Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Parturneringer med oversidder

Parturneringer med oversidder

emailnotifikationer
 
 

Nu har BridgeCentral i et stykke tid anbefalet at man ikke tildeler point som ”i gamle dage” i turneringer med en oversidderrunde:

 

Oversidder:
I alle-mod-alle turneringer hvor alle par har en oversidderrunde, skal der tildeles 50% til det oversiddende par.

I turneringer som ikke er alle-mod-alle, dvs. ikke alle par har en oversidderrunde, skal der tildeles 60% til det oversiddende par.

Det er nemmest og bedst, at lade BridgeCentral foretage tildelingen i procent (ikke i point).

Alt dette for at undgå at spillerne får handicapgevinster, de ikke har krav på.

 

Traditionelt blev der tildelt 60 % (eller hvad parret i øvrigt scorede hvis det var mere end 60 %), og det er selvfølgelig hip som hap hvis turneringen afvikles i en enkelt sektion. Men det er ikke nødvendigvis ligegyldigt hvis turneringen afvikles over flere sektioner (bronzepoint og eventuelle sektionspræmier). Bør man ikke tildele de traditionelle point når sektionsresultatet opgøres, og så lade handicapjusteringen benytte det aktuelle spilantal for de enkelte par?

 

Eller skal ”turneringer” i ovenstående citat tolkes som ”sektioner”?

Svar

Svar

 
 
 
Der er overordnet to slags årsager til, at et par ikke spiller et eller flere af sektionens spil. 1) Arrangørstyrede årsager - fx en planlagt oversidderrunde på grund af ulige antal par eller en afkortet turnering ("Vi skipper den sidste runde. Maden er varm nu!"). 2) Turneringslederstyrede årsager. Spil der skulle være spillet, men som på grund af opståede fejl ikke bliver gennemført med normal score - man hører om et resultat fra et andet bord - to hænder er byttet om i kortmappen, osv. osv. I gruppe 1 med regnes spillet ikke i opgørelsen, dvs. man modtager sin egen gennemsnitsscore - ELLER hvis der benyttes et primitivt beregningsprogram (som fx Bridgecentralen) får man 50 % I gruppe 2 (hvor man burde have haft mulighed for at spile det pågældende spil), får man 60 % (eller sin egen middelscore, hvis den er højere end 60 %
Svar
 
Og jeg har skam skrevet indlægget med ophold og afsnit, men se om lortet fungerer :-(
Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn