Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Artikel bibliotek med fokus på artikler om system.

Artikel bibliotek med fokus på artikler om system.

emailnotifikationer
 
 

Jeg har et forslag til DBF.

Der skrives mange fremragende systemrelaterede artikler i Dansk Bridge, disse burde være tilgængelig for DBF's medlemmer i al fremtid uden at man nødvendigvis skal hen og læse samtlige årgange af Dansk Bridge igennem

De kan arkiveres i en eller anden form for Database hvor man kan fritekst søge i artiklerne. Artiklerne er således hurtigt til gængelige for eksisterende og nye makkerskaber, til gavn for inspiration og opbygningen af systemer.

Kvaliteten af artiklerne retfærdiggør en sådan database!

Man kan betragte det som en slags "Systemer og Konventioner! der konstant får tilføjet nyt stof!

Det vil være value for money for DBF's medlemmer.

Jesper.

 

 

Svar

Svar

 
 
 

Det var dog et aldeles forrygende forslag Jesper. Jeg er helt enig i, at det ville være lækkert!

De seneste årgange af Dansk Bridge er vel elektronisk tilgængelige i PDF-format - så det må være relativt enkelt at lave en sådan database.

Svar
 

Hej Jesper
Nogle forslag er simpelthen bare i en klasse for sig selv, dette er et af dem. Jo før jo bedre, især når nogle af artiklerne går over flere numre og vi ikke alle har numrene liggende i rækkefølge.

kim nielsen
Klarup

 

 

Svar
 

Jeg er helt enig. Jeg ville fornylig gerne finde den artikel som jeg ved er skrevet om Formel 7 konventionen, men måtte give op. En søgemulighed ville være fantastisk.

Svar
 

 Helt enig. Jeg har selv haft besvær at finde en lille notits, jeg skrev i 2008 om JACOLL. - Er nu fundet !

Der findes sikkert allerede masser af færdigstrikkede og søgbare databasesystemer på markedet.

Men "udfyldningen" bør vel ikke bare være en ny opgave for sekretariatet ?. - Hvad med en "Crowd"-indsats.

Peter

 

Svar
 



Jeg synes idéen er rigtig god, og vi har i sekretariatet tidligere talt, om at det også ville være godt med et elektronisk opslagsværk hvor man også kunne læse om diverse konventioner.
Det vil kræve rigtig mange timers arbejde, og måske også nogle penge for at finde en løsning der er tilfredsstillende for alle vores medlemmer.

Hvis nogen har tid, lyst og evner til at deltage i arbejdet er man velkommen til at kontakte mig på jacob@bridge.dk Så vil jeg prøve at samle trådende.

Jacob Kehl

 

Svar
 

Det ville være rigtig dejligt at få et sådant digitalt opslagsværk. Men det er et kæmpearbejde at etablere. Desuden skal man nok lige checke eventuelle ophavsretsproblemer ved den form for offentliggørelse.

Dansk Bridge ligger allerede på DBFs hjemmeside i en pdf-udgave, men det er ikke muligt at søge efter noget specielt som fx Formel 7 i den samling. En indholdsfortegnelse ville allerede være et stort skridt fremad, men selv det vil kræve en betydelig arbejdsindsats. For en indholdsfortegnelse giver ikke altid den bedste indgang til hvad det handler om, hvis det bare er pr. overskrift. Overskriften indeholder næppe altid konventionens navn eller indhold. Og ofte er der flere navne (Transfer/Overføring). Der er kort sagt ikke så få ting der skal gennemtænkes før man kaster sig ud i et stort projekt. Jeg tør slet ikke tænke på alle de timer jeg har brugt på konventionsoversigten på http://bridge.kromann.info bare på krydsreferencer mellem forskellige navne, henvisninger fra en konvention til en anden o.l., som er nødvendigt hvis en oversigt skal være brugbar.

Mvh Kromann

Svar
 

Jeg synes sådan set ikke jeg har brug for et opslagsværk.

Jeg ville være tilfreds med en søgemulighed i de gamle bridgeblade.

Jeg ved ikke om det er muligt at søge på ord i PDF - filer.

 

 

Svar
 

Hej Kim

Du kan godt søge i et pdf-dokument, men du skal have det åbnet først. Det vil sige, at du skal vide i hvilket nummer af Dansk Bridge den konvention du eftersøger er omtalt. Og konventionsnavnet indgår ikke altid i artikeloverskriften.

Et eksempel: Jacob Røn skrev i 2010 fire gode artikler om majorstøtter i serien Konventioner og meldeteknik. Her er der bla.a. en omtale af Bekkasin 2ut. Men Bekkasin indgår ikke i overskriften, så for at gøre et index bare nogenlunde brugeligt skal nogen altså finkæmme den artikel og finde frem til at den bla.a. omhandler Bekkasin og derefter under opslagsordet "Bekkasin" tilføje en henvisning til "Dansk Bridge nr 689, juli 2010 s. 17f.".

Jeg prøver ingenlunde at tale projektet ned i kulkælderen, jeg synes bare man skal være realistisk med hensyn til dets omfang.

Mvh

Kromann

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn