Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » RE: På sporet - eller afsporet...?

RE: På sporet - eller afsporet...?

emailnotifikationer
 
 

Mine sporhunde er vendt hjem fra mixed-DM og rapporterer:

Lørdag et modstanderpar, hvor Nord åbner 1 NT (15-17) - med 3 HP og totalt uinteressant fordeling. Syd har 9 HP og en 5-farve i spar, foretager sig intet!

Ved 26 borde vinder ét par lilleslem - ved dette bord noteres 230. 24 borde vinder udgang. Medgivet - modstanderne kunne have gjort det bedre, man de var handicappet af, at D af 1 NT ikke var en mulighed i deres system.

Søndag spilles mod samme hold - dog med en anden på Nords plads. Der åbnes 1 NT med 7-farve i hjerter...

Begge gange naturligvis i tredje hånd.

Jeg håber, den kvindelige Syd gør sig sine tanker. 

Da de to Nord-spillere er - omend vist noget opreklamerede - på eliteniveau, håber jeg, at DBF´s opdragelseskomité griber ind. Ingen i hovedstadsområdet kan være i tvivl om, hvem de foretagsomme herrer er.

Mit eneste håb er, at jeg med dette indlæg ikke kaster ubegrundet mistanke på uskyldige...

 

 

Svar

Svar

 
 
 

Hej Hans!

Du borde vara glad över att det finns hopp om Dansk bridge Hans.

Att bluffa i 3;e hand med 1N mot motståndare som inte kan straffdubbla är att som stjäla godis från små barn. Det är en vinnande strategi och dessutom tillåtet. 

Du är inte en tillräckligt bra bridgespelare för att förstå detta. 

Fler sådana här inlägg från dig så har ni snart inga fler juniorer som vill spela bridge. Det blir endast sura gammla gubbar som dig som vill spela.

Jag är dock helt enig med dig om att DBF borde "gripa in", men inte mot de som bluffade utan emot dig.

 

Pinsamt Hans!

mvh

Fredin

Svar
 

Med nogle få, systematiske søgninger på fordelingerne i DM mixedhold, findes ingen NS fordelinger, der passer til din beskrivelse, så hvad vil du egentlig med dine insinuationer?

Når du bruger et ord som "opdragelse", er du inde på bridgeetikkens område, og så skylder du at forklare os hvilket lovbrud, der er begået. Det ville være meget etisk af dig at fremstille sagen nøgternt, faktuelt og redeligt.

Svar
 

Peter Fredins hånlige indlæg mod HW er ikke rimeligt. Problemet er ikke, at N åbner 1UT mod et par der systemmæssigt ikke kan strafdoble. Problemet er, at "Syd har 9 HP og en 5-farve i spar, foretager sig intet!"

Svar
 

Kommentarer herfra:

Fredin: Jeg ved ikke, hvem du er, men jeg har altså engang vundet en åbent hus turnering i Grindsted...

Mikkelsen: Flot arbejde - var der heller ingen doubleton´er hos N/S...? Mit indlæg er baseret på kendsgerninger, men som u(d)dannet journalist tillod jeg mig at anvende N/S.

Problematikken er følgende - og velkendt blandt BRIDGESPILLERE. De foretagne manøvrer MÅ ikke forekomme for tit, for så ved makker besked.

Jeg bluffede i en kredsfinale åben par i 1967 og åbnede med 1 spar og doubleton i farven - minus 1700. Så hev min rutinerede makker mig ud på gangen og sagde: "Vi er i nederste halvdel af feltet - fra nu af melder du ordentligt!" 

Madsen: Du stiger i min agtelse...

Svar
 

Hans

Tråkigt att höra att du har blivit senil eftersom du inte kommer ihåg mig.

Vill trots allt gratulera dig till din största framgång i Grindsted. Stort grattis.

Det var ett bra råd din partner gav dig att inte bluffa när du ligger på den nedre halvan. Förstår nu varför du spelar precis enligt skolboken!

Du borde dock förstå att för de andra som ligger med i toppen får göra vad de tror är bäst för att försöka att vinna.

Med vänlig hälsning,

Peter Fredin 

Svar
 

Varför lägger ni inte upp givarna så att alla kan få bilda sin egen uppfattning om vad som har hänt?

Svar
 

"Kære" Peter, det drejer sig om principper - ikke om dobbelt-skviser. Og som Leif JM mere end antyder, så drejer det sig om, at EN ved bordet = bluffers makker sandsynligvis ved for meget...

Svar
 

Hans

 

Lägg upp givarna så vi får se vad som har hänt.

Givetvis är det inte ok om partner bluffar med 1N=15-17 ett antal gånger och partnern säger pass alla gånger med 10-11 hp, men vi behöver se spelen för att se vad som har hänt.

Med vänlig hälsning,

Fredin 

Svar
 
Hejsa, som jeg har fået det forklaret meldte Syd transfer til Spar. 2 Hjerter blev doblet bagpå og nu nedvurderede Syd sin hånd. Mvh Katrine Martensen-Larsen (via min makkers login)
Svar
 

Uanset syd nedvurderer sin hånd, "ved" syd, at parret råder over mellem 24 og 26 ud af de ialt 40 hp. Sikke en imponerende selvbeherskelse ikke at strafdoble modstandernes melding...?! ;)

Svar
 

Altid farligt at bevæge sig ind i dene type diskusioner.

Men er fakta korrekt angivet vil det være decideret dårlig bridge ikke at bluffe med 1nt i tredie hånd (nærmest bluff ikke at bluffe). 

- ØV har minimum 26 HP tilsammen

- ØV kan ikke direkte strafdoble 1NT 

Alle ved bordet er derfor klar over, at 1NT i denne situation nemt kan være bluff. 

At makker tager højde for dette i sine meldinger er vel helt naturligt - og vælger man pas med 9hp og femfarve i spar løber man en risiko for at makker faktisk har maksimum til sin melding. Men selv om makker har 15-17 er det ikke sikkert at man har udgang i kortenene - så risikoen ved at passe makker ud er til at overse.

At prøve at antyde snyd er altid diskutabelt - men i denne situation virker det direkte tvivlsomt.

Håber, som Fredin at denne type debatter ikke skræmmer (unge) spillere , som prøver grænser af når de spiller deres til tider meget friske bridge. 

PS. Jeg har ingen anelse om hvem Werge prøver at beskylde for at være uetiske

Kim Bensby   

Svar
 

att. Bensby (evt. m. fl.):

1: Hvis jeg ville beskylde nogen/nogle for at være uetiske, ville jeg naturligvis ikke vælge dette forum 

2: At NT-åbner har vidst, at modparten ikke kunne strafdoble åbning 1 NT, står for jeres regning. Det har jeg ikke fremført - jeg har blot konstateret, at de havde det "uheld", at det kunne de ikke.

Jeg har - uforsigtig som jeg er og uden kendskab til bridge (citat Fredin) - lagt problemet op for at gøre opmærksom på dets eksistens. 

 

Svar
 

Kære Werge

At du lægger spillet op som et "problem" er i mine øjne det samme som at antyde at NS ved bordet har optrædt uetisk.

Nu er jeg faktisk blevet ringet op af en af de spillere, som du forsøger at udstille som "problematiske". Vedkommende satte pris på mit indlæg - og syntes det var ærgeligt at en ellers hyggelig stund skulle udstilles på nettet     

Fakta i dit angivne meldeforløb er forøvrigt faktuelt forkert

Hånden med de 5 spar havde korrekt 9 hp - som blandt andet indholdt ED double i hjerter. 

Hånden bagpå 1NT tænkte længe inden pas - Nord overførte til spar med 2 hjerter - herefter doblede næste hånd 2 hjerter. 

Åbner meldte 2 spar og næste hånd meldte herefter 3 hjerter. Herefter stod ØV i 3 hjerter.

Jeg har lidt svært ved at se "problemet", hvis de angivne meldinger er korrekte. 

Og jeg har videre svært ved at se din mission med dit debatindlæg - andet end at få vores ambitiøse juniorspillere til at blive trætte af at spille bridge med "gamle" sure mænd.

Jeg er videre klar over, at du ikke forstår problemet med, at du skriver denne type indlæg på debatten (det viser tidligere indlæg tydeligt). Men jeg håber at andre bridgespillere kan se det uheldige i denne type indlæg - det påvirker faktisk de udstillede spillere.

Med venlig hilsen 

Kim Bensby

  

 

Svar
 

Tak for dit svar Kim. Tror du skriver hvad mange af os tænker 😊

Hans, synes ikke det klæder din såkaldte informative debat at bruge vendingerne "opreklamerede på eliteniveau" og "opdragelseskomite" særlig godt. Synes faktisk du skulle skamme dig over den måde du prøver at udstille de 3 unge mennesker på foran resten af bridge Danmark.

Svar
 

Der er tale om spil 9 her:
https://resultater.bridge.dk/template/multihold_bordresultater.php?filename=5000/MT159GT238.XML&tournament=159&round=2#B9
og det er syd (ikke nord), der åbner 1UT.

Udover spillet hvor HW's hjemmelsmand kommer i delkontrakt med 12 stik, er der ganske rigtigt en enkelt lilleslem, og temmeligt mange udgange.

Morsomt nok er der også et ungt NS-par der kommer i 4SPx. Der havde N med 9 hp og 5 spar ikke regnet bluff'en ud. På grund af et for dem heldigt udspil får de 6 stik til kun 800 ud, med alt andet i udspil får de 5 stik til 1100 ud.

Försöket att stjäla godis från små barn lyckades - dog var det et forgiftet maltbolche. :)

Svar
1 2
 

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn