Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Besparelser kontra kontingentforhøjelse

Besparelser kontra kontingentforhøjelse

emailnotifikationer
 
 
Som jeg har forstået det,er der i DBF budget for sæsonen 2016 foreslået en kontingetforhøjelse på 20 pr, medlem.

Jeg vil foreslå,at man dropper udsendelse af Dansk Bridge med følgende begrundelse:

Flere og flere har adgang til internettet,så hvis man vil læse Dansk Bridge,er det en mulighed.Jeg kan huske ,at der for et par år siden var en medlemsundersøgelse, via vores mailadresse, om Dansk Bridge,men om der også var spørgsmål, om vi 
ville tilfredse med at læse bladet på nettet,kan jeg ikke huske.
Men en sådan undersøgelse kan jo laves.og der er sikkert endnu flere,der har fået en mailadresse siden sidste undersøgelse.
DBF sparer på den måde det,det koster at sende bladet ud til os medlemmer,og det er da sikkert mere end de 20 kroner,man mangler pr medlem.
Jeg ved godt,det er en hellig ko,jeg fører til slagterbænken,men er det ikke bedre,end den dør langsom af sult???

En ide til Dansk Bridge, er at hvis det lægges ud på nettet, kan der jo vedhæftes videoer fra nogle spændende og sjove oplevelser fra klubberne,som f.eks.den flotte ,der er lagt ud på Bridge.dk fra Junior Bridge Camp i Svendborg sommeren 2015.

I henhold til Nis Rasmussens præsentation af sundhedsrapporten fremgår det ret tydeligt, at bridgespillere er velfungerende og derfor også bruger de sociale medier.
 
Hilsen og godt nytår 
Ole Randrup
Svar

Svar

 
 
 
Jeg er ivrig og erfaren bruger af de sociale medier, men på trods af dette vil jeg være ked af at undvære mit fine bridgeblad.
Iøvrigt har vi en del medlemmer i klubben der aldrig bruger (og heller ikke har lyst til at bruge) deres pc undtagen til mail og bank.
Mvh Lilli Hougaard
Svar
 
Kære Ole,

Vi spurgte netop medlemmerne om deres holdning til Dansk Bridge på print contra elektronisk.

Resultatet var helt entydigt. Jeg husker ikke de præcise tal, men mener, at over 90 % læser det trykte blad og under 10 % på nettet, og der var ingen opbakning til at droppe det trykte blad. Det stod klart for os efter undersøgelsen.

Godt nytår,
Mvh Christina
Svar
Stemmer på dette indlæg1
 

Hej Dansk bridge forbund.

Stigning i kontingent er aldrig populært, men nogle gange nødvendig.

Jeg ville nødig miste mit bridgeblad som jeg modtager med posten.

Det giver mig/os en dejlig direkte med vores forbund. det er altid nemmere at finde et blad frem, når et emne skal debateres.

Der ligger måske et stykke arbejde i DBF for at forklare baggrunden for kontingentstigningen.

Når denne ligger klar føler jeg mig overbevist os at der vil blive opbakning fra alle bridgespillere i danmark.

Med stor erfaring i foreningsmedlemskab ved jeg at det er nemmere at afskaffe en aktivitet end af opstarte en ny.

Lad os give bridgeforbundet en fair mulighed for at skabe gode rammer til gavn for os alle

MVH

 

Knud Ougtvig/ Underviser/ HI- bridge

 

Svar
 

Hej Christina

Tak for din oplysning om medlemmernes holdning til Dansk Bridge på papir kontra elektronik.

Det er nu 3 år siden,og mange flere medlemmer har fået sig en mail adresse,så jeg vil da foreslå,at der laves en ny specifik undersøgelse af,om Dansk Bridge stadig skal udkomme på papir,men I skal samtidig fortælle i undersøgelsen,at Dansk Bridge koster medlemmerne en lille million kroner om året.

En sådan undersøgelse vil være en rigtig god oplysning på næste repræsentantskabsmøde,når der skal tages stilling om en kontingentforhøjelse samt til et budget med et underskud på 263.000 kroner.

Hilsen 

Ole Randrup

Svar
 

Passer det virkelig at det kun koster 1 mio at udsende Dansk Bridge på papir? Vi er 25-26.000 medlemmer, så det er knap 40 kr. pr medlem. Det vil jeg gerne betale for at få det glimrende blad i min postkasse 10 gange om året. 4 kr pr gang! Der må være noget galt i regnestykket?

Mvh

Jens U Kromann

Svar
 

Hej Jens 

Det er ikke et spørgsmål om det er billigt at få lavet bladet,men at der kan spares en lille million på driftkontoen.

hilsen

Ole Randrup

Svar
 

Dejligt med en debat om, hvad vi skal bruge kontingentkroner på.

Jeg kommer her med nogle facts, så debatten kan foregå på baggrund af korrekte oplysninger.

Vi har brugt 761.000 kr. på tryk og distribution i 2015.

Vi er pr. 31/12 2015 22.253 primær- og k-medlemmer. De 3.672 klubmedlemmer får jo ikke to blade, så de skal ikke tælles med her.

Det giver 34 kr. pr. medlem til tryk og udsendelse af 10 numre af Dansk Bridge, eller 3,42 kr. pr. nummer.

Portoaftalen for 2016 kommer til at give yderligere en lille nedsættelse af omkostningerne.

Med venlig hilsen

Flemming Bøgh-Sørensen

Generalsekretær

Svar
 

Hej Ole,

Jeg er stor fan af dit engagement, men i dette tilfælde er dine gode kræfter spildt på en sag, hvor dit standpunkt repræsenterer en minoritet af medlemmerne.

Hvis du tror, der kommer protester over kontingentstigningen, så forestil dig ramaskriget, hvis vi dropper den trykte udgave af bridgebladet. Medlemsundersøgelsen blev foretaget for mindre end to et halvt år siden (udsendt til 15.000 mailadresser i vort system med over 6800 besvarelser), og resultatet var som tidligere nævnt helt entydigt, og med vores medlemsdemografi (80 % over 60 år) er der ingen plausible argumenter for, at der skulle være sket nogen form for holdningsændring i forhold til bladet. Du skal også huske på, at det langt fra er alle vore medlemmer, der er i stand til eller ønsker at bruge tid foran en computer. Ydermere kan vi se på vores trafik på bridge.dk, hvor mange der læser bladet på nettet, og de tal bakker op om resultatet af medlemsundersøgelsen.

Alene reaktionerne som følge af dit forslag illustrerer det, som vi også oplever i sekretariatet: Medlemmerne er glade for deres trykte blad, og det vil vi ikke tage fra dem.

Med venlig hilsen

Christina Lund Madsen

Redaktør Dansk Bridge

 

Svar
 

Kontingentforhøjelser er altid upopulære, men jeg synes DBF bør sætte betalingen  op med 50 kr pr år og øremærke ekstraindtægten til IT investeringer, så bridgecentralen kan udvikles/erstattes og vi kan få en app.👍

Svar
 

jeg modtog i går en mail fra Charlotte med et spørgsmål om, hvordan skal Dansk Bridge komme ud til medlemmerne fremover,nu er det så igen aktuelt at drøfte i dette forum om Dansk Bridge skal være digital.

hilsen 

Ole.R

Svar
 

Behøver vi virkelig have den pseudodebat igen?

Fakta:
1) Gennemsnitsalderen i DBf er omkring 65 år
2) 40 % (ja, det er mange) af danskere over 60 år har aldrig sendt en e-mail.

Ja, tallene er et par år (3-4) gamle; men tendensen synes klar: En meget stor andel af DBf's medlemmer vil ikke have glæde af en digital udgave af Dansk Bridge (som jo i øvrigt allerede findes - givetvis til stor glæde for diverse it-freaks).

Og ja, jeg ved det handler om penge, ikke om service.
Den prioritering er jo ganske almindelig i vort fattige land.

kh Bio

Svar
 

Er det administrativt muligt at lave en løsning, hvor medlemmer kan fravælge medlemsbladet i den trykte version?

 

Giver det nogen økonomisk gevinst?

 

/Otto

 

Svar
 

Hej

 

Personligt er jeg totalt ligeglad med at læse referater af de samme spilleres spil igen og igen.  Det kan jeg jo se på BBO og vi har vel alle set et smukt slutspil.

 

Holder af meld med ekspertene og ABC og lignende.  Men bladet gider jeg ikke læse og i det nye format kan jeg alligevel ikke skelne mellem symbolderne på grund af mine svage øjne.

 

Selv har jeg fået forbud mod at sende artikler til bladet, da redaktøren ikke kan lide min person, hvilket jeg respekterer.

 

Personligt er jeg totalt ligeglad om jeg skal betale 40 kr mere.  Men gaaab jeg er træt af bladet og det er mig ligegyldigt.

 

Venlig hilsen Super_F

Svar
 

Hej Sune,

Jeg ønsker ikke at modtage artikler til bladet af dig længere, da du:

1. lægger mails skrevet af mig offentligt ud på debatten, fordi jeg ikke synes, det er relevant at bringe et spil fra en klubaften, hvor I spillede de samme fordelinger som tre uger forinden. Et synspunkt, som Debattens deltagere i øvrigt delte. 

2. ikke holder dig til sandheden, når du fx skriver, at jeg ikke kan lide din person. Jeg kender dig ikke og har ingen holdning til dig, ej heller sagt noget om din personlighed. 

3. anklager mig for kun at skrive om mine venner, efter jeg på facebook efterlyste spil fra 2. eller 3. division (netop fordi vi kan se 1. division på BBO og læse om dem i Ducks Dagbog) for at få input fra andre. 

4. du allerede en gang har bidraget med, hvad jeg synes blev en fin artikel, hvor du både fik skrevet om dig selv og andre og fik flere billeder med (også af dig selv), og jeg bliver som redaktør ofte bebrejdet, at jeg bringer "de samme spilleres spil igen og igen" så hvis jeg bringer et spil med dig hver gang, du har vundet en doblet kontrakt på en klubaften (fordi du ellers vil udstille mig offentligt) så er der måske nogen, der tror, at vi er venner. 

 

Mht. den fremtidige distribution af bladet, som er udgangspunktet for debatten, så er min holdning som redaktør uændret. Ud fra mit kendskab til læserne og på baggrund af omtalte medlemsundersøgelse, som jeg var med til at gennemføre, så vil det vække ramaskrig at afskaffe det trykte blad. 

 

Med venlig hilsen

Christina Lund Madsen

(Redaktør for Dansk Bridge, men selvstændig, og ingen af mine udtalelser er på vegne af DBf, men i forsvar af min person)

 

PS: Nu kan jeg se, at du mens jeg har skrevet dette indlæg har redigeret dit opslag og slettet den del, hvor der står, du er træt af redaktøren. 

Svar
 

Fasthold den trykte version andet ville være gak gak.

Send gerne bladet ud til klubberne således at hver medlem selv er ansvarlig for at tage et blad med hjem. Der kunne medsendes lidt ekstra eksemplare således at man er helt sikker på at alle får et blad.

 

Kim Nielsen

klarup

 

 

Svar
1 2
 

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn