Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » RE: konvention lovlig/ulovlig

RE: konvention lovlig/ulovlig

emailnotifikationer
 
 

Kære folkens.

Jeg ved ikke, om min forespørgsel hører hjemme her; men jeg forsøger mig.

Turneringen er "par" og klubben har et handicap på mellem 30 og 40.

Et af parrene har opsnuset flg. konvention, som ingen i klubben har mulighed for at forsvare sig imod, da ingen kender den.

Den er ganske omfattende; men parret har lært sig at bruge den uden at komme til skade.

Konventionen er som følger:

åbning 2 ruder (multi) kan indeholde følgende:

6 farve i spar 6-10 hp

6 farve i hjerter 6-10hp

5 farve i hjerter + 4-5 farve i klør

5 farve i hjerter + 4-5 farve i ruder

20-21 hp jævne

er det lovligt at spille den konvention i en parturnering?

Den efterlader modstanderne i vildrede både mht. meldinger og spilføring, hvilket sikkert også er meningen.

Svar

Svar

 
 
 

Nej, den konvention er ikke lovlig i en parturnering under DBf. Spillerhåndbogens § 101B samt § 102 fastlægger reglerne.

En åbningsmelding fra 2♣ til 3♠ som kan afgives med mindre end 10 point, skal som udgangspunkt love mindst 4 kort i en bestemt farve.

Men hvis en åbning 2♣ eller 2♢ viser en svag 2-åbning i major og derudover evt. visse varianter med mindst 16 point, så er den lovlig.

Den konvention du omtaler, indeholder ganske vist både en svag major-2-åbning og en stærk variant, men desuden indeholder den andre muligheder, og da den ikke lover 4- kort i en bestemt farve ved den svage variant, er den ikke lovlig.

Hvis man fjernede sparmuligheden, ville konventionen love mindst 4 hjerter i de svage varianter, og så ville den være lovlig.

Svar
 

PS. Alle bridgespørgsmål hører hjemme her.

Svar
 

tak for svar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Svar
 

Bare for lige at supplere Bertels svar: Hvis varianten med hjerter og en minorfarve lover mindst 16 point (dvs mindst 15 hp), er konventionen tilladt i parturneringer under DBf. Men ellers ikke.

Hvis den er lovlig på den måde jeg foreslår, ville jeg tro at det forsvar man ellers bruger mod multiåbningen, også vil fungere her.

Det er en helt anden diskussion at multiåbninger efter min mening burde klassificeres som åbent forsvar. Som det er i øjeblikket er multiåbningen kun klassificeret som åbent forsvar i divisionsturneringen.
 

Svar
 

Interessant diskussion !
Må man så kombinere Ekren og Multi i samme konvention, uden den stærke variant `

Hilsen Klaus Seiding

Svar
 

Nej, den går ikke. Multien er kun tilladt hvis varianterne ud over svag majorlangfarve lover 13+ point.

 

Svar
 

Kunne man ikke opfordre disse sikkert meget sympatiske mennesker, som lider af den tvangstanke, at det er "fedt" at score points ved bridgebordet på at spille noget, som modstanderne ikke kan finde ud af, til at interessere sig for det, spillet grundlæggende går ud på. Kun i kraft af vedvarende psykologhjælp lykkes det mig at undlade at kommentere dette emne, når jeg alt for tit støder på det ved bordet.

Mange af dem ved vel knap(t), hvad en dobbeltknibning er...

mvh Hans Werge, BRIDGEspiller

Svar
 

Bortset fra at aftalen skal justeres lidt, som vist ovenfor, er det jo bare en spærreåbning, Hans.

Spærreåbninger har et meget præcist formål: at destruere fjendens BRIDGEspil mest muligt. Det har været formålet siden du lærte at kende forskel på spar og klør.

Svar
 

Til "denne" Leif:

Har aldrig haft behov for at kende forskel på spar og klør - åbning 3 klør viste en klørfarve, indtil nogle fjolser fandt ud af noget andet.

Problemet er jo, at det i min verden svarer lidt til, hvis jeg havde skudt genvej, dengang jeg løb marathon (med h!). Modstanderne har ikke så let ved at finde et egnet forsvar - hvis de overhovedet når at blive klar over, hvilke mystiske konventioner, de bliver stillet overfor.

Svar
 

Ja, hvad er det også for noget med det dersens Stayman og spærremeldinger og MichaelsCuebid og 4UT og FjerdeFarve og jeg ved snart ikke hvad. Man kan jo ikke finde ud at forsvare sig imod alle disse useriøse meldinger.

Spil dog BRIDGE!! :-)

 

 

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn