Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » EM i Herning

EM i Herning

emailnotifikationer
 
 

Hejsa

Læser og hører om, at EM i 2024 skal afholdes i Herning.

Glæder mig til at høre nærmere om, hvordan det skal løbe af stabelen, når vi kommer tættere på.

Og især hvordan ugler/tilskuere vil blive involveret i arrangementet. Håber at arrangørerne, DBf m. flere allerede nu

har i tankerne, at der skal være en ramabiograf, som i gamle dage på stedet. Med kommentatorer på stedet og ugler, som kan komme med ytringer undervejs. Husker endnu hvordan en sådan ramasal kunne gøre oplevelsen for ugler mere intens end, når vi nu sidder hver for sig med snotten i skærmen derhjemme.

Det skulle jo nødigt blive sådan, at alt ugleriet skal foregå hjemme ved skærmen. Så er der ingen fordel ved at have det i Danmark for os, der gerne vil ugle i selskab med andre. Så kan arrangementet ligeså godt holdes i langtbortistan.

Er der andre som har det ligesom mig? Og som vil lægge pres på DBf, så vi får ramabiograf, som i gamle dage, i Herning med en dejlig stemning blandt de danske fans.

Det betyder ikke, at der ikke også vil være ugleri hjemme i stuerne. Men det ene udelukker vel ikke det andet?

mvh

Otto

 

Svar

Svar

 
 
 

Rama live er vist passé for mange år siden, men hvor var det sjovt at overvære. Kunne man ikke prøve at gøre det over realbridge i stedet for og dermed forsøge at forbedre oplevelsen bag vores skærm. Måske det kræver et lidt andet setup på stedet, men så fik vi både kommentatorlyd og live billeder fra spillerummet. Det kunne evt være et projekt for Jan Nielsen(han laver jo aldrig noget:)). Evt som et setup for os danskere, så må det udlandske køre for sig selv på et andet setup? 

 

 

kim nielsen

Svar
 

Hej Kim og I andre

Der er altid RAMA på spillestederne ved EM og VM, og derfor nok også i 2024 i Herning. Tilslutningen kan være forskellig - mit indtryk er noget a la Johans observationer når jeg har været til EM og VM, og ja, tallene er nok vigende.

Jeg tænker også en del på Frederiks dejlige beskrivelse fra dengang hvor jeg næsten ikke var født, hvor de helt store kanoner kom til Danmark. I dag er der også mange store kanoner, jeg tror bare ikke de er så kendte, at de kan tiltrække en horde af mennesker. Men det er bare min egen personlige holdning, at udover danskerne, så er det begrænset hvad man egentligt har af "offentligt kendte" superstjerner i europæisk bridge i dag. Navne som Thomas Bessis, Sjoert Brink, Bas Driver, Cedric Lorenzini, Michal Klukowski, Jacek Kalita, Michael Nowozadski, Louk Verhees, Simon DeWijs og så videre .... det er ikke alment kendte folk selv i bridgekredse (er min påstand), og derfor kan det være begrænset hvor stor tiltrækningskraft de vil have på eventuelle danske rama-tilskuere.

MEN - uanset hvad, så bliver der med kæmpesandsynlighed RAMA på spillestedet i Herning fra den 24. juni 2024.

Så tilbage til Kim (ja, lediggang er roden til alt ondt, så dejligt, at du lige kommer med et oplæg jeg skal forholde mig til ...haha).

Traian Chira, der er EBL og WBF ansvarlig for BBO-transmissionerne fra EM og VM har jeg møde med i næste uge. Traian har siden 2013 haft Live-transmission på Youtube fra udvalgte borde - så man på Youtube kunne sidde og se hvad der skete ved bordet - som om man selv sad ved bordet som ugle. Det var bl.a. på dén måde man fangede de tyske doktorer med ondt i halsen, Monegaskere der spillede ud med udspilskortet horisontalt eller vertikalt, Israelere der med placering af kortmappen angav et godt udspil osv.

Da snyd-problematikkerne nok ikke sådan lige kan undgås, så kan det være, at de her fantastiske Youtube live transmissioner ikke længere vil blive vist - måske med 30 minutters forsinkelse, jeg ved det ikke.

Hvordan det så kan gøres bedst muligt for alle tilskuere - dels i Herning og dels alle de Jens Vejmænd der sidder der bag skærmen, dét har jeg ikke sådan umiddelbart noget bud på. Der er heldigvis lang tid til 24. juni 2024, men jeg synes personligt bridge er bedst ved bordkanten, så man kan se spillernes panderynker og høre deres diskussioner og bare fornemme den fuldstændigt fantastiske fokustilstand topspillere er i stand til at komme i - det er så fantastisk at mærke den stemning, og så kan jeg personligt naturligvis måske godt savne en god kommentator, der lige fortæller, hvad det er spilleren tænker over i en give situation, for mit bridgeniveau er ikke til at se alle små spidsfindigheder, men det ødelægger altså på ingen måde mine oplevelser ved bordkanten :)))

Jeg vil efter VM i Marokko, der starter den 20. august, gerne vende tilbage og tage del i diskussionen for at få en god oplevelse for alle tilskuere. Alle idéer er velkomne - også fra dig Kim :))) - så vil jeg forsøge at få et eller andet brugbart op at køre, der ikke kommer til at koste for mange ressourcer.

 

Svar
 

Hej Otto

Hvordan vil du få glæde af et rama, hvis der kommer et "dansk" rama?

Vil du tage ophold i Herning eller køre frem og tilbage nogle dage?

Hilsen Ib

 

Svar
 

Hej Ib

Da jeg bor relativt tæt ved Herning, så vil jeg køre frem og tilbage nogle dage. Og tage nogen med fra Vejle.

Læser med interesse Jan Nielsens indlæg, og ser at projektet er i de bedste hænder der. Og i vores bridgeklub er der allerede kræfter igang, der sigter på at lave et set-up i klubben, hvor man kan komme og se begivenhederne i et fælles forum. Om det så er på BBO, Youtube eller hvor det bliver vist.

mvh

Otto

Svar
1 2
 

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn