Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » RE: Hvor meget har makker lånt?

RE: Hvor meget har makker lånt?

emailnotifikationer
 
 

I baghånden (af og til kaldt bagerens hånd) kæmpes hårdt. Med ideel fordeling kan en oplysningsdobling vel gå ned til 8-9 hp.Det tager makker højde for ved svar. På 2 og 3-åbninger er principperne uændrede, man har måske en anelse mere til dobling.

Antag at syd (alene ude) i forhånd åbner med 3Ru. Du passer i vest på K764 DB64 K62 T7 og din makker dobler i baghånden.

Du kan melde 3Hj: Med ni hp og makker har lånt 3-4 er der jo ikke meget tilbage. Ru K er bagved og normalt godt kort, men har makker single er der jo et afkast som måske ikke kan bruges. Har makker double vil kongen trumfes af om 3Ru-melder har 7-farve.

Du kan melde 4Ru: Derved får du begge farver i spil og vi står i den rigtige benævnelse. Endvidere er udgangsbonus i zonen jo også lækker. 

Hvad gør du? Det er holdturnering.

 

Bedste hilsner Mads

 

Svar

Svar

 
 
 

Hej Mads, har du dem virkelig ikke sværere. Havde det været parturnering ville det være problematisk.

3 hj: Kun rigtigt, hvis man lige kan vinde 3 hj - og ikke 4 sp!!!

4 ru: Kun forkert, hvis man lige kan vinde 3 hj

Supplerende spørgsmål: Har makker ikke ret til - med single ruder - at skille sig af med en klørtaber på ru k?

hw

Svar
 

Jeg er ikke enig Hans. En jævn stak hø, hvis makker ikke kan mere på 3Hjerter, så er der ikke game. 4432 - og lad være med at drømme om ruder Es i plads - eller at makker er boltet op i major med single/rennonce ruder. Makker kan også se meldeforløet og sætter os naturligvis til lidt hp.

/U

Svar
 

Hej Ulrik og Hans

Makker kunne have EDBx K8xx x DB9x . Du meldte 4Ru. To beter i doblet udgang da Nord havde ET9x i hjerter og EK i klør. Med fx Madsen som makker kunne det lyde: "Ja, min hånd må have været en stor overraskelse for dig, og godt du kunne kaste klør på Ru K".

Makker kunne have EDTx E9xx xx Exx. Du meldte 3hj. Mindst ti stik med jævn fordeling af hjerterne, og kun 6-farve hos 3Ru-åbner. Med min bror som makker. "Du ved da hvor vigtigt det er at kunne vise to farver, og ruderK er da også ok".

 

 

Jeg synes det er tæt beslutning. Jeg valgte 3Hj og makker havde hånden som passede perfekt og han kan ikke hæve 3Hj.

 

Bedste hilsner Mads

 

Svar
 

Hej Mads

Jeg er enig i din beslutning. Der er også den risiko ved 4 ruder, at makker ikke bare melder 4 major, men presser til 5-trækket, hvor bukserne viser sig ikke at holde.

mvh Tyson

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn