Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Genåbning ?

Genåbning ?

emailnotifikationer
 
 

På hjemmesiden oplyser DBF nu følgende:

Kulturministeriet er i gang med at udarbejde retningslinjer for genåbningen, og så snart de foreligger vil vi lægge dem op her på hjemmesiden. 

Vil det sige, at DBF har forklaret kulturministeriet, hvordan turneringsbridge foregår i detaljen ?

Eller formoder sekretariatet, at ministeriet er i besiddelse af egen "heavensent" viden herom ? Det er jo nogen tid siden den bridgekyndige Niels Helweg var minister ! 

Hvis sekretariatet har forklaret sig til ministeriet, kunne det da være rigtig nyttigt at få lov til at se korrespondancen herom.

Peter

 

 

Svar

Svar

 
 
 

Bridgeklubberne åbner ligeledes i Frankrig i morgen den 8. Juni, endda uden begrænsning i antal spillere, så mon ikke man generelt mener publikummet er gamle nok til at passe på sig selv. Og det står jo altid en frit for at blive hjemme hvis man ikke tør møde op. 

Svar
Stemmer på dette indlæg1
 

Hvad skulle vi dog bruge den korrespondence til Peter??

Som om vi absolut gerne vil have myndighederne til at forbyde vore sport? Hvad er det dog der er så farligt?

Jeg glæder mig til at få levende kort i hænderne ige, og som Michael skriver står det jo enhver frit for!

Svar
 

"Levende kort" skriver du Poul Bo ! - Vel ikke for levende !!

Jeg troede forresten, at åbenhed trods alt stadig er standarden i Danmark. Hvad skulle der dog være i vejen for, at vi kan delagtiggøres i et par brev-/mailkopier ?

Men bevares, hvis ledelsen i DBF er i besiddelse af/har indhentet den tilstrækkelige sundhedsmæssige ekspertise, er der vel noget af være bange for mht., at nogen skulle få den tanke at "forbyde vor sport", som du skriver.

Du mener da vel ikke alvorligt, at vi skal satse på at åbne skjult for sundhedmyndighederne ?

PS. I aftaleteksten af 6. juni står følgende:

De nærmere rammer for genåbning af de enkelte aktiviteter tilrettelægges i sektorpartnerskaberne bl.a. på baggrund af retningslinjer fra sundhedsmyndighederne, konkrete input fra deltagerne i sektorpartnerskabet og hensynet til den praktiske afvikling af aktiviteterne. Retningslinjerne er dynamiske og tilpasses løbende situationen

Ergo, forudsættes der at komme noget input fra "sektorpartnerskaberne". Hvad har DBF spillet ind med ?

 

 

 

 

 

Svar
 

Michael,

"Og det står jo altid en frit for at blive hjemme hvis man ikke tør møde op" skriver du. 

Dén bemærkning er ganske under lavmålet og - hvis jeg ikke vidste bedre - måtte antages at komme enten fra præsidenten for guds eget land eller - måske nærmere - fra præsidenten i verdens største portugisisk talende land.

 

Svar
 

Når man genåbner, sker det tit på underlødige værdier.

 
Fx spiller mange med, at 1ut i 4. hånd viser 11-14. Man låner lidt hos makker eller i banken.
Det giver ind imellem store udskrivninger, hvis modstanderne kan strafdoble eller komme i en bedre kontrakt.
 
Men alternativet er værre.
Svar
 

Peter

Når man citerer andre er det god stil at skrive præcis det de skrev, og ikke med egne ord forvrænge budskabet. Kan se du har rettet det nu. Bortset fra det, virker det som om, at fordi du er nervøs for at spille "live" bridge, må ingen andre spille. Og det er da ganske urimeligt. 

Svar
 

Michael

Beklager mit "citatfusk", selvom jeg ikke lige kan se, hvori den store forvrængning lå.

Men for en sikkerheds skyld er det nu rettet.

Bange for mig selv ? næh egentlig ikke. Men jeg ville nok alligevel blive ked af det, hvis jeg på grund af en "macho"-agtig indstilling som din, endte op med at blive klubbens smittespreder.

Svar
 

Hej Peter

Jeg er 100% på Michaels side - lad os da se at komme igang med "live" bridge igen. BBO bridge hænger mig efterhånden langt ud af halsen.  Jeg fatter i øvrigt ikke hvorfor du altid har så travlt med at få lukket bridge ned på andres vegne. Lad da hver enkelt selv tage stilling til det. Langt de fleste bridgespillere er da voksne mennesker der ikke behøver en "moralens vogter" til at tage beslutninger for dem. Hvis du er bange for være "superspreder" - jamen så bliv da hjemme.

 

Svar
 

Hej Tom,

Dér er du galt afmarcheret. Man kan jo læse, at Kulturministeriet regner med, at de specifikke retningslinier kan tilrettelægges i samarbejde med de forskellige sektorpartnerskaber, - Den slags har ikke noget at gøre med, hvorvidt jeg er en macho eller en kryster.

Man kan jo eksempelvis læse, at der er andre sportsgrene, der har været på banen. F.eks. følgende bemærkninger omkring dansesporten: Der må ikke foretages skift af dansepartnere i pardans. • Der skal være 2 meter imellem dansende par. 

Er det så for meget forlangt, at DBF på sine medlemsklubbers vegne stiller et par opklarende spørgsmål til myndighederne omkring den måde vores sport foregår. - Det er da vel også den slags, vi har forbundets sekretariat til ? - Eller er de bare ansat til at være "brevflyttere" ?

Men bevares, hvis det hele er så ligetil og selvfølgeligt, så forstår jeg slet ikke ophidselsen over mit beskedne indlæg.

Omkring BBO er jeg helt enig med dig. Det er "dræbende". Mest bekymret er jeg dog for de store moralske krav, der stilles til spillerne. - Min makker og jeg kunne nok have fået en noget bedre score i afvigte weekend, hvis vi havde slækket lidt på vores moralbegreber.

Svar
 

"Men bevares, hvis det hele er så ligetil og selvfølgeligt, så forstår jeg slet ikke ophidselsen over mit beskedne indlæg."
Ingen - udover dig - har sagt, at det hele er så enkelt og ligetil.
For dig, Peter, er det hele enkelt og ligetil.
Og det synspunkt har du nu redegjort for i 117 "beskedne" indlæg eller deromkring.

Svar
 
Hej Johan For at vende tilbage til det essentielle i overskriften, så er der mange der ikke har en aftale om hvor grænsen går for en alm genåbning og dobler, det kunne måske være rart at få belyst :) PS, vi starter åbent hus i morgen, hold kæft hvor jeg glæder mig Vh Flemming
Svar
 

Tror da bestemt også Peter kommer med et indlæg nr. 118, selv om man kan se at tankesportsidræt har været inde over udmeldingen.

Svar
 

Hej Flemming

Ja genåbninger er ubeskrevet stof (er du der Reimann?)
Hvad gør I i Vejle?
bh
Johan
Svar
 

Hej. 

Det lyder så hyggeligt her, så jeg springer da gerne på vognen. Jeg er så ringe til bridge, så jeg vil undlade at diskutere genåbninger men blot konstatere, at det også er et stort fåtal af folketingspolitikere, der kender til hvordan man skal genåbne i praksis.
 

Jeg synes Peter bliver bashet for voldsomt i den her tråd, og jeg tror jeg vil forsvare Peter. Jeg synes det er helt naturligt at anmode om at få en lidt mere konkret vurdering af den aktuelle smitterisiko der er ved at spille bridge under de helt normale forhold i den lokale bridgeklub. Dét synes jeg er helt legalt at spørge om. Det synes jeg Peter og alle vi andre skal have et konkret svar på. 
 

Så må jeg samtidigt også sige, at Peter (ja Peter, jeg kommer til at skrive "igen" også denne gang) igen kommer til at overfodre budskabet med lidt for mange andre ting og ord (ligesom jeg selv måske nok også gør de fleste gange). MEN hold nu tonen i et normalt leje, så bliver det hele meget letttere.
 

Vi har en tankesportsgren her, hvor et ret stort antal af de aktive medlemmer i de mange klubber rundt omkring i landet er at betragte som værende i risikogruppen. At skulle sige til dem, at "I kan bare blive væk, hvis I er bange for at komme her i klubben", dét synes jeg er ude i hampen. Kommunikationen bør da være sådan, at man på et ORDENTLIGT grundlag kan fremlægge KONKRETE anbefalinger og forklaringer på risikoen ved at komme i klubben. Vi skal da have ALLE tilbage i klubberne, og det skal vi gøre ved at vi finder ud af HVORDAN vi i henhold til retningsliner får det hele tilrettelagt bedst muligt. Derfor SKAL der da naturligvis laves retningslinier også for bridgeklubber - og dét er jeg ganske sikker på vores glimrende sekretariat har fuldstændigt styr på og aktivt er medvirkende til at få udarbejdet. Sådan læser jeg dét der står på hjemmeside. OG sådan tror jeg faktisk også Peter læser det (sorry Peter, hvis jeg tager fejl og fortolker - men lad nu sekretariatet lave dét de skal i fred og ro og uden polemik).
 

Jeg synes vi skal genåbne når der er behov for det, og dét er der nu (her er jeg enig med f.eks. Tom og andre) men vi skal dælme også sørge for, at det bliver gjort, så der er skabt plads til ALLE i klubberne. Vi skal videre, og dét sker kun i fællesskab. Så derfor - stop med at bashe og fokusér i stedet på at tilsikre, at ALLE kan komme tilbage og knibe og melde og doble og redoble og drikke en kop et eller andet. Vi trænger til at komme ud blandt andre mennesker og snakke og hygge i stedet for at sidde her bag et tastatur i det blå lys fra skærmen. Der skal være plads til os ALLE - uanset hvor meget vi måtte fylde i landskabet.
 

God nat og sov godt.

Svar
 

Jeg skal da ikke skuffe dig Poul Bo.

På kulturministeriets hjemmeside finder man en lang liste over sektorpartnerskaber på foreningsområdet, nemlig  følgende:

2) Foreninger, idræt mv. Underspor 4: Idræt  DIF  DGI  DBU  Firmaidrætten  Dansk Fitness og Helse Organisation (DFHO)  KL  Idræts- og Fritidsfaciliteter i Danmark (IFFD)  Dansk Svømmebadsteknisk Forening  HI (Organisationen for ledende medarbejdere i Idræts-, Kultur- og Fritidssektoren)  De danske danseskoler Underspor 5: Andre foreninger  DUF (Dansk Ungdoms Fællesråd)  DFS (Dansk Folkeoplysnings Samråd)  Friluftsrådet  AKKS (Amatørernes Kunst og Kultur Samråd)  Kulturelle Samråd i Danmark  KL  Danske Musik- og Kulturskoler  DATS  Kulturhusene i Danmark  Ungdomsøen  Dansk Musiker Forbund  Miljø- og Fødevareministeriet Underspor 6: Professionel fodbold 

Så her kommer endnu engang mit ganske simple spørgsmål: Hvilken af disse sektororganisationer hører bridgen under ? og har DBF i givet fald drøftet forholdende for vor sport  i rammerne af den pågældende organisation ? Det kan da ikke være så svært at svare på. 

Poul: Ja, tankesport er ganske rigtigt nævnt i en overskrift til et afsnit om særlige retningslinier for indendørs idrætsliv. Men i selve afsnittet nævnes ingen særlige retningslinier for tankesport. Hvorimod en hel masse andre idrætsgrene bliver omtalt i rigeligt mål.

Man kan måske indirekte læse en smule i de generelle retninglinier, hvori det anbefales, at der foretages afspritning af redskaber, hver gang disse skifter bruger i løbet af en session. - 52 blade i et sæt kort og noget i samme retning i meldekasserne. - God fornøjelse siger jeg bare. - Ja, vi kan selvfølgelig nok overkomme at slæbe vor personlige meldekasse med rundt. Vi kan også i stedet for afspritning af remedier afspritte egne hænder inden næste spil tages frem. Men der er vist nok en hel del "tyndhudede", hvis hænder ikke tåler afspritning i så store mændger.

Dette var så det 118. og sidste bidrag herfra.

Svar
1 2
 

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn