Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » RE: Snyd i bridge - en replik fra den dømte

RE: Snyd i bridge - en replik fra den dømte

emailnotifikationer
 
 

Da Peter p.t. ikke kan logge på ”Debatten”, lægger jeg dette op for ham. Søren

Snyd i bridge – en replik fra den dømte.

Som det kan læses andetsteds på hjemmesiden, er jeg idømt en karantæne på 18 mdr. i DBF på grund af snyd i Danish Dynamite turneringer. Hvad man ikke oplyser er, at jeg gennem det mere end 8 mdr. lange forløb op til dommen hele tiden har erklæret mig ikke-skyldig i anklagerne. Den jury, som DBF har nedsat, finder det ”overbevisende sandsynliggjort”, at jeg har benyttet ulovlig information om kortfordelingen, men nogen argumentation, der bygger på bridge-mæssige ”beviser” er jeg aldrig blevet præsenteret for. Ligesom hovedbestyrelsen og alle de bridgespillere jeg kender, er jeg naturligvis imod alle former for uærlighed i bridge, og jeg har gennem min mere end 45 år lange bridgekarriere altid forsøgt at ”spille ærligt spil”.

Det forløb jeg har oplevet, fordi jeg ikke straks erklærede mig skyldig, har været særdeles opslidende for mig og min familie, og jeg finder det ganske uværdigt, da jeg tror på et velfungerende retssystem, og at man er uskyldig indtil det modsatte er bevist. Alt dette vender jeg tilbage til.

Da chokket over i marts måned at blive præsenteret for anklagerne havde lagt sig, funderede jeg over, om DBF som anklager havde overvejet, hvad mit motiv skulle være til at forsøge at opnå en bedre placering i DD-turneringer. Man kan jo absolut intet vinde andet end erfaring. Jeg tør uden at tage munden for fuld godt påstå, at jeg er et kendt ansigt i bridgekredse. Jeg har uden afbrydelse spillet i divisionssystemet i 40 år. For DBF har jeg udført ulønnet arbejde i årevis: I mere end 10 år har jeg brugt en uge af min sommerferie (ulønnet) på diverse festivaler, udviklet og undervist på TL-kurser (ulønnet), været kaptajn for damelandsholdet og deltaget i observationsturneringer (ulønnet) samt brugt et hav af weekender som TL i damedivisionen. Desuden har jeg været formand i 3 bridgeklubber (Beta, Islev og Rødovre (stadig formand)), været ansat forskellige steder som underviser. Alt dette er selvfølgelig ikke et bevis for, at jeg ikke har snydt, men det er en meget høj indsats at vove sin troværdighed for en lidt bedre placering i en DD-turnering.

I dommen står, at den kan ankes til Bridgenævnet, men helt ærligt, det magter jeg ikke. Det kan efter sigende tage op mod et år, og behandlingen har opsættende virkning på en karantæne, så den først træder i kraft efter en eventuel kendelse i Bridgenævnet. Hertil kommer en ikke ubetydelig udgift til advokat. Min hustru og jeg er meget slidte efter en rædselsfuld periode, og vi foretrækker nu at kigge fremad. Så for mit vedkommende slutter sagen her. Jeg sidder over et år, men vender så tilbage.

Hvis du, kære læser, ikke er blevet træt af mine skriverier, så vil jeg herunder redegøre for forløbet, som jeg har oplevet det.

 

Min oplevelse af forløbet:

  • 23. marts modtog anklage via mail
  • 25. marts modtog jeg (efter anmodning) analyse på 270 spil. Analysen udarbejdet på engelsk. Samtidig modtog jeg skriftlig procedure for behandling af sager om snyd i online bridge. Andet sted på debatforum har hovedbestyrelsen skrevet, at der ikke fandtes noget på tryk før 30. marts. I analysens indledning fremgår det, at den der har foretaget analysen (”A”) var blevet kontaktet af et medlem i forbundet, der synes det var mistænkeligt, at min makker og jeg klarede os så godt i DD eftermiddagsturneringer, og på den baggrund havde ”A” gennemspillet 3 turneringer på eget initiativ. Her fandt ”A” ikke nogen beviser for at jeg skulle have ”self-kibitzed”. I de følgende sessioner kommer ”A” dog frem til at jeg måtte kende makkers kort og at jeg har udnyttet informationerne til at hjælpe min makker med meldinger og spil. Af den formelle anklage (23. marts) fremgår dog, at der ikke er statistisk belæg for at makker får hjælp.
  • Af anklagen fremgår, at hvis jeg ikke erklærer mig skyldig, vil sagen blive forelagt den nordiske anticheating komité, hvor flere medlemmer vurderer materialet.
  • Samtlige spil er gennemgået og kommenteret af mig og af yderligere 2 divisionsspillere (1. og 2. div). Vores konklusion var, at der var 1 til 2 spil, hvor man kunne sætte spørgsmålstegn ved den af mig valgte beslutning. Jeg bad DBF om at oversætte til engelsk inden det blev sendt med til den nordiske anticheating komité. Vores analyse fyldte 16 sider.
  • 12. april fik jeg at vide, at det ikke var nogen grund til at oversætte, da det ikke var de spil der skulle sendes til den nordiske anticheating komité. Dette uagtet at det i brev af 25. marts blev oplyst, at det var udfærdiget på engelsk af hensyn til at den videre i den nordiske anti cheating komité.
  • 3. maj får jeg via min advokat oplysning om at sagen er til behandling i den nordiske komité.
  • 10. juni udvides sigtelsen, da man har konstateret, at en anden bruger, som jeg har fået fra DBF, har været online i alle spil, og set på mit bord. Jeg er enig i, at brugeren er en jeg har fået stillet til rådighed, og har brugt 5-6 gange i november og lidt af december 2020, til at afholdes BBO turneringer i klubregi. Da jeg selv skulle deltage i turneringer fik jeg fra sekretariatet oplyst, at denne bruger skulle være online mens turneringen kørte. Jeg har forstand på bridge, ikke teknik, hvilket blandet ses af, at jeg skulle have assistance fra sekretariatet ved hver oprettelse af turnering. Hvis den har kørt samtidig senere, hvilket jeg ikke betvivler, er det uden min viden og ikke noget jeg har benyttet mig af. I tilfælde af jeg ville snyde, ville jeg nok ikke have brugt en bruger, som forbundet har oprettet til mig!
  • 18. juni beder jeg om status på den nordiske komité samt fuld aktindsigt i sagen. 
    Af svar fra DBF oplyses, at den nordiske komité er erstattet af en dansk komité og i sidste sætning ”at jeg ikke skal forvente fuld aktindsigt. Men vi vil være behjælpelig med at give information i det omfang vi skønner det relevant”
    Det undrer mig, da der i DBF’s persondatapolitik punkt 9, står at man har ret til at få indsigt i, hvilke personoplysninger DBF behandler om mig.
    i mail af 17. august skriver DBF, at de ikke mener, de er forpligtet til at give aktindsigt, da de ikke er en offentlig myndighed. Dette i modstrid med DBF’s persondatapolitik punkt 9.
  • Midt september modtog jeg diverse analyser på nye spil, dog uden jeg kunne se spillene, da de var slettet fra BBO.
    DBF fik genskabt spil, og jeg modtog en pc fra DBF hvor jeg kunne se spillene. Dette medio oktober. Jeg har selv gennemgået 6 turneringer, og sammen med min advokat gennemgået yderligere 2, valgt af ham, da der i disse 2 i følge analysen var flest tvivlsomme afgørelser. Efter denne gennemgang var ingen af os i tvivl, om at der efter vores vurdering, ikke var noget at komme efter.
  • 28. oktober kl 13.29 blev der fra DBF sendt til jury, materiale inkl. Vores spilgennemgang.
  • 1. november kl. 9.53 havde jury svar klar at de havde gennemgået det og bekræftet vores forespørgsel, at de havde taget hensyn til vores kommentarer, og holdt møde om det.

 

I DD turneringer, hvor jeg kun har spillet om eftermiddagen, er styrken af spillerne meget varierende. Jeg har mødt de samme spillere dag efter dag, og har derfor hurtigt fået et kendskab til deres styrker og især deres svagheder. Det har jeg selvfølgelig udnyttet og derfor meldt anderledes end jeg ville have gjort mod stærkere modstandere. Selvom der har været mange stærke par i feltet, er det sjældent jeg har mødt dem, da rundeskift sker efter hvor hurtigt man spiller.

Konkluderende føler jeg, at jeg har været udsat for et alt for langstrakt sagsforløb, med varierende anklager, procedure for sagsbehandling der er blevet ændret undervejs uden at jeg er blevet orienteret om det og jeg føler meget kunne været tacklet anderledes ved at der havde været kommunikation mellem DBF og mig – jeg føler ikke de har været interesseret i mine argumenter.
Den afgørelse der er truffet, tager jeg til efterretning, selvom jeg med mig selv ved, at jeg er uskyldig. Jeg glæder mig til at møde jer ved bridgebordet om et år.

Med venlig hilsen

Peter

Svar

Svar

 
 
 

Jeg kender dig ikke, og kan intet vide om disse spil og har ingen mening om denne dom. 
Vil dog gerne sende respekt for at du har modet til at tage det op her, og et ønske for dig og alle andre om at der skabes fokus på en bridge-udgave af retssikkerhed. Altså, jeg synes det er uhyggeligt at man skal have gang i advokater mm, men jeg synes det er vigtigt at disse sager er juridisk sikre.

venlige tanker 

Svar
 

Hvis du har pengene og advokaten og er uskyldig, så gå til de almindelige domstole. Der er en række uafklarede ting. Fx har DBF ret til at dømme dig, du spillede jo ikke bridge, men et onlinespil der ligner. Er deres bevisstandard god nok osv. Der er massr af eksempler på, at retten har en anden vurdering end den forbund og organisationer har.

Svar
 

Kære alle der læser med her

 

Skyldsspørgsmålet er vurderet af en komite af kompetente bridgespillere med høj integritet. Komiteens afgørelse af skyldsspørgsmålet var enstemmig, og hovedbestyrelsen har fuld tillid til komiteens vurdering. Peter Kraunsøe er selvfølgelig velkommen til at offentliggøre materialet.

 

Bedste hilsner

Nis Rasmussen

Formand DBf

Svar
 

Jeg tror ikke at de almindelige domstole har noget at skulle have sagt i denne sag, men jeg er ikke ekspert udi jura. Her er der tale om en forening, nemlig DBf, og den kan vel selv fastsætte regler for hvem der kan blive medlem, og hvem der kan deltage i dens turneringer?

Svar
 

Har dette betydning?

Danmarks Bridgeforbund, herefter benævnt DBf, er en sammenslutning af bridgeklubber i Danmark eller med en særlig tilknytning til Danmark. 

Ib

 

Svar
 

Hvis Peters ord er et oplæg til debat, er han nødt til også at dele materialet som Nis omtaler.

Hvis ordene blot er orientering - så tak for det.

Svar
 

Dette er et indlæg, der skal hjælpe med forståelsen af formandens indlæg:

Integritet kan ses som kvaliteten at have en følelse af ærlighed og sandfærdighed i forhold til motiverne for egne handlinger.

 

Det vil sige at høj integritet har intet at gøre med deres evner dommere i en sag.

Med venlig hilsen

Rudi Bjerregaard

Repræsentantskabsmedlem

Svar
 

Udtrykket integritet kan vel  beskrives således: En persons evne og vilje til at handle selvstændigt, ærligt og redeligt uden uvedkommende eller upassende hensyntagen til nogen eller noget .

Altså meget lig Rudi Bjerregaards udlægning. Men det betyder vel også, at man trods alt - med rimelighed -  kan forstå Nis Rasmussens bemærkninger i retning af, at netop disse personer, der - med deres "høje integritet" - har vurderet spillene, i særlig grad må formodes - med et jævnt udtryk -  at kunne "skille skidt fra kanel" og optræde redeligt og ordentligt i forhold til den redegørelse, som de afleverer.

Når det er sagt, må jeg nødvendigvis fortælle, at jeg er ved at (gen)læse en af litteraturens store mesterværker: "Processen" af Kafka.

Sjovt man lige kom til at tænke på det!

Der har været skrevet meget om procedurerne omkring håndtering af disse snydesager, og personer i DBF´s regi, hvis uddannelse og  erhvervsmæssige baggrund ikke nødvendigvis tilsiger at de med stor faglig baggrund kan udtale sig om håndtering af sådanne problemstillinger, holder sig ikke tilbage.

Jeg er bestemt enig med Thomas Vang Larsen i, at første skridt på vej mod gennemskuelighed og afdækning af sagskomplekset må være, at Kraunsøe udleverer alt tilgængeligt materiale - altså det, som han er blevet præseneret for.

Hvis dette materiale kommer til offentlighedens kendskab, må næste skridt - i min optik - være, at de personer, der har vurderet de mange spil i den foreliggende sag, må give tilladelse til, at deres anonymitet ophæves (det kan vel næppe være et problem, hvis de besdder den omtalte "høje integritet"). Det må nødvendigvis indebære, at man kan vedstå sig de vurderinger, som man har foretaget, og at DBFs ledelse med dette som udgangspunkt på den baggrund efterfølgende konkret redegør for den trufne  beslutning.

Spændt på hvor langt vi når i denne sag m.h.p. at få afdækket de præcise kendsgerninger og det konkrete beslurtningsgrundlag.

 Er lidt bekymret for at jeg må vende tilbage til Kafkas "Processen", hvor hovedpersonen Josef K arresteres uden oplysning om, hvem der har indgivet sigtelsen mod ham, på hvilken baggrund han præcist anklages, hvem der dømmer ham, og hvorledes man når frem til et endeligt resultat.

Venlig hilsen

Frederik Mørk

 

Svar
 

Det er jo kedeligt at vores sport skal rammes af "snydesager". Men i det store og hele er det så ikke i en begrænset størrelsesorden.

Der er blevet rejst tvivl om de "lægdommere" som har vurederet denne sag har de fornødne juridiske kvalifikationer.

Umiddelbart vil jeg mene at det er vigtige at have "faglige" kvalifikationer, så de kan bedømme de spil der er rejst tvivl om ud fra ridgemæssige kompetencer. Selv om man har læst jura i 20 år kan det alene jo ikke give baggrund for om spllene er spillet etisk korrekte.

Jeg har fuld tillid til at de personer der har påtaget sig opgaven er kvalificerede.

Jeg betragter dem som "lægdommere". Altså sidestillet med domsmænd i civile sager som har samme faglige opgave.

Deres navne indføres heller ikke i dommen, og de er anonyme i denne.

Så jeg syntes ikke der skal lægges pres på, for at de offentliggøres. 

Det må være vores hovedbestyrelse der er ansvarlige for dommen.

venlig hilsen

Visti Christensen

Svar
 

Jeg kender Peter Kraunsøe som en både ordentlig og superhyggelig fyr, hvis selskab, man kun kan sætte pris på.

Uanset dette må jeg sige, at når - med formandens ord - en komite af kompetente bridgespillere med høj integritet når frem til en enstemmig afgørelse på baggrund af spilanalyser og på baggrund af logs fra BBO, så er det dèr, sagen står afsluttet, når Peter har valgt ikke at anke afgørelsen. Peters offentliggørelse af al det materiale, han har modtaget, kan måske genåbne debatten. Indtil da er det en orientering, som Thomas Vang Larsen fornuftigt skriver.

Sammenligningen med Kafkas Processen hører ikke hjemme i en seriøs debat, evt. på Facebook.

Svar
 

Jeg havde ikke planlagt at deltage i denne debat. Efter min mening har den slags bedst af at nedtones. Der er immervæk - mængden af omtale til trods - kun yderst få egentlige snydesager "i omløb".

Men når Leif J. Madsen skriver, at "sammenligningen med Kafkas Processen hører ikke hjemme i en seriøs debat," tvinges jeg til pennen.

For hvis den nærværende sag overhovedet tåler opmærksomhed er det da netop PROCESSEN, der kan stilles spørgsmålstegn ved (ordet var: NETOP).

Om PK eller andre har 'snydt' i de bridgelignende spil på internettet, lader mig kold ( - ja ja, det bør man ikke - men polerne skifter næppe position af den grund).
Hvad der derimod i MINE ØJNE er utrygt er, hvis den fremstillede sagsbehandling er korrekt beskrevet.


Hvis den nedsatte komite har nægtet 'tiltalte' aktindsigt mv., står vi med et meget uheldigt billede af behandlingen - et billede, som NETOP minder om Kafkas rædsler. 

Selve sagens akter er der vist ingen grund til at fremlægge for den nyfigne offentlighed. Men vi må have at vide, om PK's udlægning af PROCESSEN er korrekt - thi i så fald har foreningen et endnu større demokratisk underskud end man troede.

kh Bio

Svar
 

Klasse indlæg Bio, du er spot on.

 

 

 

J.

Svar
 

Inden ulvekoblet går til i blodrus, ville det da være passende, hvis Kraunsøe vil redegøre for, hvilke relevante sagsakter han ikke har haft adgang til.

 
bh
Johan Hammelev
Svar
 

Tak BIO

Jeg er meget taknemmelig for, at du i din sædvanlige - sprogligt suveræne  - stil bakker op om min kritik af processen og tog min sammenligning med Kafkas "Processen" op til vurdering.
Vi har også Jesper Buus Thomsen med på holdet (citat: "Klasse indlæg BIO, du er spot on" - formentlig skrevet ud fra devisen: "Æres den, der æres bør":-)):

VH

Frederik Mørk

Svar
 

Jeg har ingen aktier i denne sag, hverken på den ene eller anden side. Men min tanke er, HVORFOR skulle nogen have interesse i at dømme en for snyd hvis der ikke er overordentligt gode beviser/indicier. Så derfor vil jeg også opfordre Kraunsøe til at offentliggøre de relevante akter så vi får afmystificeret sagen. Alternativt kan DBF vel offentliggøre spillene så hver enkelt kan vurdere om man skal tro på A eller B? 

 

Mvh. Michael Krogh

Svar
1 2 3
 

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn