Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » RE: Alert
 
 

Almindelig klubaften, holdturnering. Vest og øst er sammenbragt til lejligheden, men har udarbejdet  et systemkort. Vest åbner og meldingerne går:

1Ru     P     1Hj     1Sp

1UT     P     2Ru    3Sp

P        P      5Ru

Den "blinde" gør opmærksom på at 2Ru skulle alertes, da det er udgangskrav i "x - y  Sans". Spilfører bestrider det, da der har været en indmelding.TL tilkaldes.

Indmelder ville ikke have meldt 3Sp hvis indmelder vidste at 2Ru var krav (red.:Ville melde klør).Spillerne blev bedt om at spille spillet, og spilfører tog 13 stik, men TL blev ikke tilkaldt. (regnskabsmæssigt handlede det om 1 "pind")

Med klør ud er der 11 stik og alle andre udspil giver 13 stik.

Jeg ville have dømt misinformation jvf. §21B3

Men, så læste jeg §132C2. Alle 4 spillere er dygtige og erfarne. Burde indmelder eller dennes makker i sådan en sag havde gennemskuet "x  -  y  Sans" og spurgt til en forklaring af 2Ru ?

 

Svar

Svar

 
 
 

Sagen er mere tricky end som så.  Ud over at Syd er blevet berøvet muligheden for at vise den bedste udspilsfarve, så kunne Syd jo også have meldt PAS.  Så havde Vest og Nord muligvis også have meldt PAS.  Når man skal justere scoren i sådan en sag, hvor et makkerskab er uenigt om betydningen af en melding, så regner TL med, hvordan det ville være gået, hvis NS vidste, Øst havde meldt 2♦ som udgangskrav uden at vise nogen farve, mens Vest troede det var svagt med ruder.  Hvis jeg var TL ville jeg undersøge, om kontrakten skulle dømmes tilbage til 2♦, sikkert med 13 stik.

Det er ret uinteressant om indmelders makker skulle have spurgt til betydningen af 2♦, efter som at han ikke må spørge, før det er hans tur til at melde, og så er det for sent for Syd at vise bedste udspilsfarve.  Skulle indmelder have spurgt.  Tja - bum - bum.  Det er ikke nemt.  Hvad er "dygtige og erfarne spillere?"  Blandt divissionsspillere ville jeg nok mene, de burde have spurgt, men hvis det er en A-række om eftermiddagen, så kunne jeg let komme til den modsatte konklussion.  Sagen er, at de fleste divissionsspillere spiller 2♦ som kunsigt, mens jeg ikke ville vente det i en A-række om eftermiddagen.

Svar
 

Mange tak for et konstruktivt svar.

Mvh

Niels

Svar
 

NS har krav på at kende ØV's aftale, men ikke på at vide om de har gang i meldemisforståelse, og hvad meldemisforståelsen i givet fald går ud på. NS's aftale er: Vi spiller x-y-sans, men vi har ikke har aftalt om det stadig er i kraft oven på en indmelding. Når man skal vurdere om NS er skadet af misinformationen, skal man derfor vurdere om NS rimeligvis havde fået en bedre score på spillet hvis 2ru var blevet alertet og forklaret som vist.

 

I mellemtiden kan man godt være lidt skeptisk over for den måde indmelderen føler sig skadet på. Nu har vi ikke set indmelderens hånd, men det vil være hårfint hvis valget mellem 3kl og 3sp afhænger af om 2ru er krav eller ej.

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn