Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » RE: Kåring af klubmestre i klub med flere rækker

RE: Kåring af klubmestre i klub med flere rækker

emailnotifikationer
 
 

Hej :-)

Er der nogen, der har en god ide til ovenstående problematik. I år har vi kørt med placeringspoint, men det var altså lidt lettere, hvis man bare kunne lægge pointene sammen. Der er så det problem: Hvor meget skal point opnået i B-rækken tælle?

Gode ideer modtages.

Mvh

Svend Brassøe

Svar

Svar

 
 
 
I kunne måske anvende bedste handicap forbedring,
Svar
 

Hej 

Har I ikke spillet med op-og nedrykning ??

Skal en B-rækkespiller kunne blive klubmester?

Hilsen 

Carsten Lysdahl

 

 

Svar
 

I Bridge Søllerød har vi løst problemet med at vi ofte må låne et par fra en anden række når der er afbud i både a-række og b-række, så der er et uliga antal par i begge rækker. Ved løbende sammenlægning af scorer fra turneringerne i mesterskabsrunder, f.eks. 7-8 aftener, benyttes procentscoren - IKKE de aktuelle scorer, som kan variere meget alt efter parantal. Efter 7 aftener er middel såleds 350. Når et par udlånes til en anden række korrigeres scoren efter et lidt kompliceret regnestykke (men dog til at håndtere). Et b-række par udlånes til a-rækken og forventes dér at score f.eks. 47%. Scorer de 49% vil de få overført plus 2 % til den score de ville have forventet hvis de var forblevet i b-rækken (måske 53%). Dagens score for dette par  bliver således til 55% som indføres i den løbende stilling. Der er en vis rimelighed i at det er et toppar fra b-rækken man flytter op, og de skal ikke stilles ringere i kampen om flaskerne, hvis de får lidt tæv i a-rækken. Benyt evt fortrinsvis at flytte et bundpar fra a-rækken ned i b-rækken

En anden situation er når to spillere fra 2 par spiller sammen fordi begges makkere melder afbud. De to spillere scorer 52% denne dag. De to par deler middel og deres opnåede scorer. dvs de får 51% hver i resultatskemaet. Spillerne tager det afsappet, men lidt ekstra regnearbejde for tu-ansvarlig.

vh Leif Øgaard

Svar
 

Jeg skulle selvfølgelig have skrevet det :-)

Vi spiller med op- og nedrykning mellem rækkerne hver tredie gang. KUN par-turnering. Det betyder jo, at man godt kan have været en tur nede i b-rækken, og stadig have en chance for at blive "Klubmester". Men hvor meget skal pointene i b-rækken tælle?

Håber at der er nogen, der har en genial løsning.

mvh

Svend Brassøe

Svar
 

Hej igen 

Mandag i Herning spiller vi med følgende skala:

A-rækken 10 par :0-2-4-6-8-10-12-14-16-18

B-rækken 8 par ; 16-18-20-22-24-26-28-30

Således at det er lige så godt at blive topplaceret i B-rækken som at have bundplaceringer i A-Rækken

Vi har 2 ned og 2 op hver aften, så de fleste prøver en tur i begge rækker 

Hilsen Carsten 

 

 

 

Svar
 

 

Her er måske en forklaring/løsning af dine problemer.

Ellers er du velkommen til at tage kontakt på 9863 6667 / 4263 6667.

Er ikke sikker på at linket virker !

http://aars.wp.bridge.dk/placeringspoints-beregning/

Svar
 
Svar
 

Mange forskellige former for afvikling.👍

I Lemvig Bridgeklub tæller alle parturneringer inden selve spillet om klubmesterskabet i hele sæsonen til PL- points på følgende måde:

3 rækker 4- bords: A- rækken 1-2-3-4-5-6-7-8, B - rækken 9-10- osv og C-rækken begyndende fra 17

oprykning/ nedrykning af to par efter hver aften.

Vi spiller om klubmesterskabet efterfølgende 6 gange i lukkede rækker efter PLpoints, således at de første 8 par med laveste PLpoints kommer i A- rækken, de næste 8 par i. B-rækken osv.

Meget "retfærdigt" og spændende for alle , så selv en enkelt tur i B--rækken ( eller C-rækken) betyder ikke nødvendigvis, at man ikke til sidst kan spille om klubmesterskabet blandt de 8 par til sidst.

Se evt vore hjemmeside.

Jeg ved, at Ringkøbing, Ikast og Herning har lignende former, dog med nuancer.

Mvh Lemvig Bridgekklub

Svar
 
Svar
 

Hej alle

Tak for svar :-)

I år har vi også brugt placeringspoint. 

Jeg har en ide om, at det måske er mere retfærdigt med totalpoint. Problemet er her: Hvor meget skal point i B-rækken tælle i forhold til point i A-rækken?

Er der virkelig ingen klubber, der har sådan et system?

mvh

Svend Brassøe

Svar
 

Hej Svend, mit indlæg fra Søllerød blev lidt langt, så måske fik du ikke læst mit forslag. Brug det udlånte pars scoreafvigelse i forhold til forventet score i den række de spillede, f.eks. B-rækken. Overfør derefter samme afvigelse i forhold til den forventede score de ville være sat til hvis de spillede i A-rækken.

 

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn