Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » RE: Regler/procedurer for rettelser til spil resultat under/efter turnering med Bridgemate

RE: Regler/procedurer for rettelser til spil resultat under/efter turnering med Bridgemate

emailnotifikationer
 
 

Hej!

Jeg kunne godt tænke mig at høre om der findes regler/procedurer for rettelse til resultatet af enkelte spil under/efter en parturnering hvor Bridgemate er brugte.

Jeg har et par cases:

  1. Lidt senere samme aften turnering var spillet, kigger jeg hurtigt igennem spillene på nettet derhjemme, og opdager at det andet spil fra første runde står som 'justeret 50% 50%'. Det undrer jeg mig over da jeg ved at det var spillet, kender kontrakten, og mener (selvfølgelig!) at det blev indtastet. Jeg sender en E-mail med det samme til TL for at gøre ham opmærksom på det, og spørger hvordan det kan ske. Hvilken aktion kan TL nu foretage sig? Hvis nu spillet ikke var indtastet, vil det ikke give problemer ved anden runde, hvor de nye par ved bordet ikke kan komme til at indtaste deres spil? Så må de kalde på TL - hviken aktion kan TL foretage sig her?
  2. Dagen efter, om formiddagen, løber jeg igennem spillene igen og opdager et andet spil hvor der er en indtastnings fej, forkert antal vundet stik. Jeg sender ny E-mail til TL. Hvilken aktion kan TL nu foretage sig?

Håber at der findes nogle TL-kundige der kan svare på dette!

Mvh Bill Hemsworth

Svar

Svar

 
 
 

Hvis et spil har været spillet og parterne ved bordet på behørig vis er blevet enige om resultatet (dvs. kontrakten og antallet af vundne stik), men det officielle regnskab ikke afspejler det resultat, retter man det officielle regnskab. Proceduren fremgår af § X79B2.

Turneringslederen vil typisk tage kontakt til begge sider for at sikre sig at der er enighed om resultatet, før han retter det officielle regnskab.

Her er nogle kedelige detaljer, som man kan læse hvis man har lyst:

  • Fristen for den slags rettelser er en uge.
  • Rettelsen gennemføres hvis turneringslederen finder det hævet over rimelig tvivl at der er tale om en fejl, og at man ved hvad det skal rettes til.
  • Hvis turneringslederen og turneringsarrangøren ikke er samme person (det er de ofte i en almindelig klubturnering), skal de begge være med til at træffe beslutningen om rettelsen.
  • Det har ingen betydning for rettelsen hvordan fejlen er opstået, og det er normalt ikke relevant at forsøge at finde ud af hvordan fejlen er opstået. Det væsentligte er at rette den.
  • Det er kun egentlige regnskabsfejl der kan rettes på denne måde. En kulørsvigt eller et fejlagtigt krav er underkastet en væsentlig kortere frist end en uge.
  • Hvis turneringslederen efterfølgende har justeret scoren, er det den justerede score der gælder, ikke resultatet ved bordet.
Svar
Stemmer på dette indlæg1
 

Hvis man bliver tilkaldt som turneringsleder efter et rundeskift i en parturnering fordi der mangler et resultat fra den foregående runde ved samme bord, finder man parrene der sad ved bordet. Man tager bridgematen med hen til et af parrene og beder dem indtaste resultatet. Derefter tager man bridgematen med hen til det andet par og beder dem kontrollere resultatet. Til sidst stiller man bridgematen på det bord hvor den hører hjemme.

Hvis man ikke kan finde de relevante spillere (fx fordi der er pause i turneringen), taster man selv "ikke spillet" for spillet - så man kan komme videre - og opsøger spillerne senere. Hvis spillerne ikke fører privatregnskab og ikke kan huske resultatet, kan det blive lidt mere langhåret, men det er sjældent det sker.

Svar
Stemmer på dette indlæg1
 

Tak for svaret Jens! Det er hvad jeg havde forventet og det virker megt rimeligt. Godt at vide at det er præciseret noget sted.

Svar
 

Jens' svar er jo helt korrekte, i overensstemmelse med DBf's reglement.

Men måske er det værd at understrege, at beskrivelsen netop er reglementsbaseret og ikke lovbaseret. Dette er en temmelig teknisk skelnen, men betyder kort fortalt, at arrangøren (klubben) kan vedtage andre regler end dem, DBf kører efter.

Fx vil en klub ofte benytte andre substitutregler, en anden behandling af tidsoverskridelse, andre regler for præmieuddeling osv., osv., osv.

Disse afvigelser fra DBf's reglement er helt lovlige (så længe de ikke er i modstrid med selve lovbogen - men det er meget sjældent et problem).
Afvigelserne kan enten være nedfældet (fx i klubregler eller i invitationen til en konkret turnering) ELLER være anerkendt ved sædvane - "sådan gør vi altid i vores klub!"

Regler for hvordan og hvor længe efter turneringen der kan foretages rettelser er også reglementsbaseret.
Og den enkelte klub kan derfor her afvige fra DBf's standard.

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn