Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Meldeforløb notater

Meldeforløb notater

emailnotifikationer
 
 

Hej bridge venner 😊

Vil høre om det er tilladt eller ej, at skrive alle meldeforløb ned til en tunering ?

Det er hvad jeg gør: Jeg skriver meldeforløb ned frem til kontrakten er sat og vender papiret om. Spillet går igang. 

 

Hilsen Sanne 

 

Svar

Svar

 
 
 

Uden at være medlem af AK (DBf's Appelkomite) tør jeg godt satse 200 kr. på, at AK vil dømme efter det princip, som Bio nævner, nemlig at det ikke er tilladt at kigge på resultatblanketten for at minde sig selv om, hvilket kort der blev spillet som åbningsudspil.

Svar
 

Weird. På nye oplag af alle blanketter, må vi så enten
- have DBf til at fjerne feltet, hvor man noterer udspilskortet, eller
- have sat en påskrift på, hvor der står at turneringsarrangøren sanktionerer at man rent faktisk godt må udfylde felterne på denne blanket
eller
- TL må ved velkomsten huske at sige, at blanketten skal vendes om fra spillets runde 2 til 13. ;)

Svar
 

Er der ikke gået lidt fluekn..... i det her?

 

Jeg synes, det vil være fint, hvis DBF sanktionerer, at spillere generelt gerne må nedskrive meldeforløb undervejs. Måske man ligefrem skulle udarbejde en egnet blanket.

 

Mange af vores nye medlemmer er jo lidt oppe i årene, og nogle bruger tid på efterfølgende at gennemgå fordelinger og frekvenstavler, og så kan det jo godt være svært at uddrage den rette lærdom, hvis man ikke kan huske meldeforløbet.

 

Om det skal være tilladt i divisionerne er en anden sag. Pt er det vist ikke en problemstilling i praksis - men vi bliver jo alle ældre - smiley

 

bh

Johan Hammelev

Svar
 

Jeg foretrækker klart, at der findes nogle overordnede principper (eventuelt nedfældet i love og reglementer)
- frem for en uendelig række af beskrivelser og uddybninger og undtagelser og ... læs videre på side 17 ... osv., osv.
Lovene er rigeligt komplicerede og forvirrende i forvejen, og de fleste spillere har aldrig åbnet (og vel knapt hørt om) DBf's reglementer.

Jeg er sikker på, at alle blot-en-anelse-rutinerede spillere har en fin fornemmelse for *hvordan spillet fungerer og hvilke input, man må benytte sig af*. De flittige elever kan ellers som hjemmearbejde læse §12A  (eller deromkring) i bridgelovene.
De allerfleste spillere kan forstå, at man fx ikke under spillet må kigge bag på meldingskortene for at se, hvad scorerne er 
[ - eller er det også en inplicit arrangørtilladelse at udlevere meldingskort med de oplysninger på, Leif??? -].

..  

Svar
 

Det har holdt hårdt, men jeg undlader at kommentere de tilståede stavefejl...

Men det ville have klædt debattørerne, hvis de havde FORSTÅET Sanne´s spørgsmål. Det har jo fra starten - for nogle af os - ligget klart, at hun ville notere meldingerne til senere hjemmebrug, egentlig en udmærket ide.

Selvfølgelig må kan kigge samtlige udspil - vi, udøverne, kan jo ikke gøre for, at det ikke er en klar regel, at man først noterer det blinde udspil EFTER spillet.. Det er jo det eneste, man med fordel kan få genopfrisket.

Hvis i øvrigt man ikke må se resultaterne af de afviklede spil, så ville det svare til, at en fodboldspiller ikke måtte kaste et blik på stadions måltavle. Man skal da ha´ lov at se, om der skal satses, hvilket typisk afgøres af, hvilke sving, kampen hidtil har budt på.

Svar
 

Top, Jacob, jeg tager væddemålet. 200 kr!

Appelkomiteerne består af udøvende og veloplyste spillere, der afgør tvister i overensstemmelse med bridgelovene. En appelkomite af sådanne, og især hvis de har kendskab til jura i den virkelige verden, vil tage en udleveret blanket med mulighed for at påskrive udspillet som turneringsarrangørens sanktionering af at udspillet ikke blot må skrives på blanketten, men må ligge åbent ca. 40 cm foran øjnene på hver af de fire spillere ved bordet.

Ved at udlevere blanketten, har turneringsarrangøren "fastsat andre regler" §40B2d. Hvis den regulerende myndighed mener turneringsarrangøren har overtrådt sine beføjelser efter §80B1, må den regulerende myndighed tage turneringsarrangøren i ørerne om dette og pålægge den ikke fremover at udlevere blanketter med et felt til åbningsudspillet. Ingen spiller kan straffes for i god tro at se på den udleverede blanket og genopfriske hvad det nu lige var, at der var åbningsudspil!

Får spillerne ikke en blanket udleveret af turneringsarrangøren, må man naturligvis ikke skrive nogen notater eller lign. til støtte for hukommelsen.

Jeg skal ikke have beløbet, Jacob, du kan overføre det til Dansk Skolebridge. :)

Svar
 

Hvad fik du til din fødselsfag i går, Leif? (og tillykke for resten).
Det må have været stærkt og med eftervirkninger, for dit indlæg er altså helt sort.

Hvis du vil gå til yderligheder kan du sige, at klubben har lokket spillerne til potentielt at overtræde loven ved at lave en rubrik, hvor man kan notere suspekte oplysninger.
Og det ville - skulle en sag komme sig for - nok formilde TL/AK til ikke at tro, det var med forsæt, man kiggede i papiret.. 
Men hvordan layouten af et regnskabsark skulle sanktionere en dispensation fra en lov, virker svært at fatte - i hvert fald for mig (og åbenbart Jacob).

--------------------------------------------------

Nej, Hans Werge. Samtlige debattører har fra starten FORSTÅET Sannes spørgsmål og hensigten med at notere oplysninger om spillene ned.
Og hvornår Sanne noterer oplysningerne er aldeles irrelevant. 
Humlen er om det er tilladt at kigge på et sådant notat under spillet
Vi har skam alle sammen FORSTÅET (og med Leifs ord: sanktioneret), at Sannes plan var at studere oplysningerne efter spillet.

.



 

Svar
 

Hej Bio,

du skuffer mig, for jeg mener, at dit niveau plejer at ligge - omend marginalt - højere.

Hvis Sanne - som du ihærdigt påstår, at I HAR forstået - beder om ret til at notere meldingerne EFTER spillet, hvorfor skal vi så debattere, om hun har lov til det UNDER spillet?

Svar
 

Jamen, kære Hans dog. 

Skal du til Louis Nielsen eller hvad? Eller er iltniveauet i Vejle stadig så lavt, at det kniber med at samle tankerne?
Sanne fortæller, at hun (og jeg citerer): "skriver meldeforløb ned frem til kontrakten er sat og vender papiret om. Spillet går igang."
Dette tolkes af mig (og bevares, jeg kan tage fejl, seneste gang var en tirsdag i 1978), som om Sanne noterer meldeforløbet ned undervejs i meldeforløbet og ikke efter spillet, som du får det til.


At vi så undervejs har udvidet emneområdet til desuden at omhandle brug af hjælpemidler under spillet er udtryk for den vej tråde i debat-forummer ofte udvikler sig. Det er jeg bange for, du må vænne dig til.

.

 

Svar
1 2
 

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn