Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » RE: Det sikre?

RE: Det sikre?

emailnotifikationer
 
 

Hej.   

Kan ikke finde ud af at lave kortdiagram

Havde forleden et meldeproblem i en holdkamp hvor jeg dummede mig meget.

Ingen i zonen. Till venstre åbnedes 2Sp (8-11) 5-farve. Makker doblede og nu kom 4Sp fra næste spiller.  62 EKB73 DT94 75.   

Jeg tænkte lidt på 5 Hj, men lige zonestilling og forholdsvis jævn hånd betød at jeg tog den sikre dobling. 5Hj var usikker og 4Sp helt sikkert bet.

Makker havde 9 DT84 EK652 E94 og var godt tilfreds med tre kvikstik og helt almindelig hånd til opl.doblingen. Det vedblev han ikke med at være. Vi havde kun et stik i hjerter, ruder og klør og kontrakten vandt. Endda hvor de fleste andre vandt 12 stik i hjerter med sparudspil. Et rigtigt svingspil.

Som de fleste andre har jeg ret resultatorienteret makker. "Det eneste du har noget godt i er hjerter som du ved jeg også har, endda en 5-farve, ikke særlig modspilsegnet....en vanvittig dobling".  "Tror du ikke, at de har noget fordeling når de melder 4Sp?" 

Hvad siger du?

 

Bedste hilsner Mads

Svar

Svar

 
 
 

Hej Mads

Selvfølgelig skal du melde. Makker har - som påpeget - en helt normal oplysningsobling, og I har - lidt hldigt - faktisk slem i kortene. Bytter du om på makkers minorfarver, kan I  forvente ca. en bet i 4 SP, men 5 HJ er fortsat ganske tæt på at være en sikker vinder.

PS: Ros for at hænge sig selv ud - sjældent set

VH

Frederik Mørk

 

Svar
 

Hej Frederik

Vi kommer næppe i den oplagte hjerterslem, men selvfølgelig skal vi melde på 4Sp.  

Dobler, 5Hj eller 4ut take out? Dobler vil makker typisk passe til.

Hvis man benytter "loven" vil det rimeligt at antage små 19 "stik" ( vi har 9 hjertere og de ofte 10 sparkort).

I mit indlæg var der netop 9 hjertere hos os og 10 spar hos fjenden. Der var imidlertid lilleslem i hjerter hos os og udgang i spar hos dem. Det skyldtes fed dobbeltfit på begge sider. og også at fjendens røde farver sad 3-1 og ikke 2-2. Det er dog næppe usædvanligt. Min opfattelse er at det ofte er tilfældet, når man er højt oppe :-)

Hvis man kun antager 18 stik. bør vi ..hvis loven holder, marginalt doble. Da vi så får 500 ved dobling (7 stik) hvis 5hj giver 450 (11 stik). Har vi 9/10 stik i hjerter er det endda klart bedst at doble :-)

Men der vil nok oftest være 10 sparkort hos fjenden og så forventes 19 stik. Derudover kan der være dobbeltfit og "skæv" fordeling.

Synes du det er oplagt eller hårfint mellem D og 5Hj?

 

Bedste hilsner Mads

 

Svar
 

Hej Mads

 

Du er bare blevet for gammel. Da vi spillede sammen for mange år siden, ville du alle dage have meldt 5Hjerter på hånden.

 

Dels har du ikke nogen stik i modspil (Måske et i Hjerter), og modstanderne ved heller ikke, hvad der kan vinde og kunne sagtens finde på at tage offeret (Som aktuelt er korrekt) i 5Spar.

 

Dobler bør slet ikke komme på tale her.

 

Thorvald

 

Svar
 

En klokkeklar 5hj.

Thomas Berg

Svar
 

Hej Mads.

 

Jeg dobler.

 

Jeg synes 5hj er for hård med 7 tabere. Byt om på makkers minorfarver (eller giv ham en lidt anden hånd), så er 5hj i fare, mens 4sp formentligt er flere beter. 

 

Det er maks uheldigt efter doblingen at ramme makker med 9 DT84 EK652 E94 samtidig med at begge røde farver sidder 3-1 hos modparten.

 

Bedste hilsner Mads

 

Svar
 

Godt med lidt bridge til en afveksling :)

Jeg stemmer også for, at du har en 5hj melding. Det er ikke fordi 2542 ikke kan doble, men hånden er meget "ren" med den stærke 5-farve, endda i hjerter, og ikke meget sikkert modspil. Det taler for, at der ofte er mange stik i spillet, men man kan selvfølgelig ikke forvente, at noget bestemt er rigtigt hver gang her. Flyt om til xx, Exxxx, DT9xx, KB og man bør doble. Som jeg spiller dobler, melder makker pas med almindelige 4441- og 5431-typer, men kan hive ud med noget mere spændende.

Hilsen Michael

Svar
 

Kære Mads,

 

Jeg har sendt din sag til mit forsikrings selskab (Bro forsikring). De udtaler at du mod en lille selvrisiko på 150 (4 imp) kan tegne en forsikring mod dobbeltsving. De oplyser at selvrisikoen er højere i par turneringer og på 6 trækket.

 

De har forøvrigt en sag til behandling med et århusiansk par som IKKE doblede en 6spar kontrakt til trods for at parret råede over hjerter EKD, Ruder EDB og klør EKB. Sagen bliver antageligt afvist som bevidst selvskade.

 

Kh Ole

Svar
 

Jeg er normalt en kræmmer, som tager de ofte alt for små "penge", så jeg var tæt på en dobling med den ret jævne hånd, men valgte 5Hj, da mine aktiver sad der. Den makkerhånd jeg fortalte om i indledningen var ikke den rigtige, Makker havde aktuelt helt fair hånd (olplagt D), men med træls double i spar, så jeg måtte aflevere 2 sparstik samt Ru E. En bet hvor 4Sp var gået 800 da begge modstanderhænder var helt jævne og havde spejl. En aktuelt velplaceret pokeragtig 4Sp-melding, som ikke andre blev udsat for.

Til min makkers ros skal nævnes, at der var ingen jammer ( i det spil) og jeg er da også glad for at en hel del vællger 5Hj. Ja, nærmest majoriteten.

Hvis man ser på aktuel fordeling og læser kommentarer fra BBO,s førstemand var jeg ret dum i det spil....og det var jeg jo :-(

 

Bedste hilsner Mads

Svar
 

Fin vinkling Mads.

Resultatryttere har vi alle hørt på.

 

Kommenterede selv lidt i weekenden (kan ikke genkende spillet) og vil - helt i tidens ånd - på forhånd beklage, undskylde, lægge mig fladt ned eller gå anden bodsgang, hvis nogen har følt sig krænket i den sammenhæng.
 
Men der er koldt på toppen.
Selv Messi må leve med, at Svend Gehrs og Tommy Troelsen gør grin med hans mislykkede hælafleveringer.
bh
Johan
Svar
 

Hej Johan

Nu skrev jeg jo BBO,s førstemand :-)  ....og der skulle vel egentlig have stået førstekommentator.

Jeg føler mig bestemt ikke krænket over at min 5Hj blev kaldt tåbelig... kan godt lide, at der er bid i kommentarer.

Tilsvarende så man i gamle dage stort set ingen dårlige spil i Dansk Bridge fra eliten (især ikke den københavnske). Det gør man nu...Fx i artikler fra Morten A.  (Er i øvrigt med i et kor som gerne vil have Dansk Bridge som blad og tilsendt.)

Det er vigtigt for alle at tage ved lære af fejl, dumheder. Måske også rart for bridgespillere at vide at vi alle dummer os ofte. Vinderne mindst.

Jeg følte i spil 1 i weekendens første kamp, at jeg havde en beslutning hvor en mønt måske var brugbar :-) Valgte forkert 5Hj og nød ikke, at Jan lagde double spar ned.

Da jeg bagefter i BBO-arkivet så at meldingen blev kaldt tåbelig og dum ville jeg blot undersøge om det var så oplagt at doble. 

 

Bedste hilsner Mads

Svar
 

Kære Mads

Jeg erindrer, at det vist var spil 1 i første kamp semifinalen, og bare for at du ved det, så forsvarede jeg din 5hj melding og skrev, at du er go', og når en som dig melder 5hj på dén hånd, så er det nok ikke så ligetil. Jeg elsker 5-trins spil - det er mega svært og mega interessant at se, hvordan I gode spillere heller ikke får dem alle vurderet rigtigt :))))

Jeg forsøgte efter bedste evne at trøste dig Mads :))) --- men jeg synes det er et rigtigt godt spil, og synes flere af den slags ville være godt at få diskuteret her på Debatten.

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn