Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » RE: Kulørsvigt

RE: Kulørsvigt

emailnotifikationer
 
 

3 ud af 5 borde melder 3 ut og får 10 stik. Men ved et af bordene kniber spilføre dybt og v svigter kulør, hvorefter de kommer ind på kør 10 og tager 4 ruderstik. Dommen bliver at ø/v skal afgive 2 stik og derved ender på 10 som det er sket ved de andre borde. men hvis øst havde bekendt klør, havde n/s fået 11 stik, som så havde været en top. skasl men i denne situation tildele 3 stik til spilfører ?

Øst-
 EK2
 K2
 972
 EKDB6
 
 5
 DBT84
 K863
 T54
 DT987
 9
 EBT54
 92
 
 B643
 E7653
 D
 873
 
Svar

Svar

 
 
 
Svar
 

Ja, det skal man. §64C1 siger at TL efter en automatisk rettelse skal vurdere om den er retfærdig eller om der ville være opnået et bedre resultat uden kulørsvigten. Den ikke-fejlende side skal have det bedste af de to alternativer.

Svar
Stemmer på dette indlæg1
 

Ruben, din gengivelse af spillet er ret skrabet, og det bliver ikke bedre af at du først skriver "v svigter kulør" og dernæst "hvis øst havde bekendt klør".

 

Generelt skal der i sanskontrakter med kulørsvigt overføres et stik, hvis den fejlende side får dette eller et efterfølgende stik. Når der er overført to stik, må TL have vurderet spillet, som Bertel angiver, og fundet at overførslen af ét stik ikke er tilstrækkeligt. Det rette resultat må TL have vurderet til 10 stik.

 

HVIS dit spørgsmål går på, om man ikke oven i overførslen af de to retfærdige stik skal have sin lille hyggelige kulørsvigtbonus på et ekstra stik, så er svaret nej. Det er ikke sådan reglerne om stikoverførsel efter kulørsvigt skal forstås.

 

Hvis det var noget andet, du mente, må du prøve igen med en uddybning af spillets gang. 3UT siddende i nord og spar ud, så er der 10 stik. Hvilken dyb knibning, der skulle kunne give det 11. stik, kan jeg i hvert fald ikke få øje på.

Svar
 

tak :-)

Svar
 

Til Leif

Det er korrekt at man ikke skal give ekstra stik oven i den automatiske rettelse.

Jeg lægger til grund for en dom på 11 stik at det var det resultat der ville være opnået hvis der ikke havde været kulørsvigt. Det resultat kan godt være bedre end automatrettelsen, og så er det det den ikke-fejlende side skal have. De må ikke blive skadet af at modstanderne laver fejl. De har rigeligt i den skade de selv forårsager!

Svar
 

Hej Ruben

 

Har du mulighed for at gengive det nøjagtige forløb af spillet? Det vil gøre det lidt lettere at give et brugbart svar :-)

Svar
 

Et område der kræver store pædagogiske evner af TL:

 
a) Hvis du laver et kulørsvigt, der ikke har nogen praktisk betydning, mister du et stik
 
b) Hvis du laver et kulørsvigt, der har større implikationer for afviklingen og resultatet af spillet "genskaber TL det sandsynlige resultat af spillet, hvis lovbruddet ikke havde fundet sted" (12.C.b).
 
Mao. den "lille hyggelige kulørsvigtbonus" til den ikke-fejlende side forsvinder, når man dømmer i b)-tilfælde.
 
Ofte svært at forstå for spillere, der tidligere er blevet "straffet" i et a)-tilfælde, at de ikke selv får en fordel, når de er ikke-fejlende i et b)-tilfælde.
 
bh
Johan Hammelev
Svar
 

11 stik, Bertel? Skal du og jeg ikke sætte en flaske rødvin på højkant på at NS ved bordet IKKE ville have fået 11 stik selvom øst havde bekendt klør eller vest ikke havde svigtet kulør? :)

Svar
 

Til Leif:

Jeg kan godt se at 11 stik er vanskeligt (eller umuligt), men jeg forholdt mig til Rubens: Skal man i denne situation ... altså givet at 11 stik er muligt.

 

Svar
 

Vil gerne rose LJM for at karakterisere problemformuleringen som ret skrabet, men hvorfor ikke "face the facts" - den er ADELES HJÆLPELØS OG SIGER INTET OM, HVAD PROBLEMET ER. Man fristes til at spørge, hvilken led af bordet, der spiler 3 NT!

Så kunne man måske ved samme lejlighed få et vink om, hvilken farve, der svigtes kulør i - åbenbart den samme, som der knibes dybt i...

En om´er!

Svar
 

Efter at have set Ruben Pedersens håbløse indlæg fattede jeg håb, da jeg så at Hans Werge havde besvaret indlægget

Venlig hilsen

Frederik Mørk

 

Svar
 

What? Ros fra Hans Werge?? Det bringer mig medlemsskab af en lille eksklusiv klub sammen med blomsten af Danmarks bridgeliv.
:-) :-)

Svar
 

Kære Leif
At nyde ros fra Hans Werge (samt indirekte af Frede) svarer vist til at glæde sig over
medvind på cykelstien eller varmen ved at tisse i bukserne 

Man ved ikke hvor længe lykken varer - kun at den backfirer på et tidspunkt.

I øvrigt er jeg enig i din behandling af sagen - hvis ellers min ros er positivt klassificeret

/Bio

Svar
 

Hej Ruben

en ned hvis der kommer ruder ud!!

9 stik  hvis modspillet kan holde tungen lige i munden!

angående spillet!   det er svær at se hvorden der kan knibes dybt!!

mvh Kim

Svar
 

Jeg har siddet i en lign. situation engang, hvor spilfører kulørsvigt, ændrede spillet så meget, at vi (modspillere), ville have fået 3 stik mere, hvis kulørsvigten ikke var sket. Da vi påpegede det overfor turleder, som havde tildelt os kun 2 stik, så kunne vi altså let vise, at det havde kostet os 3 stik, og at vi derfor ikke var tilfredse og resultatet blev kort efter ændret til 3 stik, og vi fik netop den forklaring at den fejlende, ikke måtte tjene på sin fejl 

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn