Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » RE: Justeret indskud seniorhold 2019-2020

RE: Justeret indskud seniorhold 2019-2020

emailnotifikationer
 
 

 

Jeg forstår ikke, at DBF nu sender indbetalingskort ud til holdkaptajner for de deltagende seniorhold 1920-2020.

Det virker som en "dårlig spøg", at man i DBF kan kræve ekstra indbetalinger fra en tunering der blev afsluttet i starten af februar 2020.

Hvis vi en lokal klub afholder en turnering, og bagefter konstater et underskud på 2000 kr, skulle vi så skrive ud til de deltagende par,at de skulle betale f.eks 50 kr. ekstra for at have deltaget 10 mdr. efter den afholdte tunering? De vil da klappe sig på lårne af grin.

Hvis jeg har købt en sæk kartofler ar en bondemand for 100 kr., og næste gang jeg møder manden, siger bonden, "jeg er ked af det, men du skal altså betale 25 kr. mere for den sidste sæk, for jeg har haft underskud, svar fra mig, "ja men ser du nu er kartoflerne jo spist(tuneringen afslutet) og det er jo bare ærgeligt". Jeg finder et andet sted at købe de næste kartofler!!!

Jeg tror ikke jeg har lyst til at betale de 236 kr ekstra opkrævningen lyder på.

mvh

Svend Pedersen

 

 

Svar

Svar

 
 
 

Jeg melder mig til det begrænsede kor (håber det bliver et rungende jule kor), der accepterer en ekstra opkrævning uden hjemmel på noget der ligner 50 kr for deltagelse i en turnering, som jeg nød i fulde drag, og hvor der samtidigt bliver givet en troværdig forklaring på afvigelsen.

 

Jeg er også en af den begrænsede mængde af DBF's medlemmer, der spiller mere end de fleste, og jeg betaler gerne min del af det. Især fordi 1) der er mange, der ikke spiller ligeså meget, som synes de får for lidt for kontingentet, og hvorfor skal de betale for min seniorhold deltagelse 2) jeg er bekymret for de økonomiske corona konsekvenser blandt andet for vores sekretariat, som allerede nu har valgt ikke at genbesætte en Dansk Bridge redaktør.

 

Jeg tror meget på, at vi står os bedst ved at have en stor skare af aktive medlemmer, og håber vi kan holde fast også efter Corona. Kan ske, der skal nogle ekstra investeringer til. Dem skulle vi gerne kunne lægge, samtidigt med at vi holder sammen på flokken. 

Svar
 

Kære Helle,

Jeg er absolut ikke en nærig person. Og jeg spytter som sagt gerne et engangsbeløb på 500 kr. i den slunkne kasse. Men det skal altså ske på en reglementeret måde og ikke bare som et opfundet tillæg til en forlængst betalt og nydt ydelse. 

Helt enig i, at det udbedte beløb er ganske minimalt  i forhold til det, vi brugte til overnatninger og transport i forbindelse med de to weekender seniorhold. - Men vi har jo hyret et professionelt sekretariat, der formodes kunne administrere de mest simple regnskabsregler. - Thi hvad finder man ellers på næste gang  ?

Svar
 

Det der bekymrer mig ved denne anvendte fremgangsmåde, er at man tilsyneladende i HB og sekretariat finder det en godkendt måde at agere på. Ligerfrem at kalde sit 'tiggerbrev' for en 'FAKTURA' er - i mine øjne - at legitimere metoden, at signalere at det er udgift, som det er i orden at indkræve.

Alle laver fejl. Alle kan komme til at fejl-budgettere. Og vi har alle (minus de obligate brokkerøve) respekt for folk, der stiller sig op og indrømmer: "Hovsa. Der har vi klokket. Vi forudså ikke denne udvikling".

Denne raptus kan så rettes på en af to faconer. Man kan 1) tage skraldet selv ( af foreningens midler, forstås ) eller man kan 2) OPFORDRE medlemmerne til at yde en skærv.

At udsende en faktura er at presse folk unødigt og uværdigt. Signalere at man forventer, at der punges ud.
Det er næppe lovligt, og hvad vil man gøre med dem, der ikke betaler? En rykker på rødt papir? En fogedforretning? 

Min pointe er, at fremgangsmåden er tåbelig. Hele holdningen bare at kalde tiggerbrevet for en 'faktura' er et fejlskud - stadigvæk i mine øjne.

Man kunne jf. 1) have sikret sig en buffer, fx ved en overbudgettering (det ved jeg så ikke om man har gjort, stor nok har den jo åbenbart ikke være - det er jo en politisk beslutning, hvorvidt et arrangemant økonomisk blot skal hvile i sig selv)
Man kunne jf. 2) - hvis der alligevel kom et mærkbart underskud - have udsendt en venlig anmodning om at deltage til at dække det uventede underskud: "Vi har desværre haft uforudsete (af os i hvert fald) udgifter med turneringen og vil så mindeligt bede jer om - som de deltagere, der har nydt godt af tiltagene - at være med til at fylde hullet. Et bidrag på fx 600 kr. pr. hold ville hjælpe gevaldigt. Tusind tak."
Det ville afstedkomme typisk danske overbærende smil, dækkende over respekt, og givetvis medføre indbetaling fra næsten alle. SAMT ikke virke uværdigt og amatøragtigt.

 

-ELLER man kunne/burde/have turdet/have indset nødvendigheden af forlængst at have hævet landskontingentet til et niveau, hvor den slags pinligheder kunne være løst i strakt arm (+ have løst talrige andre problemer; jeg FATTER simpelthen ikke, at man ikke har nosser - pardon my french - til at gøre det rigtige).

Kh Bio

 
 

Svar
 

Kære alle,

 

Tak for de mange forskellig debatindlæg

 

Forbundet og ikke mindst repræsentantskabet har altid lagt vægt på, at forbundsturneringer skal balancere økonomisk. I praksis har alle turneringer kørt med mindre underskud gennem en lang årrække, og det har forbundet absorberet gang på gang. Ingen ynk her.

 

Jeg kan derfor godt forstå at en sådan praksis ændring kan antastes, ikke blot juridisk, men også i dets timing. Principielt er der dog, som flere allerede har skrevet, blot tale om at de der spiller også er dem der betaler. Der er kun i regnet direkte henførbare omkostninger og sekretariatets tid er end ikke medregnet.

 

Det kunne vi sikkert have gjort anderledes, kommunikeret tidligere eller …

 

Vi står lige nu i en situation med en medlemstilbagegang, der gør at budgettet for 2021 bliver blodrødt, og vi bliver derfor nødt til at hanke op alle de steder hvor det er muligt.

 

DBf har ganske rigtigt ikke juridisk aftalehjemmel til efteropkrævning, og vil ikke forfølge opkrævningen, men opfordrer de deltagende hold til at gøre det rigtige.

 

KH Nis Rasmussen

Formand DBf

Svar
 

Vores hold har:

1) kollektivt rystet hovedet af led over forbundets håbløse måde at tackle underskuddet på - og så så lang tid efter.

2) indbetalt det pr. deltager forholdsvist beskedne beløb.

 

Og så håber vi og be'r til, at der ikke også kommer en efterregulering af turneringsafgiften for seniorhold 2018-19. :-)

Svar
 

@møller nielsen og j. madsen

"Thi hvad finder man ellers på næste gang  ?"

"Og så håber vi og be'r til, at der ikke også kommer en efterregulering af turneringsafgiften for seniorhold 2018-19. :-)"

 

Det er nogle ret nederdrægtige og konspiratoriske kommentarer at komme med - Eller hvis man skal være venlig: overdrevent polemiske.

 

At antyde at "man" (=vores fælles bridgeforbund) spekulerer i, at der "næste gang", uden fornuftig og saglig begrundelse, skal trækkes flere kroner ud af din og min  lomme, synes jeg er under lavmålet.

 

Som Nis skriver: lokummet brænder og vi bliver nødt til at rykke sammen på bænkene.

 

Med lidt træt hilsen

Johan Hammelev

Svar
 

@Hammelev,

Udtrykket "Thi hvad finder man ellers på næste gang  ?" falder dig for brystet.

Ja, det er f.eks. samme form for tanker, der går igennem dele af Folketinget, når der er konstateret en såkaldt fejl i forbindelse med uhjemlede gerninger.

Men lad det nu ligge. Jeg er glad for, at forbundet er kommet på bedre tanker og ikke vil fastholde opkrævningen.

Der kommer derfor ingen efterbetaling herfra. Men jeg rykker som tidligere tilkendegivet gerne sammen på bænkene og spytter 500 kr. i den slunkne kasse, når forbundet måtte oprette en støttefond hertil - eller måske bare oplyser et relevant bankkontonummer.

Med en knap så træt hilsen herfra.

Svar
 

Kære Nis.

Tak for din forklaring her af forholdene. Jeg havde godt læst under medlemsinfo i et HB-referat, at man ville overveje noget i den retning. At jeg ikke er enig i måden at gøre det på er en anden sag. Jeg har selvfølgelig allerede betalt min ekstraregning, og vil lige som jeg har læst fra anden side ikke være bekendt at videreopkræve hos holdpallerne, så den tager jeg selv.

 

Når man arrangerer et stævne / en turnering er det da normal praksis, at man kalkulerer lidt på det hele og ud fra det sætter indskuddets størrelse, vel gerne så det normalt genererer et mindre overskud til klub-, distrikt- eller kredskassen og sådan havde jeg også forventet det var i forbundet. Nu kan jeg så læse af dit indlæg Nis, at disse turneringer har givet konstant underskud i flere år. Så burde man da året efter have sat indskuddet lidt op. Jeg er altså ikke tilhænger af hverken ekstra indskud eller tilbagebetaling.

 

Noget helt andet er turneringer afholdt siden midt i marts. Her er der kommet en helt ekstraordinær situation, og der vil alle vist kunne forstå at der kan være problemer med at beregne indskuddet på forhånd, så her ville en efterbetaling være i orden set fra min stol.

 

Personlig er jeg meget enig i synspunkterne om at sætte kontingentet væsentligt op, så man har lidt at tære af indtil vi er ude af denne Corona tid. Men det kunne jeg læse at størstedelen af repræsentantskabet var meget imod på det Skype møde, der blev afholdt som erstaning for Midtvejsmødet. Håbder denne del af repræsentantskabet så har en god ide til HB om hvordan budgettet så skal hænge sammen, men det får vi sikkert meget mere at høre om på repræsentantskabsmødet i april.

Svar
 

Forhøj kontingentet med 100 kr. årligt.

Og selvfølgelig betaler vi ekstra opkrævningen! :)

 

Thomas Berg

Svar
 

Hej

 

Vort hold har også været tilbageholdende med at betale ekstra beløbet primært på grund af at DBF udsender en ekstra regning uden juridisk lovhjemmel bag og uden en nærmere forklaring ovenfra på hvad der ligger bag. 

 

Med Nis Rasmussens forklaring nu, betaler vi naturligvis gerne og jeg vil samtidig opfordre alle andre til at gøre det samme.

 

Der bliver færre og færre medlemmer i DBF, så alle os der finder glæde i medlemsskabet, vil fremover komme til at spytte mere i kassen. Og skal vi betale lidt ekstra nu, for at bunden i kassen ikke revner, tror jeg at de fleste af os har midler til det.

 

mvh

Jens Ove Henneberg

Svar
 
50 kroner er nu også en pæn sjat for jer som har været med siden 1920
Svar
 

"Kamp skal der til, skal livet gro" skriver psalmisten.

 

Meeeen, man har jo lov til at vælge sine kampe med omhu. Så vi betaler, og håber Forbundsledelsen har lært et eller andet.

 

Gert Villumsen

Svar
1 2
 

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn