Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » RE: Bankregistrering af bestyrelsesmedlemmer

RE: Bankregistrering af bestyrelsesmedlemmer

emailnotifikationer
 
 

Har I oplevet det samme? 

I år fik vi flere nye bestyrelsesmedlemmer i klubben. Alle skulle registreres i vores bank, Nordea, men det er ikke bare lige!        Et utal af pairer, kopi af sundhedskort og kørerkort fra alle, vedtægter,(husk at skrive cvr-nummer på denne), referat af konstituerende møde, cvr.attest. Alt skal med! Ellers sker der igenting. Jeg har være i banken 3 gange med papirer osv. Medlemmer skal registrere sig på Nordea.dk. Det er ikke så lige til hvis man ikke i forvejen er kunde der! Det er nu 5 uger siden jeg afleverede det i banken, først da jeg ringede (til det eneste nummer i Nordea), fik jeg at vide hvad der manglede. Nu har jeg fået lovning på at der "kun" går ca 3 uger, så er vi på. Også den nye kasserer!!  Næsten 2 måneder for at få en ny bestyrelse til at fungere. Ikke mærkeligt det er svært at finde personer til det frivillige foreningsarbejde. 

På tirsdag går jeg i TV Midt/Vest med de problemer vi har haft. Jeg håber der sker noget. Der er ikke mange af mine medlemmer i bestyrelsen der er hvidvaskere!!

Jeg hører gerne andre historier om udfordringer i dette emne!

Niels Andreasen

Formand Viborg ny Bridgeklub

 

 

Svar

Svar

 
 
 

Hej Niels

 

Nej, du er bestemt ikke den eneste.

Jeg prøvede som kasserer i Kreds 4 at skifte bank til en billigere bank, hvor jeg ikke selv er privatkunde. Det gjorde bestemt ikke sagen lettere!! Bankskiftet endte med at falde på manglende/utydelige tegningsregler, som gjorde at den pågældende bank krævede vedtægterne ændret, inden vi kunne blive kunder. Det er så rettet nu, men jeg i stedet en snak med den bank vi havde, hvor vi fik forhandlet gebyrsatserne ned, og så blev vi hvor vi var.

 

Jeg er kasserer i flere foreninger, og i forbindelse med hver gang jeg har overtaget en kassererpost har jeg oplevet, at der let går en måned, inden der er adgang til foreningens konti.

 

Hvis jeg husker rigtigt, så kunne alle bestyrelsesmedlemmer signere digitalt med Nem-ID, sidste gang jeg var igennem denne proces, og det gør det lidt lettere, men det er stadig tungt.

 

Torsten

Svar
 

Hej Niels

Som kasserer i Vejle BridgeCenter kan jeg kun bekræfte, at vor tids banker ikke er til for det frivillige foreningsliv.

Bankerne er kun interesseret i at maximere bundlinien gennem flere gebyrer/ forhøjelse af gebyrer mm. så aktier og dermed deres direktørers aktieoptioner får større værdi. Alm. kunder, som foreninger, er kun til besvær.

For noget tid siden renoverede Nordea, som vi har, deres eneste tilbageværende afdeling i Vejle, og efter renovationen til flere millioner, var mønttælleren forsvundet. De mente jo nok at vide, at det var der ikke brug for. Og hvis man vil sætte sedler ind på kontoen, skal man stå ude på gaden og sætte dem ind i regn og rusk med fare for at blive slået ned med en bunke sedler i hånden. Jeg stod så en dag efter deres skønne renovering i deres afdeling og forlangte at tale med chefen for biksen, da jeg jo hele tiden får kontanter både som kontingent og som betaling for øl, vand og vin. Bankernes vrangforestilling om at vi er et kontantløst samfund stemmer ikke overens med virkeligheden. Efter en del venten dukkede der så en overordnet person op, som kunne fortælle mig, at hvis jeg ikke var tilfreds med hendes bank, så kunne jeg da bare finde en anden. De var slet ikke interesseret i at beholde foreninger som kunder. Bankernes opfindelse Mobilepay koster gebyrer hver eneste gang, vi bruger det, så selvom det er let i forhold til kontanter, så er det jo kun opfundet for at der kan rulle endnu flere penge deres vej. Vi kan som forening jo ikke bruge den model, som almindelige danskere kan bruge kvit og frit. Det har Mobilepay i deres egne love, paragraf et eller andet, sørget for.

Har efterfølgende prøvet at høre en hel del andre banker om deres regler mv. i forhold til foreninger, men overalt støder man på de samme latterlige indviklede og tåbelige ting, som skal bringes i orden mht. fuldmagter, tegningsregler mv, som er nævnt før i denne tråd. Så indtil videre bliver jeg. Kunne godt tænke mig, at man som helt almindelig bankkunde herunder foreninger kunne få en nemkonto i lad os sige Nationalbanken, som ikke har skumle bagtanker mht. aktionærer. Hvor det bare skulle løbe rundt. 

mvh

Otto   

Svar
 
Ja hvidvaskningsreglerne er en katastrofe for foreningsdanmark - og i øvrigt helt ude af proportioner med virkeligheden.
Resultat: Folk løber mere skrigende væk, end de gjorde i forvejen.
 
Tror ikke DBF egenhændigt kan gøre ret meget. 
 
Men hvis DBF allierede sig med andre ligesindede, kunne der gøres noget for at få indført nogle bagatelgrænser, som smidiggjorde dagligdagen for almindelige foreteelser som fx bridgeklubber.
 
mvh
Johan Hammelev, rigeligt hvidvasket
Svar
 

Tak til jer.

Jeg tror at vi alle, med DBf i baghånden, kan skabe et forum hvor dette tages op. Vi skal, som "de små" foreninger skabe debatten.

Det kræver nogle indlæg som dem der er startet nu. Jeg er ikke færdig med "projektet".

Har i dag givet interview med TV Midt/Vest. (det sendes i morgen kl. 19 30.)

Bak op om det, så kan det (måske) ændres!

MVH

Niels

Svar
 

Da vi nok er mange som ikke kan se TV midt/vest, håber jeg det bliver optaget og lagt ud på debatten.

Hilsen 

Ole Randrup

Svar
 

Kommer her 

Godt gået Niels.

Underligt at DK altid skal administrere hver eneste EU-forordning ned til sidste komma, når enhver ved selvsyn kan observere, at det ikke sker ret mange andre steder i unionen.

mvh

Johan Hammelev

Svar
 

Fejlmelding af mig.

Svar
 

 

 

Svar
 

Vi skiftede til Danske Banks foreningsafdeling 2022

De skulle have dokumentation på bestyrelsesmedlemmer. Desuden vedtægter og div. dokumenter mm.

Alt sammen noget jeg scannede ind og sendte vedhæftet til banken. Mere arbejde var der ikke med det.

 

Mvh Jytte Skjærbæk

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn