Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » RE: Majorfarve i 1 ut genmelding hvad med øvrige

RE: Majorfarve i 1 ut genmelding hvad med øvrige

emailnotifikationer
 
 

Antag at man spiller 5-farve major med 15-17 sans'er. Springgenmeldingen 2ut vil for mange ikke udelukke en uvist major. Men hvad med genmelding 1ut? 1kl-1ru, 1ut kan indebære major, hvis man spiller Walsh, og her har svarer råd til at reversere. Men så er der de øvrige sekvenser. Hvad er jeres anbefalinger?

 

(edit: beklager den kryptiske overskrift, ved ikke hvordan man retter)

Svar

Svar

 
 
 

Hej Martin

Jeg har set en del par spille med, at man viser den jævne hånd også med 4-farve major og 12-14.

Så 1kl-1ru, 1nt kan indeholde 4-farve major

Så 1kl-1hj, 1nt kan indeholde 4-farve spar

Så 1ru-1hj, 1nt kan indeholde 4-farve spar

Samtidigt spiller mange par med konventionen XY-NT efter sådanne meldeforløb.

Så:

1kl-1ru, 1nt-2kl er transfer til 2ru som svarer så kan passe med langfarve ruder, eller invitere til udgang med en sidefirfarve i major med f.eks. 2hj eller 2sp

1kl-1ru, 1nt-2ru er udgangskrav og spørger åbner om en beskrivende melding - f.eks. vil åbner melde 2hj med 4-farve hjerter og 2sp med 4-farve spar, og 2nt uden 4-farve major

1kl-1hj, 1nt-2kl igen er transfer til 2ru som svarer så kan passe, hvis han havde walsh-hånden og melde 2hj som inviterende med hjerter

1kl-1hj, 1nt-2ru er udgangskrav og spørger åbner om en beskrivende melding - f.eks. 2sp med 4-farve spar, 2nt uden 4-farve spar

1kl-1hj, 1nt-2hj bliver "stop makker, jeg har langfarve hjerter og vil spille 2hjerter"

 

1ru-1hj, 1nt-2kl igen er transfer til 2ru som svarer så kan passe eller melde en inviterende melding

1ru-1hj, 1nt-2ru er udgangskrav, og åbner kan melde 2hj med 3-farve i hjerter, eller 2sp med 4-farve spar eller 2nt uden 3-farve i hjerter eller 4-farve spar.

1ru-1hj, 1nt-2hj bliver "Stop makker, jeg er svag med langfarve hjerter og vil spille 2hj"

1ru-1sp, 1nt-2kl er igen transfer til 2ru som svarer så kan passe eller melde en inviterende melding, f.eks. 2hj med 5sp-4+hj

1ru-1sp, 1nt-2ru er udgangskrav, og åbner kan melde 2hj en 4-farve hjerter eller 2sp med en 3-farve støtte i spar

1ru-1sp, 1nt-2hj bliver dermed svagt med 5sp og 4+hj og ønske om at spille enten 2hj eller 2sp og ikke højere

 

Fordelen ved at spille med 1nt genmelding kan indeholde 4-farve major er f.eks.:

1kl-1ru, 1hj viser så en ubalanceret hånd med 5+klør og 4+hjerter -- og så ved svarer altså, at makker ikke har en jævn hånd men en skæv hånd.

1kl-1hj, 1sp viser så en ubalanceret hånd med 5+klør og 4+spar

1ru-1hj, 1sp vil så tilsvarende vise 5+ruder og 4+spar og en ikke balanceret hånd

Dette kan give nogle vigtige informationer til brug for det videre meldeforløb

 

Jeg ved ikke om det var præcist dét du efterspurgte - men det er ihvertfald sådan noget jeg har set en del par spille - så måske vil det også virke for dig og din makker.

 

Svar
Stemmer på dette indlæg1
 

Tak, Jan! Jo det var det jeg efterspurgte og lidt til. Med Xy er man dækket godt ind.

I 1ru - 1hj, 1ut - P kan man måske miste en sparfit med svage, jævne hænder.

Svar
 

Det er helt rigtigt, at der kan være forskellige gevinster og tab - og der vil være flere "holdninger" omkring dette bridgeområde.

Man skal så huske, at gevinsten kan komme, når man ved om makker er jævn eller har en skæv hånd i nogle andre typer af meldeforløb --- men om det ene er bedst eller det andet er bedst, dét vil der andre, der vil være meget bedre til at sige noget klogt om end mig :))))

Good luck med dig og din makkers videre snak om emnet.

Svar
 

Fin opsummering Jan, men du mangler alle svarers reverse-meldinger, som jeg ved af erfaring selv gode spillere ikke altid har styr på, når man spiller XY.

Jeg er tilhænger af at 1Ma fra åbner viser en ubalanceret hånd, mens revers fra svarer er udgangskrav, hvor førstmeldte farve er længst - Dog med en enkelt undtagelse, idet 1Mi-1hj-1N-2sp viser præcis invit med 4-4 i major (går man via 2kl vises 4-5 i major).

Måske misser man en major-fit ind imellem, men er svarhånden svag er det jo ofte de andres spil, og 1N er en fin kontrakt :-)

Spiller man Walsh er det rigtigt at genmelding 1N godt kan indeholde 4-farve i major, men selv her risikerer man at misse en 4-4 fit i spar med mindre man skal vise 4-farve i spar efter sekvensen 1Mi-1H-?

Så min anbefaling er at bruge tiden på at blive skarp i spilføring af 1N og drop alle bekymringer med at finde 4-4 fit i major (Så ud med Walsh)

Forøvrigt den samme grund til at åbne med 1N med 15-16(17) og 5-farve i major (5332)

 

Svar
Stemmer på dette indlæg1
 

Stof til eftertanke. Min makker og jeg er blevet glade for Walsh. Som du skriver kan man misse en sparfit, men fordelen ved at komme hurtigere til fadet, især i spar, er stor. Skal man virkelig øve sig på 1ut, skal man vel spille små sanser, men det er en anden historie...

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn