Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » RE: BridgeTV

RE: BridgeTV

emailnotifikationer
 
 

Vi har i hovedbestyrelsen netop afholdt vores 1. seminar, i den nye konstellation. Vi drøftede her forskellige tiltag for at udbrede kendskabet til bridge og ad den vej skaffe flere medlemmer :)

En af de ting vi vendte var, om man kunne lave bridge på tv – og gøre det interessant/spændende/sjovt eller måske quiz-agtigt - eller? Ja -  eller hvad tænker du?

Har du en god idé til hvordan vi vil kunne gøre det til underholdende TV? Eller hvis ikke en idé, har du så en eller flere kontakter indenfor tv, som vil hjælpe os? F eks DK4?

 

Skriv her eller skriv/ring til mig - jeg synes, det kunne være så sjovt at udvikle et program sammen med dig :)

 

mvh  Sus

sus.vang@gmail.com

2828 1797

Svar

Svar

 
 
 

Lige en lille opdate.

 

Jeg har allerede nu fået flere mails med mange gode ideer - hvor er det bare dejligt.

Jeg lister dem herunder for at inspirere jer, og hvem ved, måske medfører det også andre gode ideer :) Så vi får en slags fælles "brainstorm" her :)

 

Jeg synes ikke, man skal lave Bridge TV. Tv er gammeldags og det er envejskommunikation og vi har langt bedre mulighed, hvis vi koncentrerer os om computere frem for TV.

 

Jeg synes man skal tage udgangspunkt i Dansk Bridge og udviklingen af det. Jeg synes man skal overveje et ”digitalt magasin” langt mere udbygget end hidtil:

  • Når der er et interessant spil, skal der være et link til en viewer, som dette https://www.bridgebase.com/tools/handviewer.html?bbo=y&myhand=M-346922138-1599415226. Her kan man så steppe spillet igennem stik for stik og se slutspilskvisen eller hvad det nu er i eget tempo.
  • Undervisningsartiklerne kan laves på lignende måde og vi får mere interaktion eller vi får interaktion i det hele taget
  • Der kan bringes videoer fra præmieoverrækkelserne, fra bordene eller fra pausen
  • Der kan laves små interviews med deltagerne
  • Der kan laves quizzer, evt. dynamiske quizzer, der bliver lettere eller sværere alt efter, hvordan man klarer sig
  • Kun fantasien sætter grænsen

 

(Vi blev også enige på vores seminar om, at gøre det elektroniske Dansk Bridge mere interaktivt, men herover er der også vinkler, som vi ikke havde med....)

 

For mange år siden i Odense var vi nogle, der drøftede, hvordan man kunne lave bridgeundervisning i fjernsynet, uden at det blev for tørt og kedeligt. Vores ide var en serie programmer á en halv times varighed med teori de første 15-20 minutter. Teorien er ud fra materiale, der er specielt udviklet til formålet og meget mere enkelt end traditionelle lærebøger. Det gjorde man i Sverige og Holland for en del år siden med stor succes – specielt i Holland. Det kan være et lille hæfte eller noget man kan hente på nettet.

 

I slutningen af programmet har man ’ugens gæst’, der er en kendt person, der spiller bridge (Poul Schlütter, Malene Schwartz, Søren Pilmark f. eks.) som man kort interviewer og spiller et enkelt spil med, hvor meldinger og spil bliver gennemgået. Det kræver så, at man finder nok kendte personer, der gider stille op uden at få en formue for det :)

 

Dette er et udpluk af gode ideer, de andre mails nævner konkrete navne/kontakter indenfor tv-verdenen, og det er vist ikke lige her, de skal ind og ligge :)

Bliv endelig ved med at komme med ideerne - sammen er vi jo fantastiske og kan flytte ting og det er jo det vi skal, især nu, hvor vi også bliver begrænset på andre områder pga Corona :)

På forhånd tak :)

 

Sus

Svar
 

Nok et dejlig indlæg:

 

Hej Sus, Jeg håber, at du har det godt! Jeg så lige din debat på bridge.dk om BridgeTV, og ville lige give med, hvad de har gjort i Holland siden corona startede. Hver mandag på hollands bridgeforbunds facebook, kan man se BridgeTV live. Hver anden uge er det for begyndere, og hver anden uge for de bedre klubspillere. For begyndere er det 2-3 undervisere samt 3-4 begyndere med forskellige emner hver uge. Hvor begynderne så svarer på spørgsmålene fra underviserne + noget teori. For klubspillerne er det to landsholdsspillere (+ en ordstyrer), som svarer på indsendte spørgsmål fra seerne, fortæller om forskellige konventioner og sjove/spændende spil fra store turneringer. Hver uge er der et spørgsmål til seerne, hvor de trækker lod blandt de rigtige svar om en bridgebog. Det er populært i Holland, så jeg tænker, at det også ville være populært i Danmark!

Og der er også et link, så man kan se, hvordan de har gjort i Holland:

 

https://www.facebook.com/bridgebond/videos

 

Mange tak :)

 

Sus

Svar
 

Jeg synes man skal tage udgangspunkt i Dansk Bridge og udviklingen af det. Jeg synes man skal overveje et ”digitalt magasin” langt mere udbygget end hidtil:

Prøv at se, hvad Dansk  Bridge allerede har:

http://pen-tester.dk/DBf/DBf_Biograf.htm

Meget mere i BridgeBio.

 

Svar
 

Der er nok ikke mange, der har læst julinummeret af Dansk Bridge. Men mange vil kunne have glæde af at læse side 40-41 om lin-filer. Vi har en viewer til læsning af lin-filer på pc, som Fred Gitelman har stillet til rådighed.  

Han er jo gået på pension mht. brdge, så han orker ikke at udvikle en viewer til netbrug.  

Måske har de en hos BBO. 

 

Svar
 

Tak Ib :)

 

Mvh  Sus

Svar
 

Kære alle, der har skrevet eller ringet til mig vedr. dette emne.

 

Jeg vil gerne sige tak for jeres bidrag og inputs.

Jeg har samlet alle informationer og delt på vores HB-forum, så vi har noget at arbejde videre med.

Det har været en fornøjelse at få gode, relevante og kvalificerede bud på en god og fremtidsegnet mediestruktur og det bliver spændende at arbejde videre med og se, hvad der kommer ud af det :)

 

Endnu engang tak.

 

Solskinshilsen 

Sus

Svar
 

Var udvekslingstudent i USA i 70'erne i en familie, hvor forældrene spillede og tog imod mig med kyshånd, fordi deres 6 biologiske børn ikke havde interesse for spillet. Jeg fik både lært at ryge, drikke bourbon og spille Goren. Vaner som jeg stadig kæmper med. Acol forstod de ikke noget af.

 

De havde en samling meget underholdende VHS bånd med bla Goren, som jeg nu kan se er kommet på Youtube. Fin underholdning for mig. Men da jeg fornylig viste første afsnit til den yngste i familien, troede han, at det var endnu et forgæves forsøg på at få ham til at synes, at Chaplin- og Marxbrothers film er sjove :-)

 

Det er en svær opgave i vore dage.

 

Se: https://www.youtube.com/watch?v=Hyk-N6CTJBU&list=PLPPtSW0U4hda-oVDGMGm7OzGr50cIAwUu

 

bh

Johan Hammelev

Svar
 

Hej Sus

I starten af corona var der nogle zoom-sessions, der hed noget med "i hovedet på en bridgespiller". Via zoom fulgte man en topspiller mens han spillede (han spillede på bbo og delte sin skærm) her kommenterede han sine overvejelser både i forhold til meldeforløb, spilføring og modspil. Dennis Bilde var virkelig underholdende at følge, en anden spiller jeg så, var knap så underholdende. Men konceptet kunne måske bruges?

mvh Maja

Svar
 

Kære Sus !

Det er simpelthen en fremragende idé - den bedste der er fostret gennem lang tid.  Man kan sikkert ikke få de store tv-stationer til at være med, men DK4 - som Du selv skriver - kunne være et godt bud og det er måske netop seerne på denne kanal der er en relevant målgruppe.

Jeg har ikke noget bud på formen for en sådan kampagne, men jeg er et sikker på, at vi begge kender medlemmer som vil kunne være fremragende forgrundsfigurer.  Unden at forklejne andre, så kunne jeg godt se en person som H K Sørensen være i stand til at fange interessen hos seerne.

Med venlig hilsen

Jørgen Holm

tlf. 25772145

 

Svar
 

Kære Johan, Maja og Jørgen.

Tak for jeres indlæg og ideer, som hermed videregives til vores udvalg for digital strategi :)

Dejligt at I er med til at komme med forslag - vi bliver stærkere, når vi er flere :)

Med venlig hilsen

 

Sus Vang, medlem af HB

Svar
 

Tak Johan. Jeg så lige et afsnit af det. Morsomt at se! Prøvede at forestille mig, hvem i den danske bridgeverden, der skulle have de forskellige roller ...

Svar
 

Hej Henrik

Spændende tankespind.
Fandt du en Chico (første afsnit) ?
Det tætteste jeg kan komme her fra nabolaget er salig Svend Erik Rasmussen (Svenne) tæt forfulgt af den altid spillevende Niels Svendsen aka Vietnam 
Nogen fra østfronten?
Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn