Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Åbent brev til DBF og holdkaptajner i divisionsturneringen

Åbent brev til DBF og holdkaptajner i divisionsturneringen

emailnotifikationer
 
 

I marts måned skulle sidste divisionsweekend være afholdt. Coronatruslen var på det tidspunkt ved at være aktuel. Alle var med god grund nervøse. Det afstedkom, at kaptajnerne i 1. division besluttede, de ikke ville spille på grund af risikoen på trods af at forbundet mente weekenden skulle gennemføres. Mange spillere rejste forgæves til både Århus og København. Vi har med stor interesse genlæst "Debatten" fra dengang. På det tidspunkt havde vi et forsamlingsforbud på 1.000 mennesker. Det var altså nok til at 1. division besluttede at det ikke var forsvarligt at spille - set i bakspejlet en helt rigtig beslutning, vi også burde have fulgt i 2. og 3. division.

I dag har vi et forsamlingsforbud på 50 mennesker, vi er blevet et halvt år klogere, samfundet har været lukket ned og op igen med stigende smitte som følge. De menneskelige og økonomiske konsekvenser af dette er alment kendt. På verdensplan har vi passeret 1 million døde. Det har været nogle dyre lærepenge.

Med al respekt for de forholdsregler der bliver taget fra forbundets side for at gennemføre weekendens turnering, kan vi ikke se andet end, at det er i mod de henstillinger myndighederne igen og igen fremfører for sociale arrangementer. På baggrunden af situationen i Kolding Bridgecenter med 13 smittede, synes vi beslutningnen om aflysning ligger lige for. Vi kan som forbund ikke tåle, at vi har været årsag til en endnu større udbredelse af smitte. 

På vores divisionshold har vi to spillere, som er i risikogruppen, og derfor har holdet besluttet at melde fra til den kommende weekend. Vi opfordrer alle til at gøre det samme.

Med venlig hilsen
Peter og Søren Kraunsøe

 

Svar

Svar

 
 
 

Hej Richard

jeg ved ikke hvor du har fra at 3. divisionerne befinder sig i en gråzone. I Herning kunne de "nye" spillere ikke komme ind i huset før de spillere de skulle erstatte havde forladt det. Det gik ganske glimrende uden nogen problemer. Der var ikke flere end 48 spillere i huset på noget tidspunkt. 

vh Michael Krogh

Svar
 

Hej Michael

 

Jeg tror det er fordi du fokuserer på ordet forsamles. Hvis du læser ordlyden fra myndighederne/politiet, så står der:

 

"... så der deltager 50 personer i løbet om morgenen, hvorefter disse deltagere tager hjem, før de afløses af de næste 50 deltagere om eftermiddagen" (der er tilladt gengangere).

 

Og når man nu ved, at virus kan opholde sig i luften i meget lang tid, så er det et spørgsmål om koncentration af virus. Så hvis man eksempelvis afholder et arrangement om formiddagen med 50 deltagere, hvorefter man lufter grundigt ud og næste hold kommer 2 timer senere, så skal det nok gå.

 

Men i 2. division i Århus sad vi eksempelvis 32 spillere i et lokale uden vinduer. Og der blev flittigt skiftet ud på holdene. Hvis det samme var tilfældet andre steder, så kan de spillere, der spiller hele dagen være eksponeret for 12*6 - 2= 70 andre spillere, hvilket næppe er tanken bag forsamlingsforbuddet på 50. 

 

Jeg synes dog ikke det er afgørende - og min egen opfattelse (i Århus) var også, at der var styr på tingene og jeg følte mig på ingen måde udsat.

 

Jeg savner bare nogle retningslinjer, så man på forhånd ved, hvad man kan forvente. For det er min opfattelse, at der er en mindre gruppe, der vil spille næsten for enhver pris og så er der en stor gruppe, der gerne vil spille, men også ønsker at overholde reglerne og ikke mindst ånden i tiltagene fra myndighederne og endelig en lille gruppe, der helst ser en aflysning pga. Corona situationen.

Svar
 

Jeg kunne godt ønske mig, at HB/TUK tog teten og skrev ud for at fastsætte, hvad der skal til for afholdelse af turneringer - også vore lokale distrikts-, kreds- og klubturneringer.

Der foreligger allerede en udmærket "instruks" vedr. afviklingen af udsatte turneringer.
Personligt synes jeg, at afviklingen af Damedivisionen med Køge som spillested burde danne standard.
https://www2.bridge.dk/Files/Billeder/Nyheder/TUK-indstilling%20til%20hjemmesiden.pdf

Ophøj instruksen til "god skik" - så bliver afstandskrav (1-2 m), kvadratmetre (2-4 kvm.) og forsamlingspåbud (50) eneste variable. Men det fastsætter DBF jo ikke selv.
DBF må ikke lade de lokale bestyrelser og vore mange (ældre) medlemmer i stikken. Fuldend nu det godt påbegyndte arbejde.

Uklarhed fører til forfladigelse og ansvarløshed, så som udtalelser fra topspillere der siger æv bæv, du er bange.
Når man kun har ansvar for sig selv, og ikke for mange medlemmer, er det nemt at udvikle sådan snæversyn.
DBF må tage konkrete "landsdækkende" beslutninger.

VH

Jesper Bøgh

Formand VBC

Svar
 

TUK har udfærdiget den nævnte instruks til afvikling af forbundsturneringer, dels for at deltagerne på forhånd kan tage konkret stilling til, om de vil spille under de beskrevne rammer, og dels for at gøre det lettere for spillere og officials at vide, hvordan de forventes at optræde på spillestedet.

 

Klubbernes bestyrelser (samt turneringsudvalgene i kredse og distrikter) er mere end velkomne til at vælge og vrage mellem de forskellige elementer i instruksen. Men det er næppe fornuftigt at kræve, at instruksen skal gælde i alle klubber uanset lokale forhold og medlemsholdninger.

 

Svar
 

Hej Jaob
Du skriver:
"...det er næppe fornuftigt at kræve, at instruksen skal gælde i alle klubber uanset lokale forhold og medlemsholdninger...
Men du undlader at argumentere for din mening. Det er da heller ikke muligt.

Bridgespillere skal have gode smittemæssige vilkår under udøvelsen af deres hobby, uanset hvor i landet der spilles.
Det vil være meget besværligt visse steder og det kan være farligt ulejligende andre steder.
Jeg kender det fra min egen klub, hvor vi håndhæver "instruksen". Om det har givet problemer? Ja da. Men en ansvarlig bestyrelse minimerer da smittefaren - og tager diskussionen.

DBF må ikke ignorere, at der spilles under meget forskellige vilkår rundt om i Danmark, smittefaren går ikke væk. Der skal sættes standarder.

Jeg kan godt forstå, hvis du mener, at TUK måske ikke er det rigtige organ, men det ville klæde DBF at komme på banen og insistere på at "visse" retningslinjer skal følges. Og det er et rigtigt godt udgangspunkt at starte med "instruksen", som du skal have tak for at have medvirket til.

Vh
Jesper
2484

Svar
1 2
 

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn