Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » RE: Kan man det?

RE: Kan man det?

emailnotifikationer
 
 
I programmet for Bridgefestival 2022 stod følgende at læse angående kvalifikation til DM-finalen i Mixed-Par:

For at spille med i danmarksmesterskabet for mixed par skal du kvalificere dig i distrikterne. Du kan se, hvornår distrikterne afholder kvalifikation på deres respektive hjemmesider. 
 
Således ikke når vi taler Distrikt Sydjylland, hvor kvalifikation til Mixed-Par ikke blev omtalt på hjemmesiden med et eneste ord fra sæsonstart den 1. september 2021 og indtil bridgefestivalen løb af stablen den 8. juli.2022.

 

Spørgsmål 1: Er du enig i, at det var stærkt kritisabelt, at Distrikt Sydjylland fuldstændigt ignorerede de fastsatte konditioner for at opnå deltagelse i DM-finalen for Mixed-Par?
 
Med stigende forundring kunne man på festival-hjemmesiden se, at deltagerlisten for Distrikt Sydjylland fortsat bestod af et såkaldt "clean-shit" (=ingen deltagere på listen).

Pludselig - som et lyn fra en klar himmel - var der 9. juni  2022 "fuld plade" på deltagerlisten i DM-Mixed-Par fra Distrikt Sydjylland. Ingen tilgængelig forklaring nogetsteds, ingen oplysninger på hjemmesiden.

Fra anden side forlød det, at man havde valgt at tildele samtlige finalepladser til de par, der i sæsonen 2019/20 havde kvalificeret sig til deltagelse i DM-finalen for Mixed-par for to år siden. E højst besynderlig beslutning.

 

Faktisk var der et enkelt par, der allerede havde henvendt sig angående deltagelse i 2022. Parret blev afvist med den begrundelse, at alle pladser var besat-

 

Spørgsmål 2: Er du enig i, at denne beslutning, hvor man udelukkede ethvert "nyt" Mixed-Par fra deltagelse i DM (og tildelte alle 12 pladser på baggrund af en flere år gammel distriktsfinale) var dybt kritisabel?

Hvis man så gjorde sig den ulejlighed at undersøge deltagerlisten nøjere, viste det sig, at kun syv af de par, der kvalificerede sig for et par år siden, faktisk var at finde på deltagerlisten.

I et par forekom makkerskift, en anden deltager fra dengang fik en individuel plads med frit makkervalg på alle hylder. Herefter måtte man ned i det - i finalen for et par år siden - slagne felt, hvor det lykkedes at "fremtrylle" yderligere to deltagerpar (hvoraf det ene par endda endte uhjælpeligt sidst i det slagne felt). Et fælles træk ved disse fire par var, at de alle bestod af et medlem af distriktsbestyrelsen + makker.

 

Spørgsmål 3: Er du enig i, at det fælles træk for de fire par, der således virkelig fik et "Wild-card", er egnet til askabe mistanke om nepotisme og kammerateri?
Det er dog vigtigt for mig at understrege, at jeg IKKE har mistanke om kammerateri/nepotisme (men tanken er jo nærliggende).

 

Alt i alt nåede vi således op på 11 par, hvorefter det "nye" par, der - ret skandaløst - oprindeligt fik afslag på at kunne komme i betragtning til deltagelse i DM-finalen nu blev tildelt den sidste finaleplads. For yderligere et par, der lidt senere end det par, der fik den tolvte og sidste plads, havde forsøgt at tilmelde sig, blev afslaget opretholdt.
 
Dette afslag for det sidste "nye" par bevirkede, at der blev rettet henvendelse til DBF via sekretariatet, hvor ovennævnte "forretningsgang" jo så blev eksponeret.

Det endte med, at det omtalte par endte med at få et tilbud om at stille op for Bornholm, hvor der var en ledig plads. Parret endte dog med at afslå dette tilbud.

Spørgsmål 4: Er du enig i, at det er kritisabelt, at DBF overhovedet ikke forholder sig til den kendsgerning, at Distrikt Sydjylland fuldstændig har ignoreret de af DBF fastsatte retningslinjer for at opnå kvalifikation til DM-finalen i Mixed-Par?
 
Venlig hilsen
Frederik Mørk
 
Svar

Svar

 
 
 

Hej Frederik

Man kunne måske få oplyst om der blev afviklet/annonceret kval til åben-, senior- og dame-par i distrikt Syd.

 

kim

Svar
 

                                                                                                                                   Holsted, 10.09.2022

Kvalifikation til mix par og åben par i Distrikt Sydjylland, 2020-22.

 

Der har været stillet spørgsmål om hvordan kvalifikationen til disse to turneringer skete i Corona-årene. Her er en opsummering af forløbet. For god orden skyld skal nævnes, at denne redegørelse også har været på Distrikt Sydjyllands hjemmeside.

 

2020: Kvalifikationen til mix par 2020 blev afholdt planmæssigt i begyndelsen af 2020. Kort efter startede alle fortrædelighederne for bridgen i Danmark, hele landet blev lukket ned pga Corona. Kvalifikation til åben par kunne ikke gennemføres.

 

 2021: Bestyrelsen besluttede at resultatet fra mix 2020 skulle stå ved magt, og videreføres til finalen under næste bridgefestival. Men igen kom Covid19 i vejen: Ingen festival, ingen DM finaler og ingen distriktsfinale i åben par.

 

2022: Distriktsfinalen i åben par blev offentliggjort 7/3 til afholdelse 23/4. Samtidig gjorde bestyrelsen opmærksom på, at der ikke afholdtes distriktsfinale i mix, da det stadig var pladserne fra 2020 der blev videreført. Det viste sig imidlertid, at der var flere mixspillere som var forhindrede til DM. Deres pladser blev givet til par længere nede på 2020 listen, og nogle fik pga. sygdom lov at stille op med ny makker. Til sidst manglede ét par, og da formanden hørte at et par fra Grindsted gerne ville spille, fik de pladsen. Senere blev vi kontaktet af et par fra Vejle som også gerne ville spille. Da distriktets pladser nu var besat, fik bestyrelsen via DBf/Erik Wied skaffet dem en plads hos et andet distrikt, hvilket de takkede nej til.

 

Åben par distriktsfinalen var desværre præget af svigtende tilslutning. Flere var forhindrede, mange kunne ikke/havde tilsyneladende ikke lyst til at spille DM finalen i Svendborg. Et par, som gjorde opmærksom på de havde været forhindret, blev efterfølgende tilbudt en plads mod betaling af normalt indskud, men de tog imod en plads i et andet distrikt som tilbød halvt indskud. Det viste sig til sidst så svært at få fyldt distriktets pladser op, at vi tilbød alle at deltage til nedsat indskud, 600 kr.

 

Hvad angår Corona pandemien, rettede bestyrelsen sig fuldt ud efter de retningslinjer og anbefalinger som blev udstukket af regering, sundhedsmyndigheder og DBf. Det medførte mange aflysninger, udsættelser og arbejdsforhold som var vendt helt på hovedet. Der blev gjort et stort arbejde for at sikre medlemmerne i en fuldstændig kaotisk og uvant situation.

 

Lad mig afslutningsvis slå fast, at den nuværende bestyrelse ikke ønsker at ofre mere tid og kræfter på diskutere dispositioner truffet for længe siden under disse vanskelige forhold.Vi har tidligere, og gør det her igen, undskyldt for den måde vi valgte at håndtere tingene på. Nu vil vi gerne bruge vores kræfter på at se fremad for at gøre forholdene for vores sport så attraktive som muligt.

 

Med venlig hilsen

 

På bestyrelsen for Distrikt Sydjyllands vegne

Sus Vang, formand

 

 

 

Svar
 

Hej Kim

Jeg har ikke fulgt så meget med i senior- og dameDM, hvor der jo er fri tilmelding til finalerne i Svendborg, hvorfor det ikke i den forstand giver de helt store problemer.

Med hensyn til Åben Par spurgte jeg - grundet manglende annoncering  - af egen interesse ind til det og "fem minutter i tolv" annonceredes en distriktsfinale (sammenfaldende med DM-slutspillet, hvilket potentielt kunne give problemer for to par i distriktet - men man var jo i tidnød).

Mixed-par blev - som jeg også skrev i mit indlæg - ikke omtalt med ET ENESTE ORD på hjemmesiden i perioden fra den 1. september 2021 og indtil bridgefestivalen startede den 8. juli 2022 (og udtrykket "IKKE ET ENESTE ORD" skal tages helt bogstaveligt). Stor var overraskelsen derfor, da deltagerlisten i Mixed-par (som nævnt uden forudgående omtale af nogen art) pludselig blev offentliggjort på festivalens hjemmeside.

Venlig hilsen

Frederik Mørk

 

Svar
 

Kære Sus Vang

Jeg har bemærket, at du - fortsat - ikke besvarer de stillede spørgsmål og i stedet fremturer med den sædvanlige udenomssnak.

Jeg gengiver her dit indlæg forsynet med mine kommentarer og rettelser af de fejlagtige oplysninger, som du fremkommer med:

Der har været stillet spørgsmål om hvordan kvalifikationen til disse to turneringer skete i Corona-årene. Her er en opsummering af forløbet. For god orden skyld skal nævnes, at denne redegørelse også har været på Distrikt Sydjyllands hjemmeside. Der er ikke fra min side rejst et eneste spørgsmål vedrørende afviklingen af Åben Par og Mixed Par i tidligere sæsoner. Alle spørgsmål vedrører den netop afsluttede sæson og drejer sig kun om Mixed-Par. Ja, en form for redegørelse (lige så irrelevant og ufuldstændig som denne her) blev vist på hjemmesiden medio august - og få dage efter slettede I hele hjemmesiden. 

 

2020: Kvalifikationen til mix par 2020 blev afholdt planmæssigt i begyndelsen af 2020. Kort efter startede alle fortrædelighederne for bridgen i Danmark, hele landet blev lukket ned pga Corona. Kvalifikation til åben par kunne ikke gennemføres.

 

 2021: Bestyrelsen besluttede at resultatet fra mix 2020 skulle stå ved magt, og videreføres til finalen under næste bridgefestival. Men igen kom Covid19 i vejen: Ingen festival, ingen DM finaler og ingen distriktsfinale i åben par.

 Samtidig gjorde bestyrelsen opmærksom på, at der ikke afholdtes distriktsfinale i mix, da det stadig var pladserne fra 2020 der blev videreførtDet er ikke korrekt - jeg tjekkede dagligt hjemmesiden, og Mixed-par har i hele perioden 1. sep. 2021 - 18. juli 2022 ikke været nævnt på hjemmesiden med et eneste ord. Det viste sig imidlertid, at der var flere mixspillere som var forhindrede til DM. Deres pladser blev givet til par længere nede på 2020 listen, og nogle fik pga. sygdom lov at stille op med ny makker. Til sidst manglede ét par, og da formanden hørte at et par fra Grindsted gerne ville spille, fik de pladsen. Senere blev vi kontaktet af et par fra Vejle som også gerne ville spille. Da distriktets pladser nu var besat, fik bestyrelsen via DBf/Erik Wied skaffet dem en plads hos et andet distrikt, hvilket de takkede nej til.

 

Åben par distriktsfinalen var desværre præget af svigtende tilslutning. Flere var forhindrede, mange kunne ikke/havde tilsyneladende ikke lyst til at spille DM finalen i Svendborg. Et par, som gjorde opmærksom på de havde været forhindret, blev efterfølgende tilbudt en plads mod betaling af normalt indskud, men de tog imod en plads i et andet distrikt som tilbød halvt indskud. Det viste sig til sidst så svært at få fyldt distriktets pladser op, at vi tilbød alle at deltage til nedsat indskud, 600 kr. Der er ikke fra min side i denne tråd rejst spørgsmål omkring Åben Par overhovedet. Hvis du har behov for det, kan du jo underholde med dine kommentarer desangående i en anden tråd.

 

Hvad angår Corona pandemien, rettede bestyrelsen sig fuldt ud efter de retningslinjer og anbefalinger som blev udstukket af regering, sundhedsmyndigheder og DBf. Det medførte mange aflysninger, udsættelser og arbejdsforhold som var vendt helt på hovedet. Der blev gjort et stort arbejde for at sikre medlemmerne i en fuldstændig kaotisk og uvant situation. Igen: Tidligere sæsoner interesserer mig ikke - alle undskyldninger omkring en aflyst festival i såvel 2020 som 2021 + en masse coronasnak vedrørende tidligere sæsoner interesserer vel ingen (undskyldningerne kunne vel -lige så relevant -suppleres med oplysning om, at 2020 var skudår og juleaften 2019 før distriktsfinalen i januar 2020 faldt på en onsdag - stop nu al den udenomssnak). I bestyrelsens beretning for sæson 21-22 står at læse: " 21-22 næsten normal, kun afbrudt af et par uger i januar". Forklar venligst hvorfor I i Mixed-Par ignorerede de gældende konditioner for kvalifikation via distriktet og valgte at tildele samtlige DM-pladser til deltagerne i en flere år gammel distriktsfinale (hvor man oven i købet måtte skrabe bunden og give pladser til par, der heller ikke dengang kvalificerede sig). Opgaven med at arrangere en distriktsfinale i Mixed-Par kunne man finde ud af at løse i de andre distrikter

 

Lad mig afslutningsvis slå fast, at den nuværende bestyrelse ikke ønsker at ofre mere tid og kræfter på diskutere dispositioner truffet for længe siden under disse vanskelige forhold. Vi har tidligere, og gør det her igen, undskyldt for den måde vi valgte at håndtere tingene på (Nej, det har I ikke. I et opslag den 18. juli 2022 kom der dog en "vag" undskyldning for at være for sent ude m.h.t. distriktsfinalen i Åben Par - I forhold til Mixed-Par var der kun - igen-igen - en hel masse snak om aflyste festivals i tidligere år, Corona m.v. - ingen relevant forklaring - ingen undskyldning) . Nu vil vi gerne bruge vores kræfter på at se fremad for at gøre forholdene for vores sport så attraktive som muligt. Held og lykke med projektet. Jeg har heller ingen interesse i at se jeres forsømmelser og fejltagelser gentaget.

 

Venlig hilsen

Frederik Mørk

PS: Håber der er andre der - seriøst - vil tage stilling til de spørgsmål, som jeg har rejst

 

Svar
 

Hej Frederik

Efter Sus Vangs lange udenoms skriv kan det godt se ud til at der ikke har været styr på turneringsafviklingen i distrikt sydjylland. Jeg kan bare ikke se hvad det er du vil have ud af dit skriv. I mix-par ser det ud til at alle som har et ønske at deltage i DM fik chancen(om end det åbenbart ikke var let). Jeg forstår dog ikke hvorfor det par, som efter hendvendelse til DBf, fik tildelt en plads og derefter så valgte at afslå? 

 

Hvis DBf ikke har valgt at foretage sig noget efter hendvendelsen fra?  må sagen rejses på distriktets generalforsamling for der igennem at forsøge at opnå det du ønsker. 

 

Jeg kan se ud af indlægget fra bestyrelse v/Sus Vang at de har vedkendt sig den fejlagtige håndtering af sagen og efter deres mening allerede har undskyldt, men når man ser på distriktets hjemmeside er det dog ikke muligt at se omtale af sagen noget sted. Man må håbe at det står i noget i referaterne fra deres bestyrelsesmøder således fremtidige nye medlemmer evt. kan lære af sagen. Lige et opråb som alle distrikter burde efterleve, alle bestyrelsesreferater burde som en selvfølge være offentlig tilgængelige via hjemmesiden lige som referaterne fra HB er deres hjemmeside.

 

PS

Sus din afsluttende salut om at i ikke ønsker at bruge mere tid på sagen er selvfølgelig ikke ok da i er et serviceorgan for distriktets klubber og som en selvfølge svare på evt. nye henvendelse om sagen hvis nogen vil have uddybet hvad der er foregået.

PS PS 

Distriktet burde omtale hvad man spiller om i diverse distriktsmesterskaber, man kan evt. se på distrikt Nordjyllands hjemmeside hvor det under proportioner for diverse distriktsmesterskaber står at man bl.a spiller om pladser til DM

 

Kim Nielsen

 

 

Svar
 

Uden at tage stilling til det konkrete forløb vil jeg lige anføre at der kan komme et tidspunkt i enhver debat hvor selv et serviceorgan har lov til at trække sig tilbage.

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn