Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » RE: alert af svag 1ut

RE: alert af svag 1ut

emailnotifikationer
 
 

For et års tid siden siden blev det drøftet her om 1ut-åbningen skulle alertes hvis den ikke viser 15-17, men fx 12-14. Se: http://www2.bridge.dk/Default.aspx?ID=6902&PID=13309&ThreadID=7339&ShowLast=1&=&DWPagingPageNum=1

Med det nye skrift om alertreglerne ser det ud til at man har holdt fast i at 12-14-sans'er ikke skal alertes, og heller ikke 1x-1y, 1ut visende 15-17.

Formuleringen i alertreglerne er den samme som hidtil, selv om den måske kolliderer med § 131B2.

Jeg antager at forfatterne har drøftet emnet igennem på baggrund af debatten sidste år og at den uændrede formulering betyder at en 12-14 sans normalt ikke skal alertes.

 

Svar

Svar

 
 
 

Ja, det kan jeg også godt se det korrekte i, det er blot min erfaring at systemkort der ligger fremme er yderst sjældne i klubberne. Jeg ser det i al fald meget sjældent i de klubber jeg kommer i, og også ret sjældent når vi er ude til turneringer. Tror mest det er i toppen af spiller-niveauet at man gør det.

Svar
 

Men Karin, hvis folk opdager, at de havde glemt at få taget systemkortet frem, så må de jo bare se at få alertet makkers 12-14 sans (alt imens de finder systemkortet frem fra gemmerne).


En tilkaldt turneringsleder vil formentlig tage udgangspunkt i at det uden alert og uden fremlagt systemkort var overraskende for modspillerne, at det var en lille sans.


I klubberne bliver der nok ind imellem dømt hygge, men ude til turneringer, som du skriver, bliver der kun dømt efter reglerne. Der er det (også i mange andre tilkaldssituationer end små sans'er) en rasende dårlig ide, at have systemkortet i lommen. :)

Svar
 

Ved Bridgefestivalen er stilen den at vi ikke er hårde ved de åbne bronzeturneringer, men i alle andre turneringer hvor systemkort mangler, så udfylder man det på stedet inden man spiller videre, eller også forlader man turneringen.

Svar
 

Smiler: citat - "hvis folk opdager at de har glemt ....."
Tja, jeg kan naturligvis ikke vide, hvad folk tænker, men jeg har set mange rækker, hvor ingen, absolut ingen i de rækker, nogensinde tænkte på at tage systemkort frem, og jeg tvivler stærkt på, at de nogensinde tænkte "hov det havde jeg glemt" 

Og det både i vores hjemlige turneringer og de turneringer jeg har spillet rundt omkring i Nordjylland. Mit eget handicap er omkring de 26 og jeg har erfaret, at omkring handicap 30, så begynder det så småt at ske, at systemkortene kommer frem som en selvfølge, men inden da, NEJ, stort set aldrig. 
Så nej, det tror jeg ikke folk "kommer i tanke om" - så ergo bør svage sans allerteres i al fald i de rækker. 

 

Svar
1 2
 

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn