Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » RE: Forsamlingsloft ifm. genåbning

RE: Forsamlingsloft ifm. genåbning

emailnotifikationer
 
 

Hejsa

Er der noget vi har misforstået?

Vi her i Vejle BridgeCenter læser genåbningsaftalens del, hvor der er en gradvis ændring i forsamlingsloftet, som det ikke kun gælder private sammenkomster, men også bridge i vor klub. Ingen steder står nævnt, at det kun gælder private forsamlinger.

Dvs. fra på onsdag må der samles 10 personer, fra 6/5 må der samles 25, fra 21/5 må der samles 50 og fra 11/6 må der samles 100 og fra 1/8 fjernes forsamlingsloftet fuldstændig.

Det er det samme forsamlingsloft der omtales, der gjorde, at vi før den totale nedlukning kun kunne være 50 til bridge.

Må jeg godt spørge om, hvor DBf får den opfattelse fra, at vi indgår i den pulje, der hedder indendørs idræt over 70 år med coronapas. Som der henføres til i det. der står på forsiden af hjemmesiden.

Vi mødes i dag i vor bestyrelse med henblik på, at åbne op for åbne huse efter 21/5, og vil bekendtgøre det overfor vores medlemmer så hurtigt som muligt.  

Hurtig respons fra nogen, der ved noget, udbedes

Tak

Otto Dahl

Svar

Svar

 
 
 

@Jan

 
Tror det var en tidligere amerikansk præsident, der belærte statsministeren om, at "absurd" ikke er et pænt prædikat, og at "skyde på politikere" er nok også et udsagn, der kan gives andre fortolkninger end dem, du formentligt har haft.
 
Du bevæger dig faretruende nær på brud af straffelovens §121 og fordobling - i værste fald firedobling - af straf jf. den nye §81d i samme lov. Men det går jo nok for, vi er vel kun en 20-30 stykker, som kikker ind her på kanalen. Winking Smiley
 

Men med den nidkærhed reglerne pt håndhæves fsva. diverse udskænkningssteder herunder sportsklubber, vil det nok være risikabelt at udfordre de gældende fortolkninger for at afholde et åbent hus.

bh

Johan

Svar
 

Hej Sus og Jan.

Det undrer mig I er i tvivl om, at jeg virkelig værdsætter både sekretariat og for den sags skyld HB, og at jeg meget sjældent kritiserer deres arbejde. Jeg har nu læst mit sidste indlæg igennem igen og jeg har ikke på noget tidspunkt kritiseret sekretariatet i det indlæg! De gør efter min mening et rigtig flot stykke arbejde!

 

Jeg kunne bare ikke, Ligesom Otto, fortolke skivelsen anderledes end at vi  måtte samles som der står under det afsnit, hvor forsamlingsforbuddet forhøjes. Det er jo ikke sekretariatets skyld at jeg ikke kan læse på samme måde som Kulturministeriet.

Svar
 

Jeg er ked af det, men jeg er bange for at I læser aftalen af 15. april som fanden læser biblen!

Sagen er, at aftalen ikke fremrykker genåbningen af fritidsaktiviteter, I skal tilbage til rammeaftalen af 22. marts. Her står der på side 4, at resterende idræts-, fritids- og foreningsaktiviteter, som ikke er åbnet i forrigefaser genåbner fra 21. maj. Det betyder desværre, at vores lokaler ikke er åbne for aktivitet medmindre det er konkret beskrevet. Derfor gælder hævelsen af forsamlingsforbuddet heller ikke. 

Det er derfor at den mystiske bestemmelse om de 70 år dukker op, fordi det er konkret aftalt den. 15. april.

Men der står også i rammeaftalen side 4, at indendørsidræt for voksne over 18 år åbner - med coronapas - fra den 6. maj. Så hvis bridge fortolkes som idræt bør vi kunne åbne med 25 fra den 6. maj. 

Vi skal derfor  nok være glade for at Kulturministeriet har defineret bridge som idræt!!!

 

'

Svar
 

@Johan. Du har fuldstændigt ret - jeg vil moderere sprogbrugen :)

@Poul Bo. Jeg havde nu ingen intention om, at du skulle opfatte mit indlæg som udtryk for, at du kritiserede sekretariatet. Jeg synes blot, at den fortolkning du og Otto lavede af aftaleteksten gav mig en tanke om, at I ikke tog Charlottes fortælling om reglerne hun havde fået orientering om af kulturministeren for gode varer. Det er jo klart, at dét Charlotte skriver og dét der står i aftaleteksten er fuldstændigt overensstemmende, hvilket også @Orla skriver. ds

Nå men jeg beklager, hvis kommentarer her tages ilde op og opfattes som personangreb. Jeg forsøgte nu altså blot at fremføre faktuelle fakta - og krydrede det med min egen personlige holdning om det absurde i aftaleteksten. Beklager, hvis det har ramt nogen - det var med sikkerhed ikke intentionen. 

Svar
 

Kære Alle

Tror I overhovedet, at kulturminister Joy Mogensen har fattet, hvad problematikken denne gang handler om?

I så fald er det da første gang i hendes embedsperiode, at det er sket:-)

VH

Frederik Mørk 

Svar
 

Se her: Krav om at holde lokaler lukkede for offentligheden (kum.dk)

Jeg kan tilslutte mig kritikken af, at Kulturministreriet ikke har fokus på indendørs sport og måske heller ikke forstår omfanget i Danmark af denne for aldersgrupper ældre end børn, siden KM gør så lidt ud af at forklare reglerne, men de står faktisk i ovennævnte vejledning - fundet som en henvisning fra den vejledning, som står i KMs officielle retningslinjer, som direktøren har udsendt til klubberne.

I uddybningens hovedafsnit står, at klublokaler er omfattet af det lille forsamlingsforbud uanset deres ejerskab, og at adgangsbegrænsning for en lukket kreds af personer ikke har betydning. Det betyder, at bridgeklubbers spillesteder er omfattet, og dette er ikke blevet ændret siden 21. januar 2021.

70 års-reglen og krav om coronapas har ikke sammenhæng med denne uddybning; de regler indgår i anden sammenhæng, men de to regler tilsammen skal fortsat respekteres af bridgeklubberne.

Svar
 

Hej Ole Randrup

Ifølge nyhedsbrevet er afstand på 1 m kun en anbefling og ikke et krav, som jeg troede:

Det anbefales at holde 1 meters afstand og gerne 2 meter hvor muligt. Afstand vurderes fra næse til næse, og derfor kan man måle fra midten af stolesæderne og ikke fra armlæn til armlæn. 

 

Svar
 

Hej Ib 

Tak for svar, så nu må jeg komme tæt på min makker hvis vi ikke er mere end 10 personer på et afgrænset område og jeg har mit coronapas med 👍 da jeg er over 70 år.

hilsen 

Ole Randrup

Svar
 

Jeg har lige 2 ekstra spørgsmål

1. Må man benyttet bridgelokalet til bestyrelsesmøde? -hvor mange må vi i så fald være samlet? Lokalet er jo en idrætsfacilitet, og den skal jo holdes lukket...medmindre man er 70 og har et coronapas.....

hvornår kommer der en Update på disse regler.....?

Svar
 

Må man benytte bridgelokalet til afholdelse af bestyrelsesmøde? Det hedder følgende i Kulturministeriets retningslinjer:

 

”Lokaler, hvor der udøves idræts-, forenings- og fritidsaktiviteter, skal holdes lukkede for offentligheden. Det gælder blandt andet idrætshaller, svømmehaller, trænings- og fitnesscentre, foreningslokaler mv. Der gælder dog en undtagelse fra kravet om at holde disse lokaler lukkede for forenings- og idrætsaktiviteter i organiseret regi for børn og unge under 18 år samt personer på 18 år og derover, hvis tilstedeværelse er nødvendig for en forsvarlig afholdelse af aktiviteterne. Desuden må lokalerne holdes åbne for idrætsaktiviteter i organiseret regi for personer på 70 år og derover”.

 

Man kan således ikke holde bestyrelsesmøde i sine bridgelokaler, men man kan mødes til et møde i privat regi.

Mht.  en update så venter vi pt, på to afklaringer:

 

  1. Vi afventer en konkret politisk udmøntning på den del af genåbningen, der skal træde i kraft med virkning den 6. maj 2021, hvor det lille forsamlingsforbud forbud sættes til 25. personer. Her har vi et positivt håb om, at vi kan få lov at spille bridge uden et alderskriterium men med coronapas.

 

  1. Vi afventer derudover den politiske aftale på baggrund af Ekspertgruppens anbefalinger, (offentliggjort i fredags) om større forsamlinger (arrangørforsamlingsforbuddet) bl.a. mhp. om der kan afholdes bridgefestival.

Ovenstående er også lagt på vores corona-update på hjemmesiden.

 

Med venlig hilsen

Charlotte Fuglsang,

direktør, DBf.

Svar
 

Er en bestyrelse = offenligheden. Må bestyrelsen mødes for at vedligeholde/rengøre lokaler, se til køleskabe, opdatere computere der har stået ubrugte frem i lang tid (skal nok give problemer med opdateringer mv.). DBF læser reglerne for stramt.

med venlig hilsen

Jørgen M

Svar
 

Naturligvis er et bestyrelsesmøde "lukket for offentligheden". 
Jeg gad nok se den dommer, der ville tolke den bekendtgørelse anderledes.

Svar
 

Jeg føler mig overbevist om at det ikke handler om hvorvidt bestyrelsesmøder er offentlige eller ikke.

Det handler om at "Det Offentlige", d.v.s.kommuner og andre myndigheder ikke må tillade at borgerne -"det offentlgie" benytter disse.

m.v.h.

Visti Christensen

Svar
1 2
 

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn