Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » DBf turneringer på RealBridge

DBf turneringer på RealBridge

emailnotifikationer
 
 

En sted i en under-underrubrik på dette site kan man læse:

"Dbf på RealBridge

DBf er også i gang med at se på, hvordan der kan skabes turneringer på RealBridge i regi af DBf. Følg med her på siden for nyt omkring dette." 

 

DBf synes at have haft stor succes med sine DD-turneringer på BBO. Men jeg vil kraftig frarråde, at HB beslutter sig for at gentage modellen på RealBridge.

 

BBO er fra starten tænkt som et sted, hvor man som enkeltperson kan møde op og spille. I den kontekst har det været nyttigt, at DBf har udbudt turneringer, og klubber har forsøgt at samle sine medlemmer til fælles spil.

 

RealBridge er fra starten tænkt som et sted for en virtuel klub. Mange klubber og distrikter har allerede sikret sig adgang til lokaler i dette webhotel. Alle der gerne vil spille på Realbridge kan uden besvær finde en virtuel naboklub eller et distrikt der udbyder turneringer.

 

Derfor bør DBf (HB?) nøje overveje, hvordan de turneringer forbundet har tænkt sig at udbyde, tilføjer ekstra værdi for forbundets medlemmer og ikke bare bliver en konkurrent til de eksisterende udbud.

 

Gert Villumsen

Svar

Svar

 
 
 

En meget relevant diskussion du starter her Gert, og umiddelbart lyder det plausibelt at antage, at RealBridge vil være en faktor, der får antallet af deltagere i Danish Dynamite til at falde - og dermed, at DBfs store succes med Danish Dynamite siden marts, nu kan risikere at blive presset af RealBridge aktiviteterne.

Hvad siger så fakta om dét?

Jeg var med til at arrangere den første større introduktionsturnering til RealBridge den 5. januar 2021, og har sidenhen været med til at afholde introduktionskurser i så godt som hver weekend for alle interesserede klubber og individer.

Jeg har ikke tal på hvor mange dansk bridgeklubber, der er kommet i gang med RealBridge, men jeg var assistent hos Birgitte Thunbo og Kirsten Rask i torsdags, da de arrangerede den hidtil største RealBridge turnering i Danmark indtil nu med 64 par, der spillede 27 spil. Samtidigt ved jeg, at der var flere klubber og byer, der arrangerede andre velbesøgte RealBridge turneringer samme aften (Aarhus, Odense, København osv). 

 

MEN har dét her RealBridge så fået antallet af deltagere i Danish Dynamite til at falde?

 

Jeg har kigget på deltagerantallet i Danish Dynamite kl. 20.00 turneringerne i perioden fra 5. januar 2021 til og med 11. februar 2021. 

I periode fra 5. januar 2021 til 11. februar 2021 har gennemsnittet været på 82,05 par pr aften.

I perioden fra 1. februar til 11. februar har gennemsnittet været på 82.36 par.

 

De data synes jeg tyder på, at deltagerantallet i Danish Dynamite kl. 20.00 på BBO ikke har været påvirket af den opstart af RealBridge turneringer i mange klubber i Danmark. Ja, jeg ved godt dataene er begrænsede - men det er nu engang rå gennemsnit i perioden med faktuelle data for kl. 20.00 turneringerne.

 

Så derfor er det i mine øjne ikke helt sikkert (endnu ihvertfald), at der er tale om direkte konkurrence. Man kunne vel godt forestille sig, at BBO-formen tiltaler én type bridgespillere, og RealBridge tiltaler en anden type bridgespillere og ja, der er også en fællesmængde, men det sparsomme datagrundlag viser indtil nu, at der måske har været et latent marked, der nu er blevet "vækket".

 

Derfor er det klart min holdning, at det ene så sandelig ikke udelukker det andet - og jeg mener DBf skal gå aktivt ind på begge platforme, og aktivt sørge for, at flest mulige får mulighed for at få dækket et behov for at spille bridge. Om noget skal ske i klubregi eller i DBf sekretariatsregi, dét er et strategisk spørgsmål - men at DBf skal understøtte begge dele, dét synes jeg ikke står til diskussion. Der er mange, der synes BBO er klart at foretrække, og der er andre, der måske foretrækker RealBridge - men samlet set vil begge dele give et større antal spillere -- dét vil jeg vædde på :) 

Svar
 

RealBridge - BBO - Begge dele...

RealBridge må for mit vedkommende meget gerne udvikles - Det har.. igen for mit vedkommende givet en ny dimension at kunne spille turnering på denne måde.
Desværre.... flere klubber som er kommet på RealBridge tilbyder kun til egne medlemmer.
Synd og skam... synes jeg, da det ellers måske kan medvirke til en form for samspil, samarbejde mellem klubberne.

Omvendt kan BBO endnu tilbyde mere og andet end det ovennævnte.
På BBO kan der fint og godt spilles med makker(e) fra andre klubber.....Super
Lige så kan der oprettes forskelligt... f.eks privat holdturnering m.v.



 

Svar
Stemmer på dette indlæg1
 

Hej Jan

 

jeg kan nu se, at mit budskab let kan misforstås. Min sidste sætning burde have være formuleret:

"...og ikke bare bliver en konkurrent til de eksisterende udbud af RealBridgeturneringer i klubber og distrikter."

 

BBO og RealBridge er to forskellige platforme, med hver deres fordele og ulemper. DD-turneringer bliver nok ikke synderligt påvirket mht. deltagerantal af, at der kommer en anden platform.

 

Min bekymring går på, at DBf arrangerer RealBridge-turneringer, der ligner DD. Jeg har svært ved at se, at de skulle tilfører værdi til medlemmerne når man betænker hvad der er muligheder. Derimod vil det være helt fint at DBf bruger ressourcer på at arrangerer nogle åbne online-DMs, som nævnt i beslutningen om at aflyse divisionsturneringen. 

 

Gert Villumsen

Svar
 

Hej Susanne

 

du er velkommen i BK Nord (www.bknord.dk) mandag kl. 19, onsdag kl. 19 og søndag kl. 14 med eller uden makker.

 

Gert Villumsen

Svar
 

Mange tak Gert Villumsen - det er noteret.

Dejligt med responsen :-)

 

Svar
 

Det du spørger om der Susanne, dét viser måske hvad der kunne skabe værdi for alle bridgegale :)

 

I det sidste nummer af Dansk Bridge før sommeren sætter ind, der er der altid en oversigt over Åbent Huse i sommerDanmark. 

 

Jeg tror det kunne være rigtigt godt, hvis man fik udarbejdet en oversigt over de "åbne turneringer" for DBfs medlemmer man havde på diverse virtuelle platforme (RealBridge og BBO og hvad ellers der findes). Så man netop ikke skal sidde selv og ærgre sig over, at man ikke kan finde et sted at spille når behovet opstår. Dét kunne være udarbejdelse af en sådan liste, og publisere det på DBfs hjemmeside ville gøre mulighederne for at spille bridge i den her nedlukningstid MEGET LETTERE. Det er jo dét alle ønsker, er det ikke?

Svar
 

Jan Nielsen :
Det vil være supergodt med en sådan liste fra DBf.
Dog, vel at mærke opdateres jævnligt for at ha`, bevare værdien i denne periode, hvor flere kommer på RealBridge.

I denne nedlukningsperiode hvor vi ikkke har kunnet mødes, spille fysisk bridge......
Mon ikke , - midt i det trælse, har skabt, medvirket til at der er blev tænkt tanker, tænkes tanker omkring vores bridge ?
Tanker som er brugt, bruges konstruktivt rundt omkring - skabt, skaber en udvikling til glæde for de fleste.

Jan, du nævnte den netop afviklede turnering i Distrikt Nordsjælland.
Den deltog jeg i, sammen med en makker ;-)  Det var rigtig godt, velfungerende,  JA tak... mere af det :-)
 

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn