Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Aflysning af turneringer

Aflysning af turneringer

emailnotifikationer
 
 

Jeg har med stor skuffelse i dag måtte erfare at alle officielle forbundsturneringer er aflyst for i år. Det er godt nok ærgerligt og for mig at se uforståeligt. 

Som jeg har forstået det, har TUK og hovedbestyrelsen ventet med at træffe beslutningen om gennemførelse af forbundsturneringerne indtil man fik erfaringerne med fra sidste weekends observationsturnering. Derfra var der udelukkende gode erfaringer, og så vælger man at aflyse alt, med henvisning til at der ikke er weekender nok. Så skulle man måske have lagt beslutningsprocessen på et tidligere tidspunkt, og ikke når det var for sent?

jeg synes det er virkelig ærgerligt at man vælger at aflyse, i stedet for at prøve at finde de bedst mulige måde at afvikle vores turneringer på. Det kan da ikke nytte noget, at man ikke vil gøre noget, bare fordi det ikke er muligt at gøre det på samme måde som det er blevet gjort de sidste 25 år.

Et af argumenterne lyder “det er heller ikke hensigtsmæssigt at spille turneringerne online på eksempelvis RealBridge, da der også i dette tilfælde vil mangle ledige weekender” . 

Det er hensigtsmæssigt. Det fandt vi ud af i sidste weekend, og vi har ikke andet end ledige weekender. Der er ingen arrangementer i kalenderen.

Jeg er godt klar over at det nok ikke bliver anderledes, men jeg er godt nok rystet over at man mener at den bedste løsning for bridgen, er at aflyse bridgen. 

Svar

Svar

 
 
 

100% enig med Rico - og ved ligeledes at beslutningen ikke bliver anderledes pba. vores indlæg

Jeg har dog behov for at pointere at begrundelserne anført i brevet til holdkaptajnerne er bemærkselsværdige

- At der ikke er weekender til rådighed pga. at folk har en tætpakket kalender - ?

- At man ikke (som spiller) på forhånd kendte præmiserne for en alternativ afvikling af turneringerne.

I den forbindelse kan det ikke være præmissen, at der kunne opstå aflysninger eller begrænsninger pga. Corona der var ukendt - disse må være kendt af både spillere og forbund. Og at disse begrænsinger skulle håndteres må alle også have været klar over - dette så vi et eksempel på allerede i den afviklede weekend, hvor vi spillede med ekstra skærme og på flere lokationer.

At man ikke vidste at turneringen ville kunne blive afviket virtuelt er selvfølgelig korrekt. Men som med så meget andet har tilpasningen til Corona udviklet nye løsninger, som vi gladeligt tager i brug i alle mulige sammenhænge.

Og en sådan udvikling har vi heldigvis også fået inden for bridgen i form af Realbridge, som gør at forbundsturneringer ville kunne afvikles med et rimeligt sportsligt udbytte.

Ved godt at en del spillere er stærkt skeptiske over for nye muligheder - og helst vil gøre som vi plejer - det vil jeg faktisk også. Men har svært ved at forestille mig at der ville vælte ind med afbud til forbundsturneringerne, hvis man havde afviklet disse virtuelt.

Kim

 

Svar
 

Små slag drenge . Det er jo ikke sådan at TUK har besluttet at der ikke skal spilles bridge ! De har bare sagt at det bliver under en anden form ! Giv dem nu en chance i denne svære tid at navigere i !

Hilsen Klaus Adamsen 

Ps . Og heldigvis går livet videre .

Svar
 

Enig i at livet går videre - og at TUK arbejder på højtryk for at finde løsninger så vi kan få "tæsket" nogle kort.

Men det er vel ok at mene at beslutningerne er præget af en vis konservatisme  - og at jeg gerne havde set at TUK var mere modige end de har været i dette tilfælde. 

Kim

Svar
 

Jeg forstår godt de manges frustrationer ang. TUK's og HB's beslutning. Men jeg er meget enig heri. Lad os tage imod de muligheder, som DBF tilbyder på BBO og Real Bridge.

Mvh

Knud-Aage

😇

Svar
 

Selfølgelig Kim ! Det var ikke ment negativt fra min side . Kh Klaus

Svar
 

Enig med Rico og Kim. Jeg havde håbet på en fortsættelse af den gode, løsningsorienterede tilgang fra tidligere.

Hovedargumentet mod Realbridge synes at have været, at det ikke var annonceret på forhånd. Hvilket det bliver fra næste sæson, hvor man så antageligt ville have spillet på Realbridge ved tilsvarende omstændigheder. Jeg synes ikke, det er så tungtvejende et argument af de grunde, Kim er inde på. Alle vidste der var corona, da der blev tilmeldt hold i slut august.

Havde man accepteret Realbridge, kunne man have fastlagt et program nu, som gjaldt uanset om det måtte blive Realbridge eller face-to-face de pågældende tidspunkter.

Divisionsturneringens sidste 8 kampe kunne eksempelvis - hvis ikke andet - have været afviklet i den planlagte sidste weekend i marts + slutspilsweekenden med et reduceret spilantal på 30 pr. kamp. 4 kampe på en weekend. Optimalt: Nej. Bedre end en aflysning: Ja.

Jeg savner i øvrigt lidt en begrundelse for at annullere de spillede kampes resultater. Det er de samme hold, der er spilleberettigede, når vi starter igen. Man kunne lade transfervinduet være åbent til sensommeren og herefter fortsætte hvor vi slap. Det ville desuden give større sikkerhed for 21/22 sæsonen, hvis der kun var 3 ordinære divisionsweekender, da der så uden videre var råd til en enkelt aflysning undervejs.

Mvh Michael

Svar
 

Stor ros til DBf og TUK for at træffe en modig beslutning.
Der er gode argumenter for beslutningen, og der er gode argumenter for en helt anden beslutning. Det er hverken sort eller hvidt.
Uanset hvilken beslutning der var blevet truffet, ville man  blive kritiseret for ikke at have truffet en anden beslutning.
Jeg har stor tro på, at DBf og TUK har truffet en velovervejet beslutning, lad os nu bakke op om den, uanset om vi er enige eller havde foretrukket en anden beslutning. Vi bakker op ved at skabe god stemning og deltage i de alternative bridgemuligheder, der helt sikkert vil blive udbudt på online platformer.
Dbh Otto (som ellers var kommet godt fra start i divisionsturneringen)
 

Svar
 

100 % enig med Rico og øvrige der mener at vi bør afvikle de resterende 8 divisionskampe på Realbridge. 

 

Måske TUK skulle sende en rundsprøge til divisionsholdene med anmodning om hurtigt svar på hvorvidt holdene er indstillet på at afvikle de resterende 8 kampe på Realbridge. Og så lade flertallet bestemme.

 

Som er det ser ud for mig lige nu, er det ikke flertallet der bestemmer, men nogle få. 

 

mvh

Jens Ove Henneberg

Svar
 

Synes rigtig godt om sidste halvdel af Askgaards indlæg.

 

Kan man i øvrigt se udmeldingen et sted her på siden?

 

Jeg havde håbet på at sæsonen kunne afsluttes ved rigtige borde, evt uden slutspil hvis der ikke var weekends nok.

 

Regnede med at der kom udmelding kort efter 28. feb.

 

Havde ikke troet på aflysning, så dog meget hellere Realbridge, selv om jeg ikke ligefrem er IT-nørd....

 

Bedste hilsner Mads

Svar
 

Divisionsturnering / Real Bridge - "go for it"

Svar
 

Jeg spillede klubhold d.24.-25.okt live. Alle vidste, at om mandagen var det slut med spille live (forsamlingsforbuddet blev sat ned til ti personer).

Hvad er der sket siden da?

I går d. 11. feb. aflyses alle divisioner. Hvilke muligheder, der er gået tabt de sidste 3,5 måned!
Ærgerligt, at vi er 3,5 måned henne (efter nedlukningen) inden der tages beslutninger.

Ja, min kalender har da ikke været overbooket :) 

Anita

Svar
 

Jeg synes, det er den rigtige beslutning.

 

Men hensyn til forslaget om at spørge kaptajnerne, så skal det lige huskes, at afvikling af åben division medfører afvikling af kreds- og distriktsholdturneringer.

 

Hilsen Charlotte 

Svar
 

Er helt enig med Rico, Kim og Michael, Anita, J.O.,  m.fl. Hvorfor aflyse divisionen helt i indeværende sæson, når der nu foreligger udmærkede muligheder for at afvikle den online på Realbridge? Hvorfor ikke spørge holdene om de kunne være interesseret i at afvikle kampene på Realbridge?  Og hvorfor ovenikøbet annullere resultatet af første divisionsweekend? Kan den ikke blive videreført til næste sæson? Det virker mærkeligt at vi skal betale for at have spillet den weekend, men ikke kan tage resultatet af spillet med videre til en eventuel næste sæson.

 Jeg er også noget bekymret for det momentum vi - og bridgen går glip af. Corona-virussen er kommet for at blive. Den vil også eksistere til efteråret - måske i andre mutationer. Så vi må tilpasse os til den situation og kan lige så godt gøre det nu.


Rigtigt mange klubber afholder med succes deres turneringer på Realbridge, vi har lige holdt landsholdsobservationsturnering her - et glimrende arrangement med 112 spil over en weekend, og såvel holdturneringer som parturneringer afvikles meget fint her.

Jeg er med på at DBF og TUK gør et stort og svært arbejde i en svær tid men jeg tror også det er vigtigt at handle hurtigt. Hvis vi aflyser bridgen, dør den, makkerpar mister modet og motivationen - og bliver dårligere til at spille, fordi de ikke får spillet i mangel af livebridge. Vi må se muligheder i de nye ting, i stedet for begrænsninger.

 

Vh Lone 

 

Svar
 

DBf ogTUK valgte den nemmeste- og bedste løsning. Der kan siges for og imod, men. Tror  iøvrigt , at Forbundet tænker mere på den almindelige klubspiller end på landsholdene, åben division, dame division og seniorhold . Det gør de klogt i, hvis vi skal bevare bare nogenlunde det antal medlemmer, der er i dag. De omtalte grupper af elitespillere udgør under 3% af samtlige medlemmer, viser en hurtig hovedregning. Der er ingen grund til at tro, at disse spillere ikke skal klare sig fremover, slet ikke. Nej bekymringen ligger omkring de resterende ca 97%.  Og til slut ang spil på nettet: Spiller selv gerne med venner og bekendte, men så længe sikkerheden er så ringe mht fusk, ja så vil jeg bare citere een af de bedste amerikanske spillere : ""Foreløbig er den slags spil en joke". Derfor kan det da være en udmærket oplevelse, men kan ikke li tanken i en seriøs turnering .

mvh, Brok.

 

Svar
 

Jamen Erik

 

Der er da ingen der snyder i Danmark. Vi er Guds udvalgte, rene i hjertet. Den slags fikumdik ser vi kun i de varme lande; og nåja i Norge, England og USA og en masse andre steder. Men ikke her!!

 

Hvis man alligevel bekymrer sig om snyd, er det da åbenlyst at man bør benytte RealBridge. Jeg vil ikke påstå snyd er umulig her, men mulighederne er formentligt mindre end i F2F-bridge.

 

Efter denne sidebemærkning: tilbage til trådens indhold. Jeg undrer mig over, at i lande - som det hedder - vi normalt sammenligner os med, er der ikke de store problemer med at afvikle sanktionerede onlineturneringer på mange forskellige niveauer.

 

Gert Villumsen

 

 

Svar
1 2 3
 

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn