Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » What to do??

What to do??

emailnotifikationer
 
 

Holdkamp - 28 spil

En spiller kommer for sent og det ene bord spiller kun 9 spil i første halvleg.

I første omgang markerede jeg de 5 manglende spil som ikke spillet i BC3, så jeg kunne afslutte turneringen.

Hvad er det rigtige at gøre nu? Både med hensyn til kampresultat og multiberegning.

Go' Jul

Bjarne Mortensen

 

Svar

Svar

 
 
 

Der er forskel på om det er en straffri eller strafbar forsinkelse (§ 244). Hvis strafbar forsinkelse:

Med 5 manglende spil, går jeg ud fra, at forsinkelsen har været mindst på 30 minutter. I holdkampe er der fokus på at alle spil bør spilles, så med en forsinkelse på f.eks. mellem 25 og 30 minutter, skal alle spil spilles, og det forsinkede hold får et fradrag på 5 KP (§ 212A1a ).

Der blev indgået en aftale, der opfylder § 212A2a: Ved en strafbar forsinkelse på mindst 30 minutter kan holdene med turneringslederens godkendelse enes om at afvikle kampen med et reduceret spilantal (dog mindst halvdelen af det oprindeligt fastsatte) eller på et andet tidspunkt. Det forsinkede hold straffes med et fradrag på 8 KP.

Så det er hvad du nu gør, beregner kampresultatet ud fra skalaen for 23 spil, hvorefter der trækkes 8 KP fra det fejlende hold.

BC3 får desværre ikke det lyse indfald at benytte skalaen for 23 spil, når de 5 sidste er tastet som 'Ikke spillet' ved det ene bord, så den beskedne difference i kampresultatet bør reguleres manuelt. Under alle omstændigheder skal KP-straffen jo tastes manuelt. Multiberegningen bliver så vidt jeg ved korrekt, når der er tastet 'Ikke spillet' ved det ene bord.

Svar
 

Tak for fint og fyldestgørende svar.

 

Svar
 

Hej Bjarne

Du skrev: I første omgang markerede jeg de 5 manglende spil som ikke spillet i BC3, så jeg kunne afslutte turneringen. Hvis du havde markeret de pågældende spil "fravalgt" uanset deres faktiske spilresultat, ved BC, at en KP-skala med reduceret spilantal skal benyttes.

De af Leif beskrevne straffe kan BC også håndtere under Detaljer > Resultater > <aktuelt hold> Regulering, hvor det aktuelle fradrag indsættes. På sigt er det meningen at udbygge knappen "Standard-fradrag" samme sted til den situation.

Svar
 

Ikke uden en vis bæven tillader jeg mig at spørge: Har det da slet ikke relevans at få at vide, om der var tale om en i høj grad undskyldelig årsag til forsinkelsen, eller om det f. eks. var et muntert værtshusophold, som lå til grund for uheldet...?

Vi er - forhåbentlig - mange, som i tilfælde af et "uheld" blot ville have spillet halvlegen færdig, droppet pausen og derefter have afgjort kampen som det oprindeligt var tiltænkt.

Bridge er et spil for gentlemen - og jeg deltager på dispensation!

Svar
 

Om forsinkelsen er straffri eller strafbar (undskyldelig eller ej) slår man, som det fremgik, op i § 244.

Søgning på "gentlemen" i bridgelovene giver absolut ingen hits. Vi må have rettet henvendelse til WBF, så det kan komme med i 2027-lovene.

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn