komme til at spille almindelig bridge uden den store risiko og uden andre ekstra forholdsregler end fornuftig optræden og måske en flaske håndsprit. Men jeg tror også, at nogle stadig vil være bange og holde sig tilbage. Derfor synes jeg det vil være godt at kunne udnytte den energi og opfindsomhed som situationen har fremelsket til gavn for så mange som muligt.

Svar

Svar

 
 
 

Kære Hans,

Glimrende analyse af situationen. - Men hvad med den potentielle mulighed for snyd i forbindelse med netbaseret bridge ?

Kan vi på nogen måde komme uden om den trussel ?

vh Peter

 

Svar
 

Hvis man vil snyde, så snyder man. Derfor er svaret nej Peter.

Man kan lave alle mulige og umulige løsningsforslag, men snydere af den værste skuffe, dem får du aldrig fanget. 

Jeg synes derfor, at vi skal passe på med at bruge for meget tid på at diskutere snyd og mere tid på, hvad man kan gøre for, at bridge kan fastholde det sociale element. Personligt HADER jeg at spille divisionsbridge (og mine holdmakkere hadede mig vist også fordi jeg var så dårlig) fordi man skal spille med skærme. Det ødelægger hyggen og det sociale for mig. Men det minimerer snyd - så derfor er det nok indført. 

Hygge er vigtigt, og dét skal vi beskytte - så må vi leve med, at nogle turneringer bliver vundet af snydere.

Svar
 

Tak Jan,

Det var som sædvanligt et ærligt og realistisk indlæg fra din side. - Må jeg forresten henlede opmærksomheden på Peter Heine Nielsens artikel om "elektronisk" snyd i skakverdenen (Weekendavisen 29. maj 2020).

 

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn