Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Walsh
 
 

Min makkere og jeg spiller med Walsh, som siger at efter 1kl åbning fra makker, så kan man vælge at springe en længere ruder-farve over og melde major i stedet. Dette er dog kun relevant, hvis man ikke har nok til efterfølgende at vise majorfarven. Vi har kombineret det med at åbner viser blanceret hånd, hvis man melder 1ut efter 1kl-1x-1ut, 12-14, mens 1kl-1ru-1major viser skæv hånd som regel med 5fv i klør og 4fv i den meldte major. 

Mit spørgsmål til andre walsh meldere er nu om man SKAL melde sin major, hvis man ikke har så mange point. Forestil jer en hånd med 6fv i ru og 4 dårlig point i major. Skal man der melde efter ovenstående system, ex.:

Pas-1kl-1ru   medfører at man IKKE har 4farve i major

Eller er det stadig relevant for makker at undersøge muligheden for 4fv i major, hvis man har svaret 1ru efter åbningsmeldingen 1kl?

Det er lidt indviklet at forklare, så håber I forstår hvad jeg spørger om.

mvh

Helle

Svar

Svar

 
 
 

Du har valgt at åbne med fx tre små klør, selvom du fx har EKDB i en majorfarve. Samtidig vil du gerne vise den jævne hånd ved at genmelde 1NT selv med en majorfarve -  dog ikke hvis den er i makkers meldte farve. Så er det  absolut nødvendigt, at din makker med minimum melder sin majorfarve ligegyldig hvor dårlig den er - og selv med flere ruder. 1 klør er semikrav - man passer kun med en helt ubrugelig hånd.

Svar
 

Ja, nu er ruderfarven så godt som ude af billedet. Og dog: Hvis makker genmelder 1 UT kan man melde "falsk" 2kl, i xy-sans og passe makkers 2ru. 

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn