Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » RE: Force majeure - eller klodsmajor...?

RE: Force majeure - eller klodsmajor...?

emailnotifikationer
 
 

Når man kun rygtevis er underrettet skal man træde varsomt og jeg vil således også opfordre Frederik Mørk til at holde sig i ro, indtil vi ligger inde med de relevante oplysninger.

Mit ærinde er den indledende runde i Senior-DM, vestpuljen, hvor man kunne konstatere, at en kamp af turneringsledelsen var dømt til resiltatet 13-7, hvilket vist senere blev ændret til noget lignende.

De yderst troværdige oplsninger, jeg ligger inde med, fordrer en definition af begrebet "force majeure", hvilket mine ikke helt ringe franskkundskaber sagtens vil kunne klare.

HVIS jeg er rigtigt underrettet, så er der kun tale om begrebet force majeure, hvis enten Storebæltforbindelsen eller Lillebæltebroen knækker to steder - og man befinder sig imellem de bemeldte brud og i øvrigt ikke kan svømme.

En advarsel: HVIS jeg - og det vil jo altid være en mulighed -.er rigtigt underrettet, så vil fortsættelsen af denne tråd blive træls læsning for både turneringsledelsen og for dem, som har defineret ovennævnte franske begreb... 

Svar

Svar

 
 
 

Kære Hans

Jeg har ikke tilstrækkeligt med faktiske oplysninger (faktisk ingen overhovedet) tll at kunne kommentere den opståede situation..

Derfor afholder jeg mig - som altid i den slags situationer - fra at blande mig i diskussionen.

Skulle nogen have observeret, at jeg fraviger ovennævnte statement og blander mig i diskussioner på et tvivlsomt grundlag, hører jeg gerne nærmere.

VH

Frederik Mørk

PS: Jeg kan allerede nu foruddiskontere, at antallet af svar på ovennævnte "statement" vil være lig nul.

Svar
 

Begrebet "force majeure" benyttes ikke i denne situation. Det gør derimod begrebet "straffri udeblivelse", som er defineret i http://www.bridge.dk/lov/love17/n22.htm#law244 i Turneringslederhåndbogen.

 

Tilsyneladende har turneringslederne vurderet, at betingelserne for straffri udeblivelse ikke var opfyldt. Derfor har det tabende hold fået 0 KP. På basis af de øvrige resultater i turneringen er der beregnet en forventet score (inkl. noget tvivl, som kommer dem til gode) på mere end 13 KP til det fremmødte hold, og derfor er scoren blevet forhøjet tilsvarende for deres vedkommende.

 

Jeg ved i øvrigt ikke mere om sagen, end hvad der fremgår af denne tråd samt turneringsresultaterne.

Svar
 

Fint nok, men - som det vel indirekte fremgår af mit indlæg, som LJM overraskende nok endnu ikke har kommenteret, så får vi vel den ønskede forklaring på, hvad der var baggrund for den ikke-straffri udeblivelse.

Mit udgangspunkt vil(le) altid være, at INGEN tilmelder sig DM for klubhold for med forsæt at udeblive...

Svar
 

Hej Hans - du hentyder formodentlig til vores kamp mod Niels Henriksen søndag morgen.

Omstændighederne er dette - der havde været uventede gæster i min bil natten mellem lørdag og søndag. Måske der ikke var noget at komme efter, stod bildøren åben og nærlyset tændt. Samme med situation for flere biler i vores carportanlæg.                                                                                                    Vi valgte at køre til Aalborg for at overnatte. Min makker kan på grund af sit handicap ikke sove andre steder end i sin egen seng.

Der er vores ansvar at møde rettidigt til kampstart, så straffen er i mine øjne rimelig ( måske er det klodsmajor!). De eneste, der led skade  må være Niels Henriksens hold. De fik ikke det forventede pointudbytte mod de nordjyske bonderøve.

Tonny                                                                                                                    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn