Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » RE: Urimelig/urigtig dom ???

RE: Urimelig/urigtig dom ???

emailnotifikationer
 
 

Spil 12 i klub 32 i torsdags.

N:  E853, 92, 4, D98632

Ø  D1096, EK65, 732, 107

S:  B742, 4 SK85, KB54

V:  K, DB10873, DB1096, E

 

Vi sad  N/S.

Meldeforløb: Ø/V:  1hj    1sp

                               2ru         Nu siger Ø: "hov, jeg har ikke talt mine kort - har kun 12.

Det manglende kort - hj K - findes nu ved nabobordet og TU lederbeder os fortsætte meldingerne og Ø melder 4 hj. Samtidig beder hanos se bort fra 2 ru meldingen. Makker spiller herefter kl 6 ud og 10 stik.

 

Havde Ø hele tiden haft hj K ville meldeforløbet givetvis have gået:

1 hj     2nt

3ru      4hj og makker har så et helt naturligt udspil af ru 4, så kontrakten går 1 ned. Ved samtlige øvrige borde var udspillet ru 4.

Tu lader 4hj 10 stik stå ved magt.

Hvad mener du ?

Venlig hilsen

Per Ebdrup

Svar

Svar

 
 
 

Som Leif skrev i den anden tråd, fortæller § 14A os, at Øst får sit manglende kort udleveret, og at meldinger og spil fortsætter derfra. Det er således uden betydning, hvad Øst ville have meldt med fuldt udsyn til alle 13 kort, og man må ikke justere scoren, hvis dette tilfældigvis skulle give Ø-V et godt resultat - Øst har bare meldt dårligt, fordi han kun interesserede sig for 12 af sine kort, og det er ikke ulovligt.

 

Hvis TL har fortalt spillerne, at de skulle se bort fra Vests 2ru-melding, er dette en fejl. Det eneste "usædvanlige" er, at alle ved bordet ved, at Øst har meldt på 12 kort. Dette er en ubeføjet oplysning for Vest, men en beføjet oplysning for N-S. Men denne fejl kan dog næppe siges at have haft indflydelse på resultatet, og derfor skal scoren stå ved magt.

Svar
 

Hej Per

1) Hvad ville 3 RU i meldeforløbet 1 HJ - 2 NT, 3 RU have vist? Ville det svar have gjort et ruderudspil mere attraktivt?
2) I det aktuelle meldeforløb (med et manglende kort til at begynde med) havde I turneringsleder på. Han bad jer - fejlagtigt -            om at  se bort fra 2 RU-meldingen. Hvorfor skulle det forløb - i al almindelighed - gøre det mindre lukrativt at spille ruder ud?

Jeg er helt med på, at reglerne - i disse og lignende situationer - kan risikere at begunstige den ikke fejlende side (som Jacob D´s eksempel, hvor man som fejlende side har et skud i bøssen og rammer plet med 3 NT), men jeg har svært ved at se, at I på nogen måde kan føle jer "talt væk" fra det ruderudspil, som man fandt ved samtlige de øvrige borde.

Venlig hilsen

Frederik Mørk

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn