Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » RE: Åbning på 6-4 major?

RE: Åbning på 6-4 major?

emailnotifikationer
 
 

Hvordan åbner man en hånd med fordelingen 6-4 i major, styrke ca 8-9 point? Styrken sidder i majorfarverne.

Ekren (5-4 eller 5-5 i major)?

Multi eller anden svag 2 åbning (6 farven)?

1 i seksfarven?

 

 

Svar

Svar

 
 
 

Hvis 6-4 major hånden ikke er en åbningshånd vil jeg anbefale dig at åbne med en multi/svag 2 major åbning. Det kan være svært at komme i den rigtige kontrakt hvis man viser den som begge major, da makker ofte vil preferere til firefarven, hvor der er et bedre spil med seksfarven som trumf. 

Jeg kan bedst lide at jeg lover lige mange kort i major farverne når jeg bruger åbninger som ekrens eller kunstige indmeldinger som Michaels cuebid. Med 5/6-4 melder jeg langfarven ind og hvis jeg er åbner vælger jeg hellere pas og håber på at jeg får mulighed for at melde den lange farve ind på et trinnet.

Det er selvfølgelig noget man skal aftale med sin makker - jeg kan fortælle dig at min makker og jeg ikke endnu - efter tre-fire års makkerskab - er kommet het overens hvad dette emne angår :)

Svar
 

Jeg tænker, at der forudsættes, at hånden er for svag til en åbning på 1-trækket. I givet fald vil jeg anbefale at passe i første runde. At "spærremelde" med en sidefarve i major er normalt ikke en god ide  - heller ikke når det sker på 2-trækket.

Svar
 

hej Jørgen

6-4 hånd i major kan normalt ikke vises som en multi, men kan vises som en 6-4(5) ved at passe og senere overmelde en af modpartens minorfarver. Hvis man overmelder den laveste viser man mindst 6-4(5) med længde i laveste umeldte og overmelding i højeste mindst 6-4(5) med længde i højeste farve. Dette indebær så at meldingen 2ut viser præsis 5-5.

eks.

p - 1kl-p-1ru

2kl=6-4(5) med længde i hj

2ru=6-4(5) med længde i sp

2ut=5-5 i hj og spar

andet eks 

p-1kl-p-1ru

p-2kl/ru-

3kl og ruder viser nu igen skæv hånd 6-4(5) med længde i eneten hj eller sp

 

 

PS

kan selvf. også bruges til alle skæve 6-4(5) hænder og ikke kun til major hænder

kim nielsen

Svar
 

Tak for svar. Ser ikke ud til at være en nem hånd at håndtere; men som altid: bare man er enig med partner.

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn