Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Bedste aftale?

Bedste aftale?

emailnotifikationer
 
 

Når modstanderne melder 1hj  3hj, er dobler jo en oplysningsdobling.

Men tit vises støtte med 3kl eller 3ru.

Hvad skal dobler, 3ru og 3hj betyde?

Mvh.  Ib

 

Svar

Svar

 
 
 

Hej Ib

 

En mulighed er at spille en dobling af den svage Bergen som oplysning, mens en dobling af den stærke Bergen er udspilsdirigerende. Indmelding 3 Ru er naturlig, kan være lidt presset for at anvise et godt udspil, og 3 Hj viser 5-5 i spar og en minor.

 

Hilsen

Knut

 

Svar
 

Hej Ib

Hvis vi starter fra en ende af. 

1 H - 3 H dobler er en almindelig oplysningsdobling. Styrken afhænger en del af hvad 3 H viser, er det almindelig limit så skal der en noget ekstra til, men er det ren splat, så kommer man jo før ind i kampen.

1 H - 3 K (støtte af en slags, siger intet om klør) så viser doblingen interesse, for klør, med en hvis længde i klør og nogen top styrke. ikke at forvæksle med en dobling af en splint / renoncevisning. ex 1 H - 4 K ( renonce 9-11 ) hvor at doblingen viser interesse for klør som offer farve, dvs sige mindst 6 farve. 

Jeg går ud fra at det som du skriver ang. 3 R, er taget i det her meldeforløb

1 H pas 3 K 3 R, en gangske almindelig indmelding i ruder.

1 H p 3 K 3 H almindelig oplysnings dobling,med lidt ekstra, sikkert både i HP og fordeling (da der alt efter modstandernes aftaler, sikkert er brugt omkring 20 HP eller flere)

mvh.

Søren

Svar
 

Tak begge to

Sammen med mine makkere køber vi dobler hos Knut og 3hj hos Søren.

Hvad så, hvis man passer og åbner melder 3hj og pas rundt til dig?

 

Svar
 
En situation med forskellige mulige tilgange. Jeg foretrækker D som oplysning af deres farve, men dog udspilsdirigerende, hvis man er forhåndspasset. 3M er Michaels 5-5. Pas fulgt af D af 3M er oplysning - enten svagere hånd eller grimmere fordeling.
Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn