Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Dansk Bridge

Dansk Bridge

emailnotifikationer
 
 

Jeg har i dag læst i nyhedsbrevet fra DBF, at man ønsker at bruge en donation på 200.000 på at få omdelt marts-nummeret af Dansk Bridge til alle medlemmer. 
Jeg synes, det virker overilet.  Vi spiller jo stort set ikke bridge (agurketid!) og alligevel ønsker man at bruge SÅ mange penge på et blad om bridge.... 

Jeg ønsker slet ikke bladet i papirform... Jeg synes, det skal være muligt at til-og fravælge papirformatet. 
Hvor mange ønsker sig egentligt at få det omdelt? 
Er jeg den eneste, som finder det besynderligt at bruge pengene på det? Jeg er nærmest i chok over prioriteringen...

Anita Buus Thomsen

Svar

Svar

 
 
 

Kære Anita m fl

 

Allerførst er vi jo glade for at have fået den donation og dermed muligheden for at kunne give vores medlemmer noget.

Det er naturligvis ikke sikkert at alle ønsker bladet sendt hjem i postkassen, men herinde har der nu flere gange været forespørgsler på det og derfor, da vi nu har muligheden, vil vi gerne give vores medlemmer martsnummeret.

Vi brænder ikke alle 200.ooo kr af på det Anita. Der vil også være mulighed for andre ting, som vi håber bliver taget godt imod.

 

Med venlig hilsen

Sus Vang, medlem af HB :)

Svar
 

Jeg har faktisk ingen anelse om, hvor mange medlemmer, det skal sendes til... men hvis jeg selv skulle betale 50kr for at få ét blad.., så er det vel stadig ikke helt billigt....

Jeg håber da på andre idéer - også brugbare😉

I virkeligheden synes jeg slet ikke, der skulle bruges penge på at trykke bladet... som skrevet 'agurketid' - vent da til det er noget at skrive om...

Men det - kan jeg forholde mig til - vil møde modstand☺️

Svar
 

Det er da virkeligt flot at få en donation på så stort et beløb uden det er øremærket, det med at bruge penge på at få omdelt bladet til alle medlemmer vil jeg give Anita ret i er en dårlig ide, især nu hvor både december og januar nummeret har fundet vej til mange medlemmer af opfindsomme personer.

Hvad med at  bruge nogle midler til gratis Dynamit og Realbridge turneringer i februar måned, så er der da nogle der mener de får noget for deres kontingent.

hilsen 

Ole Randrup

Svar
 
Golfens medlemsblad er lige udkommet digitalt: 
 
Ingen omkostninger til trykkeri og distribution og potentiale for større reklameindtægter.
 
Men bøvlet at læse i sengen, på lokum, i bussen eller andre steder, hvor man kan komme til at kede sig.
 
Pandemien sætter turbo på den uundgåelige udvikling.
 
bh
Johan Hammelev

--

Svar
 

Jeg håber da ikke, at vi (som bridgespillere, art, menneskehed) står over for en "uundgåelig udvikling".
Det lyder lidt for religiøst i mine ører. Vi bestemmer selv; individuelt og kollektivt.

 

m.v.h.
Gert Villumsen

Svar
 

Gert har ret. Beklager hvis tidligere indlæg har krænket nogens religiøsitet. Intet kunne ligge mig fjernere.

bh
Johan Hammelev
 
PS Visse ting er uundgåelige. "Death and taxes" som Franklin sagde, og en eller anden dansker føjede "lommeuld" til listen ;-)
Svar
 

Måske også - hvis vi holder os til vores egen lille verden - at gennemsnitsalderen for DBfs (er der for fanden ikke nogen, der kan få ændret dette hæslige akronym) medlemmer vil stige med mere end ét år pr. kalenderår.

m.v.h.

Gert

 

Svar
 
Er det ikke ved at være passé med den der med, at alt skal forblive i en analog version af hensyn til de ældre?
 
Folk over 60 har levet 20+ år med www, mail, pdf etc., så den andel, der stadig forsager det, må da krympe gevaldigt?
 
bh
Johan, pyha det er kedeligt, når alt er lukket, og man ikke har andet at lave end at skrive her og på andre digitale kanaler
 
PS Enig DBf er underligt. Man skriver jo heller ikke FDb, SAs, DSb. Men nu er brevpapiret trykt, og man skal jo vælge sine kampe med omhu, som en klog man engang sagde ;-)
Svar
 

Postomdeling af Dansk Bridge i Marts måned ? Really ?

 

Er det hvad hovedbestyrelsen bruger en donation fra et hengivent medlem på?

 

Nu skriver Sus at det ikke er alle pengene af de 200.000 der bruges til omdelingen, men hvad er den reele omkostninngen?

 

Hvordan er det gået med det tilbud DBF's medlemmer har fået om at kunne få fremsendt bridgebladet mod merbetalling (For januar måned)?

 

Der er mange grunde til at bekymre sig over DBF's fremtid - den bliver ikke mindre at vi tilsyneladende har en hovedbestyrelse bevæger sig ved jorden og ikke er kommet op i den berømte helikopter.

 

Med den innovation der er i den digtale bridgeverden - er der ikke langt før DBF er fuldstændig overflødiggjort.

 

En digital bridgeklub

Ingen Husleje

Det sociale element kan opretholdes

Ingen udgift til DBF (98% af DBF's medlemmer de er ligeglade med Metserskaber og bridgefestivaller)

De slipper for Dansk Bridge!

 

P.S En gratis test af medlemmernes "kærlighed" til Dansk Bridge er at melde ud at bladet lukker!  Så kan antallet af protester gi en klar mening om hvor relevant det egentligt er!

 

Jesper.

Svar
 

Prøv RealBridge. Der kan du snakke i stedet for at skrive :-)

 

m.v.h
Gert

 

PS

Jeg håber ikke, at min bemærkning blev opfattet som et forsvar for at sende bladet rundt af "hensyn til de ældre". Helt enig i, vurderingen af, at forbundets medlemmer sagtens kan begå sig digitalt, uanset alder. Om bladet skal rundsendes har jeg ikke nogen stærk holdning til. Jeg håber folkene i DBF(!) har lavet deres hjemmearbejde. 

Svar
 

Til Johan Hammelev

Jeg har beskæftiget mig med computere i 49 år og internet i ca. 25 år, så det er ikke fordi jeg ikke er vant til det. Jeg har også en ebogslæser, men jeg foretrækker papiret (og køber nu bladet).

DBf er ikke underligt. Det er meget logisk. Dine eksempler er alle forkortelser af tre ord som derfor skrives med tre store bogstaver. "Danmarks Bridgeforbund" er derimod kun to ord med to begyndelsebogstaver.

Svar
 

Nu er Jesper ikke den mest diplomatiske ;-)

 
Men efter min opfattelse har han fuldstændig ret i, at vilkårene for organiseret F2F turneringsbridge er dramatisk ændrede. 
Det er vist det de kalder "disruption" på Handelshøjskolen.
 
bh
Johan  Hammelev
 
PS @Bertel Uden at tærske langhalm: hvori består den sproglige forskel mellem "brugsforening", "statsbaner" og "bridgeforbund" ?
 
Svar
 

Dbf bør være DBF ifølge denne regel:

(2) Initialforkortelser: proprier

De fleste initialforkortelser (dvs. forkortelser dannet af begyndelsesbogstaver fra flere ord eller orddele) der er proprier, skrives med store bogstaver:

USA, FN, DSB, EU, BT, KFUM, OPEC, FAO, KODA, DMI.

 

Bemærk "orddele".

 

Svar
 

Forkortelsen for vores forbund var "DBF" indtil 2008, men det betød jo også "Dansk Badminton Forbund". Om det var baggrunden for ændringen til det typografisk lidt klodsede "DBf", ved jeg ikke, men det er da rart nok at slippe for forvirringen.

 

Bortset fra at badmintonforbundet siden 2011 har heddet "Badminton Danmark".

Svar
 

En Google-søgning på DBF giver udover Danmarks Bridgeforbund også:

Danmarks Biavlerforening

Danske Billedkunstneres Fagforbund

Dansk Betonforening

DBF Gulvservice

Danmarks Botaniske forening

 

Så det er ikke let :) 

 

MEN så til punktet Anita rejser. Jeg kender ikke til hvor stort behovet er for udsendelse af bladet fysisk, men jeg går da naturligvis ud fra, at Hovedbestyrelsen har fuldt kendskab til sådanne basale informationer - og at HB har vurderet det i forbindelse med beslutningen om at bruge - af de vel ganske naturligt økonomisk knappe ressourcer i forbundet i denne tid - på noget medlemmerne har efterspurgt.

Jeg besidder ikke den nødvendigt information (og skal jo heller ikke besidde den) til at afgøre om det er klogt eller ej, men jeg vil da klart antage, at der er rigtigt mange, der har ytret direkte ønske om at få bladet fysisk i et noget større tal, end det her på sitet har vist sig i diverse diskussioner om emnet. Er vi ikke 20.000+ betalende medlemmer - og når man jo må have dokumentation for, at en stor andel af dem ønsker bladet fysisk, så er det vel fint at prioritere det. 

 

Svar
1 2 3 4
 

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn