Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Meldespørgsmål

Meldespørgsmål

emailnotifikationer
 
 

Med fem farve major og bedste minor åbner jeg med 1ruder, makker svarer selvfølgelig 1spar....

Så hvad er nu den bedste fortsættelse?

 

T4 

KDB4 

KD876 

D7 

 

Jeg valgte 1NT, makker svarede 2spar.

Så tillægs spørgsmålet er, hvad nu?

 

Mvh Tony Fischer

 

 

 

 

 

Svar

Svar

 
 
 

Hej,

der er ikke grund til at ændre på noget hidtil i meldeforløbet, synes jeg. Nu vil jeg passe til 2 spar... fordi makker har hørt, hvad du har og fastsætter slutkontrakten. Det gør han selv om han risikerer, at du har 1 sp, 5 hj, 4ru og 3kl , så jeg er ikke nervøs med din hånd. Jeg er glad, når jeg passer til 2sp.

Mvh. Kenneth

Svar
Stemmer på dette indlæg1
 

Super, mange tak

Svar
 

I 2. melderunde kan man naturligvis vælge mellem 1ut og bogmeldingen 2ru - med en sløj ruderfarve, stort set jævn fordeling samt noget i begge umeldte farver er 1ut en fin melding. Argumentet for at melde 2ru er, at vi trods alt har næsten det hele i langfarverne. Jeg ville uden videre acceptere begge meldinger.

 

I 3. melderunde er der ingen fornuftige alternativer til pas. Måske er 3ru aktuelt en bedre kontrakt, men makker ved mere om vores hånd, end vi ved om hans, så det vil være alt for risikabelt at undersøge.

Svar
 

Jeg synes også at 1ut er en god, beskrivende melding, men modsat Kenneth, vil jeg dog ikke melde det med 1-4-5-3.
Jeg synes det er vigtigt, at makker kan regne med 2 spar.
Når makker så genmelder 2sp har jeg en nem pas - han har formentlig en hånd, der har flere stik med spar som trumf end i ut.

Svar
 

Hov, jeg ser nu en trykfejl i mit tidligere indlæg: jeg skrev: 5 hjerter og 4 ruder. ... jeg mente det jo omvendt :)  

Mvh. Kenneth

PS. Eddies bemærkning, synes jeg også er rigtig god, det er blot et spørgsmål om meldestil og aftaler.

Svar
 

Hej Jacob

Jeg er lodret uening i at 2 ruder er bogmeldingen. Genmelingen af egen farve lover en 6 farve, man kan i visse tilfælde blive nød til at genmelde en 5 farve :-)

1 Nt efter 1 spar lover en balanceret hånd ( ikke nødvendigvis en jævn hånd, da det er en væsentlig mindre løgn at have 5-4-2-2 med højreliggende 4 farve )

mvh.

Søren

Svar
 

Hej Søren

Du skriver: "Genmelingen af egen farve lover en 6 farve, man kan i visse tilfælde blive nød til at genmelde en 5 farve :-)"

Så lover genmeldingen jo heller ikke en 6-farve :-)
Jeg ved godt, at man underviser i det i Nordisk Standard, i hvert fald i de første bøger, men der bliver eleverne heller ikke præsenteret for undtagelserne ;-)
Hvis man åbner med 1 i farve - lad os for nemheds skyld sige 1kl - og makker svarer 1ru, så er 2kl en 6-farve. Men svarer makker i stedet 1hj, så kan 2kl være en 5-farve med 3-1-4-5, og svarer makker 1sp på 1kl, så kan 2kl være 5-farve med både 1-3-4-5 og 1-4-3-5.
Jeg kender ikke procenter for de forskellige fordelinger med de forskellige indledninger, så jeg ved ikke om man med rette kan sige at det ofte er 6-farve eller om det er mere korrekt at sige at det nogle gange er en 6-farve.
At sige at det lover en 6-farve er i hvert fald forkert ;-)

Mvh. Eddie

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn