Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » RE: Berigtigelse: Par x, y og z

RE: Berigtigelse: Par x, y og z

emailnotifikationer
 
 
Par x sidder fast N/S og par y kommer og sætter sig. Par x spørger: "er I hold z ?", men spørgsmålet bliver ikke besvaret da par y diskuterer det forrige spil.
Spil nr 7 tages ud af mappen og meldingerne begynder. Inde i dette forløb dukker par z op, og par y´s fejlagtige placering opdages. Spilleperioden er ikke begyndt. TL bliver tilkaldt:

Spillet er "ødelagt" f.s.v. angår par x og z, og de får tildelt score 60 - 60 for spil 7.
Par y får tildelt score 40%, men da det efterfølgende viser sig at parret har spillet samme spil tidligere på aftenen med et resultat dårligere end 40% står det faktiske resultat ved magt.

Efterfølgende har episoden giver anledning til diskussion/debat blandt klubbens TL.
1. Skulle par y være tildelt (yderligere) sanktion ? Øst har ikke sikret at parret sidder korrekt.
2. Skulle spil 7 være spillet af par x og z ? Par x har jo fået information fra det første meldeforløb.
3. Er par x 100% ikke-fejlende ? Par x kunne have spurgt "er I hold z ?" to gange.

Med venlig hilsen
Niels Johansen
Svar

Svar

 
 
 
1. Ikke umiddelbart
2. Nej
3. Jeg synes det lyder som om de har gjort en indsats og par y må bære ansvaret
Svar
 
Iflg. prg. 5B er enhver spiller selv ansvarlig for at skifte plads som anvist. Dermed ja til spørgsmål 3. Par X er 100 % ikke fejlende!

TU-leder burde nok have tildelt par Y en straf i form af fradrag af point eller som minimum en advarsel iht. prg. 90. Dermed ja til spørgsmål 1.

Så er der spørgsmål 2 tilbage! Skulle spil 7 have været spillet af x og z? Her er vi efter min menin g i prg. 15C, hvor fejltagelsen opdages under meldeforløbet. Lad os forudsætte, at par z ikke har set / bemærket meldeforløbet der allerede er fremkommet. Så burde TU-leder have bedt de to par sætte sig ved bordet, og starte meldeperioden. Samtidig skulle x have besked om at gentage deres meldinger, hvis z meldte ligesom y havde gjort. Hvis nu meldeforløbet var fortsat på samme måde og med stort set samme betydning var spillet fortsat og gennemført. I modsat fald er det korrekt at tildele 60-60 til de to par, og så selvfølgelig huske en eller anden straf til y, som i en 5-bords parturnering kunne være 2 strp. eller 3 IMP i en holdturnering (men det kunne måske også bare være en advarsel).
Svar
 
Enig med Poul Bo bortset fra en enkelt ting.

Om Par y straffes med 10 % af en top afhænger af, om der opnås en resultat på spillet. Det er kun, hvis TL dømmer 60/60 mellem par x og z, at par y skal have strafpoint, ellers slipper par y med en advarsel.
Svar
 
Enig med Torsten i at være enig med Poul Bo. For fuldstændighedens skyld: Det med strafpointene fremgår af §214F3.
Svar
 
Kære bridge venner

Kan i hjælpe mig med at forklare følgende TL kendelse.

Vi spiller i dag holdkamp.

da vi skal opgøre vores kamp viser det sig at vores makker har fået annuleret et spil da de som Ø/V har fået de forkerte kort på hænderne. Dette opdages spilles spilles ikke men bliver fortalt skal skrives som ikke spillet.

Efter spillet spørger vi TL om hvorledes spillet skal opgøres. Her blivere spillet opgfjort som en Datum score af hvad der er spillet ved de andre borde. er det den korrekte kendelse. Spillet bliver afgjort til vores modparts fordel. Mit spørgsmål er det rimeligt at vi skal straffes for en hændelse som generelt må ligge på /NS for at spille de korrekte kort. Det er vores makker der gør opmærksom den ukorrekte hændelse, men det var desværre forsendt..

Hvorledes bør en sådan hændelse håndteres jeg kan ikke finde svar i TL håndbogen.

Tak for jeres svar

Mvh

Knud
Svar
 
Kunne du uddybe, hvad du mener med at Ø/V har fået de forkerte kort på deres hænder?

Der er flere muligheder:
  1. Ø/V har taget N/S kort.  Hvis spillet ikke er spillet ved det andet bord, søger TL for at man ved det andet bord også spiller spillet på den forkerte led.  Hvis spillet er spillet ved det andet bord, gives der -3IMP til den fejlende part og 3 IMP til den ikke fejlende part.  Hvis den ikke fejlende part har lavet et resultat ved det andet bord, der normalt ville betyde, at de ville vinde spillet med mere end 3IMP, så justerer TL scoren efter dette.
  2. Ø/V har taget kortene fra en gal mappe.  Så er vi bridge lovenes §17D, en paragraf som mange TLer overser, da titlen på §17 ikke giver læseren af lovene noget hint om at de skal kigge der i dette tilfælde.  Hvis både Ø og V har meldt, skal der gives kunstig score på samme måde som i tilfælde 1.  Ellers skal spillet spilles, ellers tages Ø eller Vs melding tilbage, og Ø eller V melder med den korrekte hånd.  Hvis Ø/V har taget kortene fra et spil, der ikke er spillet endnu, skal de gentage meldingerne, når spillet bliver spillet, ellers gives der også kunstig score for det spil.  Hvis TL skønner, at Ø/Vs meldinger reelt betyder noget helt andet i det nye meldeforløb, gives der også kunstig score.
  3. Ø/V har taget hinandens kort.  Hvis der ikke er meldt, så beder TL Ø/V bytte plads under spillet af dette spil.  Ellers har TL ikke ret mange andre muligheder end at tildele kunstig score.
Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn