Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Åben par, det nye format .

Åben par, det nye format .

emailnotifikationer
 
 

Hej,

jeg har læst nyheden her på hjemmesiden om det nye format for DM i åben par, og det lyder spændende og velbegrundet.

Der er nu alligevel en ting, jeg er ked af ved det nye format:

Som 'breddeturneringsspiller' der ligger på niveau lige under divisionerne i styrke, har jeg tidligere kunne have en god dag ved bordet (og vinden i ryggen) og kvalificere mig til A-finalen i åben par via semifinalen om fredagen. Derefter fik jeg så fornøjelsen af at møde rigtig mange af de store kanoner.

Dette kvalifikations-'held' og den efterfølgende bridgemæssige oplevelse kommer jeg til at undvære med det nye op- og nedrykningsformat, da jeg nok ikke kan presse mit 'held' gennem distriksfinaler, 2-div. og videre frem.

Så den almindelige bredde-bridgespiller må vinke farvel til chancen for at vinde DM.

Hvilket jeg, som sagt, er lidt ked af.   ;-)

Mvh. Kenneth Madsen

Svar

Svar

 
 
 

Hej

Man tror ikke sine egne øjne når man ser hvorledes HB har beslutte sig for, at DM i åben par skal afholdes for fremtiden. Selvom der igennem lang tid været fokus på distrikternes rolle i DBf mener jeg bestemt ikke, at et sådan setup har været omtalt for eller ønsket af distrikterne. Jeg har talt med flere bestyrelsesmedlemmer i distrikterne Nordjylland og Østjylland og de har i hvert fald ikke været oplyst om noget sådan var på vej. Jeg kan forstå formanden for TUK er blevet hørt undervejs i processen(HB referat).

 

Overblik over nyt setup

Superliga for elitespillere, 24 par(ca.)

1.div for spillere lige under superligaen, 40 par(ca.)

2. division resten af rosset

Ligge uden for festivalen, foreslået sidst i august

 

Jeg har under den afholdte turneringsweekend( uge 42) i kreds 4(kval nord og mellemrækken) spurgt deltagerne fra mange af holdene om, hvorledes de så på dette tiltag, ikke en eneste mente det var noget som de kunne støtte op om(jeg kunne måske nok have fået et positivt svar hvis jeg havde spurgt næstformanden i DBf). Mange oplyste endda at de sandsynligvis ikke længere ville deltage i DM for åben par.

Hvis ikke turneringspillerne på kreds niveau mener, at konceptet er gangbart er jeg overbevist om at det vil blive endog meget svært at få øget deltagelsen i DM i åben par med det nye koncept og desværre tror jeg, at deltager antallet vil rasle ned.

 

Lidt kommentarer til de oplysninger som er kommet fra DBf.

I referatet fra HB mødet hvor beslutningen blev taget samt direktørens indlæg på forsiden af hjemmesiden kan man se følgende:

For flytning af åben par væk fra festivalen henvises der bl.a. til en rundspørge, blandt elite spillere i fire store byer, om det ville have konsekvenser for deres deltagelse i festivalen. Der kom 9 svar, den kan vist ikke bruges til ret meget.

Man konkluderer endvidere, at hvis åben par ligger uden for festivalen vil der blive et større felt af elitespillere og få flere almindelige bridgespillere til at deltage. Jeg kender kun til ganske få som ikke ønsker at bruge en weekend i uge 28 på at vinde et DM, hvorledes man kommer til den konklusion må stå hen i det uvisse.

 

 

Det fremgår også at distrikterne skal tilgodeses og lancere det nye format med pomp og pragt.

 

Som jeg forstår oplægget er det kun 2. divisionsspillere som skal deltage i distrikternes mesterskaber for at kunne deltage i 2. division, hvorfor skal alle der vil deltage på et eller andet niveau ikke støtte op om distrikterne?

 

Lanceres med pomp og pragt, ja det bliver nok nødvendigt hvis man skal lokke 2. divisionsspillere til fadet. Jeg tror det bliver meget svært at lokke f.eks. spillere fra Frederikshavn ned til Århus for at spille om et Q DM. Kostpris vel omkring 2000kr med transport og overnatning plus deltagergebyr til DBf. Jeg tror helt bestemt, at det er lettere at lokke deltagere til, at bruge tid og penge på, at deltage i det nuværende setup da man her jo har kvalificeret sig.

 

Der er flere steder nævnt en af grundene til man vil ændre formatet er, at der så kan tiltrækkes flere deltagere når spillernes ønske om, at møde andre deltagere på samme niveau imødeses. Hvor ved i fra at evt. deltagere nødigt spiller mod bedre spillere? Netop dette spurgte jeg ind til under kreds 4 turneringsweekenden og denne påstand havde ALLE kun hovedrysten overfor. Alle der deltager i turneringsbridge og DM ønsker at spille med de bedste.

 

Charlotte Fulgsang får det næsten til at fremstå som om HB har fået vredet armen om på ryggen af distrikterne som åbenbart har ønsket at DM flyttes væk fra festivalen(set i nyt fra DBf i Dansk Bridge). Lidt overkill måske.

 

Sus Vang(medlem af HB og formand/kvinde i distrikt Syd) har på debatten fremført flg.

 

”Hb har med bekymring fulgt den dalende tilslutning til vores mesterskab, samt lyttet til de mange, der ikke ønskede at deltage i Åben par, når det var en del af festivalugen”.

 

Dalende tilslutning kan bl.a. adresseres til distrikterne som, efter min mening, ikke alle er helt på dupperne omkring deres formål nemlig, at fremme turneringsbridgen og dermed også at skaffe deltagere til de forskellige DM

 

Sus oplyser de har lyttet til den ”mange” der ikke ønsker at deltage under festivalen, jeg har meget svært ved at tro på at ”mange” har givet udtryk for dette, nu er mange jo relativ, men når HB kan konkludere på en rundspørge med 9 svar er det vel muligt, at der er mange i deres optik. Jeg vil faktisk tro at det nye setup skræmmer flere væk.

 

Jeg ville meget hellere se TUK formandens ide om at afholde Åben par som en monrad under festivalen blive prøvet.

 

 

Hvem siger at deltagerantallet via distrikterne skal være 120 par, det kunne sagtens være mindre og dermed kunne der afholdes en kval. turnering under festivalen for spillere som finder hinanden dernede eller par som ikke kunne spille i deres distriktsfinale. Fordeling kunne feks. være  90-30 til distrikterne og kval. turnering.

 

 

PS

Omkring ændring af festivalens længde kommer der et indlæg under et nyt punkt herinde på debatten

 

Kim Nielsen

Klarup

Svar
 

Hej Kim & Jesper

 

Jeg giver jer helt ret og støtter jeres synspunkter.

Nu spiller jeg ikke åbent par mere, men jeg tror simpelthen ikke på, at denne måde at arrangere det på, kan komme til at virke overhovedet.   

Jeg synes at det er fjollet at fjerne det fra festival ugen, men arranger det som en monrad turnering, med fri tilmelding. 

 

mvh

tom - ex. åben par spiller

Svar
 

Hej

Er der nogen, der har tænkt over konsekvenserne for bridgefestivalen?

Vil den ikke bare dø ud allerede onsdag og torsdag?

 

mvh

 

 

Svar
 
Svar
 

Hej

 

Et af de bedste indlæg Bio har skrevet i årevis..... :)

 

mvh Lars

Svar
 

”I gamle dage” var DM Par en prestigeturnering, turneringen har i en periode været brugt som trækplaster for at opbygge Festivalen. Set med festivaløjne har det været succesfuldt, desværre er DM Par mistet sit værd som en prestige turnering i den manøvre. Personligt tror jeg, der skal et langt sejt træk til at genskabe det prestigetab der er sket – måske er det endda passé.

DBf er et forbund med faldende medlemstal, og medlemmerne er gennemsnitligt ældre. Det har naturligvis en betydning for tilslutningen til diverse turneringer. Det er derfor ikke unaturligt at nogle turneringer ”dør”. Hvis vi skal have flere til at spille diverse turneringer, er det ikke udbuddet af turneringer, der skal øges – det er antallet at potentielle deltagere (=medlemmer).

Festivalen har sejret ad Pommern til, det koster for alle andre turneringer.

 

Svar
1 2
 

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn